SPORTURI  »  HANDBAL  »  AVEM SELEȚIONER NOU

Martin Ambros, la debut de mandat: "Îmi plac provocările. Naționala României e o provocare!"

Martin Ambros e antrenor la Gyor din 2012. A stat și pe banca Ungariei, împreună cu antrenorul de la FTC Budapesta, Gabor Elek, pentru două meciuri // FOTO Marius Ionescu
Martin Ambros e antrenor la Gyor din 2012. A stat și pe banca Ungariei, împreună cu antrenorul de la FTC Budapesta, Gabor Elek, pentru două meciuri // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 06 octombrie 2016 00:00

Martin Ambros a venit în mare grabă în România, a semnat contractul pe patru ani, iar ieri după prânz a plecat alături de fete în Olanda.

E cu un cap mai mic decât Alexandru Dedu. E mai scund și decât vicepreședintele FRH, Steluța Luca. Cei doi oficiali români l-au așteptat ieri pentru întâlnirea cu presa, la sediul federației.

Martin Ambros e numai un zâmbet. A avut, de dimineață, un prim contact cu fetele, le-a vorbit, a făcut cunoștință cu noua națională. Ceasul de la mână e în continuare setat pe ora Ungariei.

Nu va trebui să-l schimbe însă pentru că imediat va pleca la aeroport pentru a se îmbarca în direcția Olanda alături de Neagu și compania.

- Domnule Martin Ambros, de ce ați acceptat propunerea de a antrena România?
- Îmi plac provocările și aceasta e o nouă provocare pentru mine. Ca tehnician la echipele de club am câștigat tot ce se putea câștiga, dar de câțiva ani îmi doresc să antrenez și o echipă națională, pentru că doresc să ajung la Olimpiadă. Ca jucător nu am ajuns acolo, dar am șansa acum, ca antrenor. Sunt pregătit să antrenez în această perioadă naționala României, o combinație de talente uriașe și jucătoare de top și cu experiență.

- Le cunoașteți pe jucătoare? Ați urmărit handbalul românesc?
- Când am fost antrenor la Itxako am înfruntat multe echipe românești și am avut mult de suferit. Am jucat cu Vâlcea, cu Brașov. Știu multe lucruri și mai ales după ce am jucat finala Ligii Campionilor cu CSM București. Am sentimente pozitive faţă de jucătoarele române, pentru că am colaborat foarte bine cu trei dintre ele la Itxako. Sper că și la națională va fi la fel!

"Fanii Gyorului mă vor înțelege!"

- Cum a fost întâlnirea cu fetele?
- Câteodată, fețele oamenilor spun mai mult decât orice cuvinte. Eu am văzut fețe zâmbitoare și asta este foarte important pentru mine. Trebuie să ne bucurăm de această echipă și de drumul către calificare. Importante sunt și emoțiile jucătoarelor. O să avem timp să ne cunoaștem foarte bine.

- Nu vă e teamă încă o dată de reacția fanilor de la Gyor?
- Îi înțeleg dacă i-am dezamăgit prin decizia mea. Dar cred că fanii Gyorului mă cunosc foarte bine, știu că eu am dat totul pe banca echipei pe care am pregătit-o. Sunt un antrenor care-mi doresc întotdeauna mai mult. Lor, cu siguranță, le-ar fi plăcut să fiu pe banca naționalei maghiare, dar asta nu a depins de mine. Nu vreau să dau naștere unor animozități între națiuni, între români și unguri. Eu am conștiința împăcată, nu fac nimic greșit, este doar unul dintre obiectivele mele profesionale. Fac handbal, e lucrul la care mă pricep

- Veți putea să pregătiți în paralel două echipe care-și doresc rezultate, pe de-o parte Gyor și pe de altă parte naționala României?
- De ce nu? Fac același lucru. Oricum, când programul competițional e alocat echipelor naționale, la Gyor, la echipă rămân foarte puține fete. Atunci se va ocupa acolo secundul meu Danyi Gabor, în care am deplină încredere. Sunt convins că echipa nu va suferi absolut deloc. La fel și cu echipa României, mă voi dedica sută la sută în perioada în care voi fi aici.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează