SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Martin Ambros a pus-o pe româncă în fața jucătoarelor lui de la Gyor, Nora Mork, Nycke Groot și Kari Grimsbo: ”Neagu e cea mai bună din lume!”

Martin Ambros îi explică Biancăi Tiron ce vrea de la ea în teren. Ibericul trăiește la maximum fiecare fază pe marginea terenului FOTO Alex Nicodim
Martin Ambros îi explică Biancăi Tiron ce vrea de la ea în teren. Ibericul trăiește la maximum fiecare fază pe marginea terenului FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2017 00:00

Chestionat de jurnaliști după prima partidă amicală dintre România și Spania care crede că e cea mai bună jucătoare din lume, în acest moment, selecționerul Martin Ambros a răspuns imediat. "Cristina Neagu e cea mai bună handbalistă!".

Românca tocmai a primit Balonul de Aur pentru al treilea an, devenind singura jucătoare cu trei distincții, dar mulți consideră că titlul nu e unul pe deplin meritat atât timp cât Neagu nu a cucerit niciun trofeu important în 2016.

Martin Ambros a fost însă categoric. "Este o adevărată provocare să antrenezi o jucătoare precum Cristina Neagu pentru că ea este foarte competitivă și-și dorește să câștige toate meciurile pe care le joacă! Chiar și la antrenamente, prin atitudinea ei, le determină și pe celelalte coechipiere să dea tot ceea ce au mai bun", a explicat spaniolul.

Cristina Neagu a câștigat titlul de IHF World Player of the Year, într-o dispută cu alte patru jucătoare: Nora Mork, Kari Grimsbo, Nycke Groot și Isabelle Gullden. Primele trei evoluează chiar la Gyor, fiind antrenate la echipa de club de Martin Ambros. Tehnicianul a ales-o însă pe Neagu, jucătoarea lui de la echipa națională!

CSM-Ferencvaros? Șanse egale!

De cinci sezoane antrenor în Ungaria, la Gyor, Martin Ambros a vorbit și despre apropiatul sfert de finală dintre CSM București și Ferencvaros. "CSM va avea două partide foarte grele în Ligă. Ferencvaros este o echipă foarte puternică. Jucătoarele se cunosc foarte bine, sunt de mult timp împreună, au un joc ofensiv deosebit, greu de anihilat", a analizat Ambros viitoarea adversară a campioanei Europei. Tehnicianul iberic crede că șansele la ajungerea în Final Four sunt egale. "E 50 la 50. Totul va depinde de acea zi, de forma jucătoarelor. Nici faptul că primul meci e la București nu contează", a adăugat selecționerul României.

Ce a spus despre înfrângerea cu Spania, 21-24

"Sunt mulțumit și așa ar trebui să fim cu toții. Echipa a jucat foarte bine, cel puțin 45 de minute. Fetele au fost în meci și lucrurile au mers bine. Trebuie să identificăm greșelile, să încercăm să ne punem la punct"

"Am convocat multe jucătoare tinere pentru că dacă îți dorești ca handbalistele-cheie ale echipei să fie în formă, trebuie să le permiți să se odihnească"

"România are multe jucătoare talentate, acesta e modul de a le descoperi. Fetele au venit cu dorința de a arăta ce pot. De aceea au și apărut greșeli. Ele trebuie să înțeleagă că în handbal nu există cea mai bună jucătoare, ci echipa, apărarea, golul vine ca urmare a acțiunilor echipei"

Azi, jocul 2

România și Spania se vor întâlni azi, de la ora 16:00 (direct TVR 2), în al doilea joc de pregătire. Partida va avea loc tot în sala Dinamo din București. Ca și în primul meci, Martin Ambros a declarat că nu e interesat de rezultat, ci vrea să vadă la lucru cât mai multe jucătoare tinere care să facă parte, în viitor, din echipa națională a României.

Înfrîngere cu Spania, victorie cu Lituania

Reprezentativa feminină sub 19 ani a României a înregistrat o înfrângere și o victorie în grupa a doua de calificare pentru Europeanul din această vară, din Slovenia (27 iulie-6 august). Echipa pregătită de Ion Crăciun a pierdut vineri serara în fața echipei Spaniei, 24-25, iar ieri a trecut cu 31-26 de Lituania, în meciurile disputate la Carballo (Spa). Azi, România va disputa meciul decisiv în fața Islandei, victoria aducându-le fetelor biletele spre turneul final.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează