SPORTURI  »  HANDBAL  »  OPINIE

Marian Ursescu, specialistul GSP în handbal, atacă noile reguli impuse de federali la transferuri: "V-ați gândit mult?"

Articol de - Publicat vineri, 30 martie 2018 11:43

Presa l-a atacat de multe ori, în ultimul timp, pe Alexandru Dedu, cum că nu protejează deloc echipa națională. Că a lăsat frâu liber la transferuri de jucători străini, cu gândul de a îmbogăți federația!

Doar știți că la fiecare transfer, FRH încasează o sumă de bani. Câte o mie de euro pentru primii doi jucători, apoi se adaugă altă mie la fiecare "străin" adus. La al zecelea jucător, de exemplu, o echipă trebuie să plătească 9.000 de euro. Au fost sute de mii de euro intrați în bugetul FRH prin această măsură.

Ei bine acum, Alexandru Dedu a impus niște condiții, care vor aduce mult "bine" handbalului românesc. Va sufla vântul printre jucătorii străini din campionat, iar echipele vor căuta jucători de prin liga a doua, ca să aibă handbaliști la număr. Că doar nu om avea noi bani acum să aducem danezi, francezi, nemți, polonezi, croați. Poate vreun amărât de argentinian sau egiptean.

Noile criterii controversate impuse de FRH la transferuri sunt prezentate pe larg AICI

Când a luat această măsură, Alexandru Dedu nu s-a gândit că, dacă toate federațiile ar impune o asemenea măsură, nu va mai pleca în străinătate pui de jucător român. Și nici el, care a ajuns tocmai la marea Barcelona, nu putea evolua acolo. Să nu mai vorbim de Portugalia și Germania, pe unde l-a mai purtat cariera.
Alexandru Dedu a luat această măsură ca să-și arate mușchii, să vadă lumea ce tare e el!

Pentru informarea dumnealui, am luat două exemple. Din campionatele puternice, la care ne uităm de peste gard. Sau la televizor. Montpellier, liderul din Franța, are în lot 7 "stranieri" care nu pot ajunge în veci, în România. Din cauza măsurii de "dumping": doi elvețieni, doi italieni, doi tunisieni și un lituanian. Iar francezi, din același lot, fără număr!

Luăm un alt exemplu, liderul din Germania, Rhein Neckar Lowen. La ei sunt buni vreo 3 sârbi, 2 islandezi, un suedez, un macedonean, un elvețian. Noi, în România, nu i-am primi nici să vină gratis!

Întreb, nu dau cu parul! Nu era o măsură mai bună o limită impusă cu un număr clar de străini? Să zicem 5-6 jucători de echipă, cu aceleași criterii ca și până acum, jucători de națională! Și ca să fii sigur că joacă și românii, că asta ne interesează la "națională", se impunea și o limită de străini care să joace în același timp, să zicem 4!

Că dacă o echipă precum CSM București vrea să joace în Liga Campionilor cu gândul la trofeu, poate să transfere 9-10 jucătoare străine, dar doar 5 să joace în campionatul intern într-o etapă. Ia întrebați-le, domnule Dedu, pe Cristina Neagu sau Luminița Huțupan Dinu, câte meciuri au jucat în campionatul din Muntenegru, respectiv Slovenia, când evoluau acolo! Vă spun eu, nici unul!

Și așa jucăm doar prin Challenge Cup. După noile măsuri, ne vor bate bulgarii, ciprioții, feroiezii și grecii. Că doar cu ei ne vom întâlni! 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
razvyyc
razvyyc  •  30 Martie 2018, 14:43

Incet (dar sigur) semanati cu Ace Ventura. Ala detectiv, dvs. specialist. Specialistu' lu' peste. Cand Dedu semna cu Barcelona, avea participare la CM si loc 10, deci se incadra in categorie. Cand Sigurdsson semna pentru Lowen, avea loc 5 la CM. De restul nu mai zic, ca m-am oprit din citit. Si nu Dedu a impus modificarile, dom'le. Incet incet (re)deveniti trompetisul sef al celor de la Rm. Valcea.

dora
dora  •  30 Martie 2018, 14:28

Această măsură va contribui la promovarea mai multor handbaliste romance tinere de valoare. De ce să nu dăm șansa tinerelor handbaliste autohtone să se afirme după modelul Zalău în loc să aducem jucătoare de valoare discutabilă de afară, așa cum au făcut Bistrița și Galatiul.

christiano0
christiano0  •  30 Martie 2018, 13:15

Halal specialist, mi se pare mai degraba un om din tabara opusa domnului Dedu. Ca in politica, cine vrea sa se afirme lovescte in cei de la putere.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează