SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Managerul Oltchimului e convins că a făcut o alegere inspirată : "Anja e garanţia succesului!"

Articol de - Publicat marti, 08 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 februarie 2011 23:24

Cu 20.000 de euro lunar, suma cu care o plăteşte pe Anja Andersen, managerul Oltchimului, Constantin Roibu, e convins că va aduce rezultate la Vîlcea

Managerul Constantin Roibu e omul care a adus-o la Oltchim pe Anja Andersen. El a negociat direct cu antrenoarea daneză şi a convins-o să vină la Vîlcea pentru un proiect de durată. Roibu a dezvăluit cum au decurs negocierile, cîţi bani îi dă danezei şi subliniază ce aşteptări are de la tehnicianul care a cîştigat de trei ori Liga Campionilor, pe cînd era la Slagelse.

- Domnule Roibu, ce v-a făcut să o aduceţi la echipă pe Anja Andersen?
- Un singur lucru. Faptul că din România nu mai aveam pe cine aduce. Cei mai buni au trecut pe la noi, în general tehnicienii noştri merg pe stilul vechi, nu au adus nimic inovator. Trebuie să recunosc că am vrut să-l aduc înapoi pe domnul Radu Voina, am discutat personal, dar a spus că deocamdată nu poate veni. M-am gîndit că dacă tot aducem un nou antrenor străin, să aducem unul cu nume şi care a avut rezultate.

- Dar de ce l-aţi dat afară pe ungurul Peter Kovacs?
- Pentru că între el şi jucătoare se crease o prăpastie. Ele nu înţelegeau ce le cere, nu ştia să se facă înţeles. Degeaba i-am adus translator, am stat de vorbă cu el, i-am explicat că trebuie să fie mai apropiat de ele. Era prea încăpăţînat. Nu a făcut nimic şi jocul echipei nu mergea. Dinainte de Campionatul European i-am tot dat şanse, dar degeaba.

- Cum aţi ajuns la Anja?
- Am vorbit cu cei de la Pathfinder (Deschizător de drumuri), acolo unde Anja lucrează. Cu ei luasem legătura şi în iunie 2010, dar atunci nu am fost destul de convingători. De altfel, Oltchimul nu are contract cu Anja Andersen, ci cu firma de care v-am spus. În baza acelui contract Anja antrenează echipa, dar are rolul şi de a forma antrenori români. Acum noi trebuie să găsim tineri care să vină să înveţe de la ea.

- S-au vehiculat sume mari ca salariu pentru Anja: 50.000 de euro lunar. E adevărat?
- Fabulaţii. V-am spus, contractul e cu firma daneză. Vă spun şi suma. Plătim 20.000 de euro lunar şi aici intră totul. Orice acţiune, orice persoană pe care Anja o aduce la Vîlcea, intră în această sumă. Noi mai plătim doar biletele de avion.

- Care e adevărul? Anja va sta pe banca tehnică doar la meciurile de Ligă?
- Nu, vă explic. Anja trebuie să fie cam o săptămînă pe lună în Danemarca, dar nu consecutiv. Va merge din cînd în cînd. În rest, ea va fi la echipă, va conduce antrenamentele şi va fi antrenor. Cît ea va lipsi, tot ea va lăsa programul după care echipa va lucra. Asta acum, în cele patru luni pe care am semnat înţelegerea. Dacă va rămîne în continuare, nu va mai face naveta.

- Ce părere v-a lăsat meciul cu Buducnost?
- Eu sînt mulţumit, atît timp cît am cîştigat. Nu uitaţi că Buducnost cîştigase tot pînă acum!

- Cum aţi reacţionat cînd aţi văzut că Ionela Stanca nu joacă?
- M-am mirat un pic, dar jucătoarea s-a plîns că o doare genunchiul. A, ea joacă de opt ani cu dureri, nu poate scăpa de ele, dar trebuie să-i fie învăţătură de minte. La Anja Andersen nu joacă decît cele care sînt apte sută la sută.

- Dar despre felul cum a făcut echipa, cu Beşe pivot, Elisei inter dreapta, apărare
avansată, pe Neagu nu a lăsat-o să arunce, ce ziceţi?

- Aşa a crezut ea că îşi va surprinde adversarul şi aşa a făcut. Ne-a surprins şi pe noi, şi pe muntenegreni şi pe toată lumea. O să mai fie surprize cu ea, aşa face mereu. Repet, cît timp am bătut, eu sînt mulţumit, nu mă interesează cum şi cu cine joacă.

- A declarat că fetele se antrenează prea mult, că patru antrenamente săptămînal ar fi suficient. Credeţi că e OK?
- Am vorbit şi eu cu ea despre acest aspect. I-am explicat că românii au altă mentalitate, nu sînt ca danezii. O să vedem ce va face. Are mînă liberă.

Pytlick: "Anja va schimba handbalul românesc!"
Antrenorul "naţionalei" feminine a Danemarcei, Jan Pytlick, a declarat în presa daneză că Anja va exploata potenţialul uriaş al handbalului românesc. "Cu Anja Andersen la comandă, Vîlcea nu poate fi decît în top. Cu ambiţia ei, e destul de clar că va schimba handbalul românesc. Va trebui doar să găsească modul de lucru, integrarea în cultura românilor, dar eu sînt încrezător că va realiza lucruri bune", spune Pytlick. "După cum o ştiu, ea îşi stabileşte strategia pe termen lung. Vrea să formeze o echipă care să-i continue ideile. Apoi pentru ea se va deschide şi oportunitatea de a prelua «naţionala» României", a adăugat Pytlick. "Ea va avea rolul său şi în formarea antrenorilor români. Handbalul românesc are tradiţie la feminin, iar Vîlcea e recunoscută la nivel naţional şi internaţional"

Fără doctor şi masori
Anja a mai surprins şi cu alte lucruri pe lîngă neintroducerea în echipă a Ionelei Stanca. La meciul cu Buducnost, ea i-a trecut pe foaia oficială pe secunzii Aurelian Roşca şi Maria Torok Duca, dar şi pe antrenorul cu portarii Luminiţa Huţupan Dinu. Astfel, Oltchim nu a mai putut trece pe foaie nici un cadru medical, doctor sau masori. În repriza a doua, cînd Elisei s-a lovit la genunchi, Anja a strigat să-i fie pusă gheaţă pe genunchi. Şi-a dat imediat seama că nu avea cine s-o facă şi s-a întors cu faţa la terenul de joc. Aşa s-a ajuns şi ca bidoanele cu apă ale fetelor să fie cărate de secundul Aurelian Roşca.

Curiozităţi la Oltchim-Buducnost
- primul meci de cînd este la Oltchim pe care Ionela Stanca nu-l joacă în Liga Campionilor
- primul meci la Oltchim în Liga Campionilor în care Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume în 2010, nu înscrie
- meciul cu cea mai lungă perioadă de ineficacitate pentru Oltchim: vîlcencele nu au marcat 16 minute, între minutele 33 şi 49!
- niciodată Oltchim nu a avut patru antrenori pe banca tehnică: Anja Andersen,
Aurelian Roşca, Maria Torok Duca, Luminiţa Dinu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
ceaiuri
ceaiuri  •  08 Februarie 2011, 19:11

samb urmeaza meciul cu nr 2 din gr, intalnim itxako echipa cu aparare atipica(in fiecare repriza poate aplica o aparare diferite)cu barbosa,berenguer in forma,turey,pinedo,soit vechi cunostinte dar sunt de invins deoarece pivotul si extremele noastre vor face diferenta,buducnost are meci destul de greu cu krim .. lekic,bodnieva,varlec,penezic in forma pt jucatorii de pariuri as incerca un ..x daca muntenegrencele nu-si revin

vera7kc
vera7kc  •  08 Februarie 2011, 19:01

bine ca s-au clarificat lucrurile. pt ca deja ma saturasem de toti "expertii" care criticau aducerea anjei la Oltchim in asemenea conditii. Sa speram ca intr-adevar handbalul romanesc va fi revolutionat...si speram sa ajungem si cu oltchim si cu nationala la cel mai inalt nivel.

carmenlucya
carmenlucya  •  08 Februarie 2011, 10:46

@john_q, mai bine uita-te la meciuri inainte sa spui asemenea aberatii - s-au calificat datorita valorii individuale a jucatoarelor, nu datorita antrenorului. Oricine cunoaste putin handbal poate vedea diferenta intre meciuriele Oltchimului condus de Voina,care a dus echipa in finala LC si cel condus de Kovacs, sa nu mai vorbim de Andersen. Norocului lui Kovacs a fost ca majoritatea fetelor joaca si la nationala, si deja se completau in joc, stiau ce au de facut...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează