SPORTURI  »  HANDBAL  »  SELECȚIONER NOU

Martin Ambros preia România! Tehnicianul de la Gyor îl înlocuiește pe Ryde la naționala de handbal feminin

Martin Ambros e la prima experienţă ca selecţioner al unei “naţionale“ // FOTO Marius Ionescu
Martin Ambros e la prima experienţă ca selecţioner al unei “naţionale“ // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 05 octombrie 2016 00:00

Tehnicianul de la Gyor îl înlocuiește în funcție pe Tomas Ryde și a semnat un contract pe 4 ani.

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a aruncat aseară bomba: noul selecționer al "naționalei" feminine a României este Martin Ambros!

Acesta îl înlocuiește astfel pe suedezul Tomas Ryde, selecționerul care și-a semnat sentința după ce nu a reușit cu România, considerată una dintre echipele favorite, să treacă de faza grupelor la Jocurile Olimpice de la Rio!

Nemulțumit de rezultate

"Nici eu, nici Tomas nu am fost mulțumiți de rezultatul echipei la Jocurile Olimpice. Am ajuns astfel la concluzia că ar fi mai bine să ne despărțim", a declarat Dedu.

Se pare că oficialul FRH a fost extrem de deranjat de faptul că Ryde a anunțat că nu va veni la pregătirile echipei pentru turneul din Olanda, în România, ci va face joncțiunea cu lotul direct la Eindhoven. Din acel moment, a demarat tratativele pentru aducerea unui nou tehnician.

A abordat din nou pista Martin Ambros, tehnicianul de la Gyor, cel care a fost la un pas să semneze cu România și în martie 2015, atunci când în locul său a ajuns Tomas Ryde.

Ambros își dăduse acordul, se pregătea să vină în România, dar a fost oprit atunci de oficialii și fanii Gyorului. Aceștia nu au acceptat ca antrenorul echipei lor să antreneze o națională rivală.

Obiectiv: Tokio 2020

Martin Ambros este un antrenor cu nume, care a avut rezultate excelente în ultimul timp. E foarte cunoscut și în România prin prisma duelurilor Oltchim-Itxako, Oltchim-Gyor și mai apoi Gyor-CSM București.

Fost jucător de handbal la Ciudad Real, pe post de extremă, Martin Ambros a câștigat de două ori Liga Campionilor cu Gyor, în 2013 și 2014, dar a mai jucat și finala în 2016 cu Gyor, învins de CSM București, dar și cu Itxako Estella, fosta campioană a Spaniei, în 2011.

Ambros va pregăti în paralel naționala României și campioana Ungariei, ETO Gyor. "Obiectivul clar va fi calificarea echipei la Jocurile Olimpice de la Tokio. Până atunci, ca obiective preliminare vor fi participarea la turneele finale, Europene și Mondiale, dar și construirea unei echipe de viitor", a subliniat Dedu.

Azi, primul antrenament

Jucătoarele din naționala feminină a României vor face azi cunoștință cu noul tehnician al echipei.

Martin Ambros va fi prezentat la ora 11:00, în cadrul unei conferințe la sediul FRH, după care, după-amiază, ibericul va conduce prima ședință de pregătire a "tricolorelor".

Martin Ambros va lucra la echipa națională tot cu secundul lui Tomas Ryde, Costică Buceschi, dar și cu antrenorul cu portarii Jaume Fort Mauri, un alt spaniol.

19luni a stat pe banca tehnică a României Tomas Ryde, care a dus România pe locul 3 la CM 2015, dar și pe locul 9 la JO de la Rio

2antrenori iberici are acum România la naționalele de handbal, Xavier Pascual, cel care pregătește Barcelona, fiind și "principalul" reprezentativei masculine

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
tihi
tihi  •  07 Octombrie 2016, 19:25

Nu este o alegere buna.Ori in Ungaria ori la noi!Nu poti sa stai cu un fund pe doua scaune!Nu poti face treaba eficient la doua echipe + in doua tari diferite.Rezultatele nu a sa fie bune nici la noi nici la unguri!

1136923579706800
Coco Coco  •  05 Octombrie 2016, 16:52

Sper sa-i deschida cineva ochii lui Ambros......daca ia de bun tot ce-i spune Buceschi, nu e bine; vor ramane in continuare aceleasi jucatoare, majoritatea de la Braila....la interi sper sa afle si Ambros de Cristina Zamfir, Maria Constantinescu si altele. Trebuie facuta o alegere si sper sa fie sfatuit si de alti oameni de handbal.

mickey13
mickey13  •  05 Octombrie 2016, 10:07

Baaa, esti nebun?!?!?! Martin Ambros la nationala Romaniei??? Am vazut stirea inca de aseara si nu mi-a venit sa cred! Asta-i un fel de Guardiola al handalului! Cum naiba de l-a convins Dedu sa vina? Sunt convins ca altfel va arata echipa la Europene/Mondiale/Olimpiada. Chit ca-i antrenor si la Gyor, n-are nicio treaba una cu alta...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează