SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREŞTI

Mette Klit vine şi cîştigă » Lupta pentru ultimul loc de play-off e mai strînsă ca niciodată

Marinela Gherman trece de apărarea Valeriei Beşe (dreapta) lu Anei Maria Şomoi // Foto: Cristi Preda
Marinela Gherman trece de apărarea Valeriei Beşe (dreapta) lu Anei Maria Şomoi // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 25 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 februarie 2014 23:15

Daneza Klit, fostul secund de la Oltchim, a debutat cu o victorie pe banca lui CSM Bucureşti. Învinsul a fost chiar selecţionerul Gheorghe Tadici.

CSM Bucureşti, echipa care a transferat deja 11 jucătoare pentru sezonul viitor, toate handbaliste de echipă naţională, se luptă să prindă un loc în play-off în actualul sezon, pentru a rămîne în cărţi pentru cupele europene.

Echipa patronată de Primăria Bucureşti avea nevoie de victorie, aseară, în disputa cu HC Zalău, echipa pregătită de Gheorghe Tadici, pentru a se apropia la un singur punct distanţă cu trei etape rămase de disputat.

Şanse minime după felul cum începuse meciul. Zalăul avea şase goluri pe tabelă în minutul 24, 14-8, Beşe, Constantinescu, Ciuciulete şi celelalte ridiculizînd echipa bucureşteană. Zalăul a intrat la pauză cu trei lungimi avans, 15-12, dar diferenţa a crescut imediat la 17-12.

Parcursul de metronom al echipei lui Tadici s-a oprit însă la 14-18 în minutul 36. Patru goluri consecutive marcate de bucureştence au întors meciul.

Încredere şi dăruire
Pe bancă pentru CSM, la meciul său de debut, daneza Mette Klit şi-a smuls părul din cap în prima repriză, dar a găsit soluţii să o anihileze pe golgetera Maria Constantinescu în partea a doua.

Cu o apărare mult mai agresivă şi portarul Iordache în zi excelentă, CSM-ul a marcat de cinci ori consecutiv la 20-20 şi a închis meciul. "A fost foarte greu. În prima parte am făcut multe greşeli, am jucat slab în apărare, dar în partea a doua am jucat mult mai bine. Sînt mulţumită de cum a jucat echipa, am nişte fete drăguţe, care muncesc mult şi sînt foarte receptive la orice sfat", a declarat Mette Klit.

Gheorghe Tadici pune înfrîngerea pe căderea fizică a echipei sale. "Eu am jucat tot meciul cu aceleaşi jucătoare. CSM a schimbat şi tot schimbat. La mine, cînd schimb, se vede pe tabelă", a spus selecţionerul, plîngîndu-se de lotul redus numeric şi valoric.

Tot Zalăul e favorită
Chiar dacă s-a apropiat la un singur punct distanţă, 27 faţă de 28, tot Zalăul e favorită să termine pe locul 6 şi să prindă play-off-ul. HC Zalău are un program mai lejer la prima vedere, cu două meciuri pe teren propriu, cu HCM Roman (locul 3) şi Cetate Deva (8) şi o singură deplasare, la Braşov (2).

CSM are o singură întîlnire la Bucureşti, cu SCM Craiova (9), dar şi două deplasări grele la Braşov (2) şi Cluj (5). "Ne batem pînă la final. O să vedem ce putem face", a declarat Mette Klit. Din etapa viitoare, CSM le va putea utiliza însă pe internaţionalele Manea şi Tolnai.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  27 Februarie 2014, 21:33
Postat de usla pe 25 Februarie 2014, 21:24

De ce, daca unii spun ca avem fete valoroase, primele echipe alearga dupa straine ? De ce e invinuit TADICI ca nu face performante la NATIONALA cu fetele actuale ? Care-i valoarea lor ? Manea si Tolnai s-au intors ca nu au fost platite, dar nici nu JUCAU , iar cand intrau in teren { Manea } aveau o evolutie stearsa De fapt Manea cred ca a mai luat 10 kg. in greutate . Are dreptate Tadici cand spune ca vrea sa-l vada pe danezul V. antrenand numai romance , sa vada ce performante obtine ? De ce danezul { daca e asa bun } nu are un angajament la o echipa de top si accepta sa vina in Romania unde nu poate fi sigur de pozitia lui ? CSM Buc. face echipa cu straine de ce? Unde sunt fetele noastre?

Manea nu juca la Krim? Inseamna ca eu am confundat-o.

sorineldumitru
sorineldumitru  •  27 Februarie 2014, 21:32

"Lupta pentru ultimul loc de play-off e mai strînsă ca niciodată"-Normal, pt ca e prima data cand se joaca play-off.

razvyyc
razvyyc  •  26 Februarie 2014, 17:57

Si eu sunt de parere ca ar trebui privite cu incredere tinerele talente si sa incercam sa facem performanta cu jucatoarele autohtone, eventual cu 1-2 jucatoare straine de valoare. Ganditi-va ca acum Tanasie si Maior Pasca (2 din sperantele de viitor ale Romaniei) nu joaca deloc, evolutia lor la o echipa mare este pusa sub semnul intrebarii, Buceaschi o sa fie doar un inlocuitor de ocazie, Puiu o sa-si afle echipa modesta, etc. Nu prea se acorda increderea cuvenita tinerelor de valoare mare.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează