SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE JUNIOARE

UPDATE » România joacă finala la CM de handbal pentru junioare!

Pivotul Lorena Ostase a marcat 17 goluri pînă acum. Cel mai bun meci al ei a fost în
Pivotul Lorena Ostase a marcat 17 goluri pînă acum. Cel mai bun meci al ei a fost în "sferturi", cu Olanda

Articol de - Publicat vineri, 01 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 01 august 2014 19:33

UPDATE 19:30 Româncele noastre au învins în semifinalele CM de junioare Muntenegru cu 28-25. Urmează să joace finala cu învingătoarea dintre Germania şi Danemarca!


Naţionala sub 18 ani a României joacă azi, la Ohrid, în Macedonia, cel mai important meci de pînă acum al acestei generaţii.

"Tricolorele" întîlnesc de la ora 18:00 Muntenegru, în semifinalele Campionatului Mondial. De opt ani, de la generaţia Cristinei Neagu, România nu a mai cucerit nici o medalie la nivel de junioare, la o competiţie importantă.

România are prima şansă la calificarea în finală, conform specialiştilor, avînd mai multe jucătoare de valoare decît Muntenegru. Adversarele, pregătite de fosta mare jucătoare Maja Savici, vicecampioane olimpice în 2012, se bazează doar pe forţa interilor, îndeosebi a interului dreapta, Durdina Malovici, cea care este văzută deja drept urmaşa Katarinei Bulatovici, şi a interului stînga, Durdina Jaukovici.

Apărare extrem de agresivă
Muntenegru are cele mai puţine goluri primite,135, dintre cele patru semifinaliste, echipa bazîndu-se îndeosebi pe defensivă. Punctul slab al formaţiei pare a fi jocul cu pivotul. România, în schimb, are o linie de 9 metri redutabilă, cu Cristina Lazlo, Bianca Bazaliu, pe locul doi în clasamentul golgeterilor, cu 57 de reuşite, dar şi Daniela Corban sau Alina Ilie. Jocul cu pivoţii excelează şi el, Lorena Ostase fiind greu de ţinut pe semicercul de şase metri.

Cele două echipe s-au întîlnit anul trecut la Europeanul sub 17 ani, împărţindu-şi victoriile: 27-22 pentru România şi 26-24 pentru Muntenegru. În cealaltă semifinală vor juca Germania şi Danemarca, ora 20:30.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (54)
balasamarin
balasamarin  •  03 August 2014, 17:09

cum se poate viziona finala

brancusi
brancusi  •  02 August 2014, 16:17
Postat de crocoy pe 01 August 2014, 20:48

hai ca esti nesimtit....aici e vorba de NATIONALA...nu de slatina

Bai sobolan oparit in ulei de frana,una dintre vedetele acestei echipe de vis pe care o avem,provine de la Slatina,prilej cu care am semnalat ca,intrucat se cunoaste decat pepiniera de la Valcea,si Slatina are una la fel de valoroasa,prin care alimenteaza de ani buni handbalul feminin romanesc.Fara nicio conotatie,deci,dar tu ai tras concluzii de ageamiu,exact dupa mintea-ti sinonima cu nick-ul,vai de steaua ta de descult.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  02 August 2014, 00:49

felicitari si succes in finala !

Vezi toate comentariile (54)
Comentează