SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA CHALLENGE CUP / UCM REŞIŢA-ALPLA HARD 26-18 (10-6)

Monopol!

Articol de - Publicat luni, 12 mai 2008 00:00

Reşiţa a cîştigat aseară pentru a doua oară consecutiv Cupa Challenge, premieră pentru o echipă română.

Returul finalei a început sub semnul tracului. Reşiţa a aliniat o echipă ciuntită din cauza accidentărilor. Practic fără forţă de aruncare de la 9 metri, handbaliştii lui Aihan Omer s-au concentrat pe combinaţii şi pătrun­deri, dar şi pe o apărare agresivă şi exactă, în cadrul căreia au strălucit, pe rînd, portarii Ionescu şi, mai ales, Antonaru. După ratări incredibile de o parte şi de alta, primul gol s-a marcat abia în minutul 4.

În continuare, apărîndu-se cu dinţii şi cu unghiile şi lovind în atac cu toate mijloacele posibile, re­şi­ţenii au luat avans. Centrii Roho­z­nea­nu şi Kovacevici, interi de oca­zie, au înscris prin acţiuni indi­vi­du­ale, iar Pasici a fost exact de la 7 metri. La pauză, UCM conducea cu 10-6.

Repriza a doua a început cu desprinderea reşiţenilor la 14-7, în minutul 37, apoi însă austriecii au echilibrat puţin. Deşi accidentat sever la umărul drept, Butulja a fost trimis de Omer pe teren în apărare, acolo unde sîrbul a luptat eroic, dar el a şi înscris de trei ori, uitînd de dureri. UCM a reuşit iar detaşarea faţă de adversari, chiar cu faze de spectacol. 7 goluri în plus pentru Reşiţa cu 10 minute înainte de final, avans mărit apoi, şi trofeul Challenge Cup rămîne în România. Pentru al treilea an consecutiv, după Steaua şi UCM de două ori.

UCM REŞIŢA 26 (10)
Kovacevici 6, Pasici 6, Rohozneanu 5, Irimescu 5, Butulja 3, Ciubotariu 1

ALPLA HARD 18 (6)
Moszczynski 4, Navarin 3, Weber 3, Klement 2, Jochum 2, Watzl 1, Valskovskis 1, Wleklak 1, Schmid 1

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (34)
 •  12 Mai 2008, 21:14

Felicitari echipei! Ar trebui sa li se faca statui. Ma declar absolut siderat de acest articol! Este atat de insignifiant judecand dupa performanta, incat de azi declar solemn ca, in semn de protest, nu mai citesc GS. Oare nu puteati voi sa iesiti din rand si sa publicati ceva mai amplu, de prima pagina? Daca nu e de fotbal, Gigi, manele cu Gutza si toate tampeniile, nu are audienta! Rusine! Ce ma mai mira? Traim intr-o Romanie fara busola, vanduta banului si interesului... N-aveti obraz!

 •  12 Mai 2008, 20:57

sunteti niste mitocani ptr. ca aceasta performanta trebuia sa ocupe primele 10(zece) pagini ale oricarui cotidian de sport si mai ales national.sa-i pupati undeva pe nesimtiti de TRICA,RADOI,BECALI,MURESAN,BORCEA,ETC,...intelegeti voi bine de ce

 •  12 Mai 2008, 19:51

o victorie obtinuta cu multa ambitie si..cap(antrenorul a avut un rol decisiv)in ambele meciuri a surprins aceea aparare avansata si mobila(fiecare raspunde de jucatorul luat in primire)inspiratia antrenorului(ionescu schimbat cu antonaru tucanu cu pancu)f multa inteligenta in joc(fara a avea linie de9m)pt care toti merita felicitari

Vezi toate comentariile (34)
Comentează