SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Meci interzis cardiacilor! Constanța nu s-a dat la o parte, dar CSM București a câștigat în ultima secundă!

Foto: Ziua de Constanța
Foto: Ziua de Constanța

Articol de - Publicat sambata, 01 aprilie 2017 20:24

HC Dobrogea Sud Constanța a jucat fair-play în ultima etapă de campionat, dar CSM București a câștigat printr-un gol în ultima secundă!

Ultima etapă a Ligii masculine de handbal a stabilit toate necunoscutele pentru play-off. Bătălia accerbă era pentru locul 3, între CSM București și HC Odorhei, dar și pentru poziția a 6-a, între HC Vaslui și Poli Timișoara.

Constanța nu a jucat la alibi

CSM București sau HC Odorhei? Acestea erau variantele pentru "sferturi" ale constănțenilor, în play-off-ul Ligii Naționale. Clasată pe locul 5, echipa pregătită de Aihan Omer a întâlnit azi, pe teren propriu, pe CSM București. Oaspeții aveau neapărat nevoie de victorie pentru a termina pe 3, ca să evite, eventual, în semifinale liderul Dinamo. De cealaltă parte, Constanța dacă bătea ar fi întâlnit în "sferturi" chiar pe CSM, iar dacă pierdea ar fi dat peste HC Odorhei?

Ce a ales Constanța? A ales să joace, negândindu-se la următorul adversar. Și a ieșit un meci senzațional, de o tensiune incredibilă! Toma și compania au condus cu 10-5, 11-10 la pauză, dar totul s-a jucat în ultimele 5 minute.

Scenariu de HITCHCOCK

22-22, 23-22 Constanța. Egalează oaspeții. Mai sunt 3 minute. Atacurile se succed în viteza a șasea. Apar greșelile, presiunea e pe bucureșteni. Mai puțin de două minute. Zvonko Sundovski cere time-out. Căpitanul constănțenilor, Laurențiu Toma, e categoric.

"Băieți, luăm mingea asta și câștigăm!" Se mai duc două atacuri. Cere time-out și Aihan Omer. "Repliere rapidă, dacă pierdem mingea, nu mai veniți la schimb!", le spune Omer constănțenilor.

Sarabandă de greșeli, fiecare echipă mai are timp de câte un atac. Ultimul e letal. Sașa Marianac îl depășește pe Angelovski și trimite mingea în poartă, Mai era o secundă de joc. Scor final 23-24. CSM termină pe 3, Constanța va da peste Odorhei în "sferturi", deși după jocul de ieri și-ar fi dorit tot CSM!

HC Vaslui a câștigat pe teren propriu cu codașa CSM Satu Mare, în timp ce Timișoara a pierdut la Suceava. Echipa lui Sandu Iacob termină așadar pe 6, iar Timișoara ajunge pe 7. z

"Eu nu pot să le spun jucătorilor să nu joace pentru că vreau să joc cu o echipă sau alta. Pentru că atunci nu mai sunt antrenor. La fiecare meci le spun să intre pe teren ca să câștigăm" Aihan Omer, antrenor HC Dobrogea Sud

Rezultate ultima etapă

Dunărea Călărași-Potaissa Turda 27-27
Dinamo București-Steaua 24-29
Dobrogea Sud Constanța-CSM București 23-24
HC Vaslui-CSM Satu Mare 26-23
CSU Suceava-Poli Timișoara 30-27
HC Odorhei-CSM Focșani 33-26

CLASAMENT FINAL SEZON REGULAT
1. Dinamo București 59p
2. Potaissa Turda 53
3. CSM București 52
4. HC Odorhei 50
5. Dobrogea Sud 44
6. HC Vaslui 37
7. Poli Timișoara 35
8. Dunărea Călărași 32
9. CSU Suceava 30
10. Steaua 29
11. CSM Focșani 20
12. CSM Făgăraș 7
13. CSM Satu Mare 4

Program "sferturi" play-off

Dinamo-Dunărea Călărași
Potaissa Turda-Poli Timișoara
CSM București-HC Vaslui
HC Odorhei-Dobrogea Sud Constanța
* se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri

Locurile 9-13 intră în play-out

Echipele clasate pe ultimele 5 locuri în clasament vor juca în play-out după sistemul fiecare cu fiecare, ținându-se însă cont de rezultatele dintre ele, din sezonul regulat. Astfel în acest moment, în clasament conduce CSU Suceava 18 puncte, urmată de CSM Focșani 16p, Steaua 15p, CSM Făgăraș 7p și CSM Satu Mare 1p. Ultima formație va retrograda direct, iar ocurile 11 și 12 vor susține un baraj de promovare-retrogradare cu locurile 2 din cele două serii de Divizia A.

Etapa I (8 aprilie):
CSM Focșani-CSM Satu Mare
CSA Steaua București-CSM Făgăraș
CSU Suceava stă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează