SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE - METZ, AZI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE DOLCE1, DIGI2, LIVESCORE PE GSP.RO

Momentul adevărului » HCM Baia Mare joacă azi meciul decisiv pentru calificarea în grupele superioare ale Ligii

Eliza Buceschi a înscris 18 goluri pentru HCM Baia Mare în acest sezon de Ligă
Eliza Buceschi a înscris 18 goluri pentru HCM Baia Mare în acest sezon de Ligă

Articol de - Publicat vineri, 21 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 noiembrie 2014 00:57

HCM Baia Mare are nevoie imperativă azi de victorie pentru a fi sigură de calificarea în grupele principale.

Campioana României, HCM Baia Mare, şi-a refăcut moralul după ce săptămîna trecută, la Lublin, în Polonia, a înregistrat a doua victorie în grupă, 28-22. Prima victorie reuşită în deplasare, în Liga Campionilor, a descătuşat echipa lui Costică Buceschi, tehnicianul care are încredere că elevele sale vor lega al doilea succes consecutiv, azi, cu Metz.

“Am simţit echipa cu altă atitudine în joc, în Polonia, şi asta s-a văzut şi pe teren. Presiunea a fost mare pe ambele formaţii, era un joc de totul sau nimic. Acum avem obligaţia de a învinge şi Metzul, o echipă care-şi leagă ultima şansă de meciul de la Baia Mare”, a declarat antrenorul Costică Buceschi.

Maramureşencele au mai scăpat de problemele medicale în sensul că Do Nascimento, Davîdenko, Nechita sau Tătar pot să intre contra campioanei Franţei. “O dată nu am avut şi noi în acest sezon echipa completă. Sper să facem un joc bun, să ne mobilizăm, mai ales că avem de partea noastră suporterii”, a spus şi portarul Paula Ungureanu.

10 goluri diferenţă

În tur, Metz a provocat campioanei României a doua cea mai categorică înfrîngere din Ligă, 34-24. Doar Gyor a reuşit să treacă de Baia Mare la un scor şi mai mare, anul trecut, 33- 21.

“Avem de luat şi o revanşă pentru meciul tur. Dar nu la asta ne gîndim în primul rînd. Mai importantă e victoria pentru calificare şi pentru a merge cu patru puncte în grupa principală”, a subliniat extrema Adriana Nechita.

642111-clasament.jpg

ALTE ŞTIRI:

Liscevici e suspendată

Campioana Franţei, Metz şi-a pierdut pentru meciul de azi, de la Baia Mare, una dintre piesele de bază, centrul sîrb Kristina Liscevici. Aceasta a primit cartonaşul roşu în ultimele secunde ale disputei cu Larvik, din etapa trecută, oprind-o pe contraatac pe Nora Mork. Conform regulamentului, ea a văzut cartonaşul roşu, iar în urma loviturilor de la 7 metri care a urmat Larvik a plecat din Franţa cu victoria, una obţinută foarte greu, la limită: 26-25.

Măsuri speciale la Ana Gros

În partida tur, cele mai mari bătăi de cap din tabăra franceză le-a dat băimărencelor Ana Gros, interul dreapta sloven, care a jucat în trecut şi la Gyor. Gros a marcat de 7 ori în poarta maramureşeană, fiind de altfel golgeterul campioanei Franţei, cu 28 de goluri în cele 5 etape disputate. Antrenorul Costică Buceschi îi va acorda o atenţie specială Anei Gros, azi una dintre băimărence urmînd să se apere avansat, la ea.

Steluţa oferă 6 bilete pentru Euro

Steluţa Luca, fostul inter dreapta al Oltchimului şi al “naţionalei” României, în prezent antrenoare la Centrul de Excelenţă de la Rm. Vîlcea, a fost recent numită de Federaţia Europeană de Handbal ambasadoare pentru România al EHF Euro 2014. Ea are misiunea de a promova turneul final al Campionatului European care se va disputa în luna decembrie în Ungaria şi Croaţia. Luca va fi în tribune la disputa dintre Baia Mare şi Metz, urmînd să ofere spectatorilor, prin tragere la sorţi, şase bilete la meciurile României, în grupa de la Debrecen.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  21 Noiembrie 2014, 20:37

meci slab..rezultat pe masura(refuz sa cred ca lublin poate produce surpriza...anului)mergem cu 0pct si incepem sa facem calcule pt editia urmatoare de C.L.(poate reusesc sa aduca si un antrenor)

adi_stelistul
adi_stelistul  •  21 Noiembrie 2014, 11:40

Sunt sigur ca Baia Mare e deja calificata pentru ca polonezele nu cred ca vor invinge in Norvegia. Dar cum in grupele semifinale conteaza si rezultatele din grupa ideal ar fi ca fetele sa bata azi. Caz in care se califica impreuna cu polonezele mai departe si au 4 puncte deja.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează