SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Minaur Baia Mare - Astrahanocika Astrahan 30-27 » Minaur și-a luat revanșa! Calificarea e tot mai aproape

Cristina Laslo trimite o boltă peste portarul Trusova FOTO CS Minaur Baia Mare
Cristina Laslo trimite o boltă peste portarul Trusova FOTO CS Minaur Baia Mare

Articol de - Publicat sambata, 06 februarie 2021 21:48 / Actualizat sambata, 06 februarie 2021 22:13

Victorie a băimărencelor cu rusoaicele de la Astrahan, cele care câștigaseră în tur, 33-27. Minaur va juca toate meciurile rămase de disputat, în grupă, pe teren propriu!

Rusoaicele de la Astrahan au venit în România fără două jucătoare de bază, Samohina și Sabirova, dar chiar și așa au început excelent disputa de la Baia Mare. Malașenko, Nikitina, Debelici au fost foarte greu de ținut, iar Astrahanocika a trecut la conducere: 6-2, 12-7, 15-13 la pauză.

În partea a doua, lucrurile s-au schimbat în tabăra maramureșencelor. Linia de 9 metri a lui Costică Buceschi s-a trezit la viață și în doar 5 minute, Minaur a trecut în față: 17-16. Cu trecerea timpului, rusoaicele nu au mai ținut pasul, iar Baia Mare a pus 7 lungimi distanță de adversară: 28-21. Finalul le-a trădat însă pe gazde. În ultimele 7 minute au mai marcat doar două goluri și au primit în schimb 6. S-a terminat 30-27, o revanșă după înfrângerea suferită de Minaur în Rusia. Două puncte extrem de importante pentru maramureșence care fac un pas uriaș spre calificarea în "sferturi".

Toate meciurile acasă

Minaur mai are de jucat trei partide în grupă. Ar fi trebuit să dispute două în deplasare, cu Thuriger și Storhamar, și doar una acasă, tot cu Thuringer. Numai că toate vor avea loc în România. Nemții au acceptat să vină în România, iar norvegienii sunt nevoiți să joace toate meciurile pe teren străin pentru că toate echipele care intră în Norvegia ar trebui să stea 14 zile în carantină. În aceste condiții, Minaur are o misiune mult mai ușoară în privința calificării.

"Suntem fericiți că am câștigat încă două puncte în fața unei echipe extrem de valoroase. În primele 20 de minute nu am reușit să le oprim pe rusoaice, dar schimbarea portarului, spun eu, a fost benefică. Cristina Enache a fost decisivă în unele situații. Am pus presiune, am jucat mai rapid, iar adversarul a început să greșească. Suntem focusați pe următorul joc cu Storhamar, dacă vom câștiga avem șanse mari să câștigăm grupa" Costică Buceschi, antrenor Minaur
Costică Buceschi, antrenor Minaur

Minaur Baia Mare - Astrahanocika Astrahan 30-27
Minaur: Lavko 8, Kovacevici 8, Laslo 4, Burlacenko 2, Blohm 2, Araujo 2, Fujita 2, Seraficeanu 1, Polocoșer 1. Antrenor: Costică Buceschi
Astrahan: Levcenko 7, Malașenko 5, I. Nikitina 5, Debelici 4, Fanina 2, Iejîkava 2, Zelenkova 1, Tarasova 1. Antrenor: Zlatko Djonovici

CLASAMENT GRUPA C

1. Astrahanocika Astrahan4202117-1124
2. Storhamar Elite320194-914
3. Minaur Baia Mare320190-894
4. Thuringer HC200252-614

Etapa a 4-a: Minaur-Astrahan 30-27, Storhamar-Thuringer 32-30
Primele două echipe se califică în ”sferturi”

CSM București - Team Esbjerg 28-26 » CSM București, salvată de Jelena Grubisici, portarul care se retrage în vară!

CSM București - Team Esbjerg 28-26 » Victorie vitală pentru CSM București în Liga Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează