SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE TINERET

Naționala cu nervi tari » România a învins Qatarul în al doilea meci la Mondialul de tineret din Brazilia

Articol de - Publicat vineri, 24 iulie 2015 00:00

Conduși la cinci goluri în ambele partide disputate, ”tricolorii” au revenit de fiecare dată. Au făcut egal cu Portugalia, dar au trecut de Qatar

Aventura mondială a naționalei de tineret a României la turneul final din Brazilia continuă fericit. După egalul scos în prima etapă cu Portugalia, 26-26, în ultimul minut, "tricolorii" au învins în jocul al doilea Qatarul, 32-31.

Asiaticii nu sînt o echipă oarecare. Pregătiți de Valero Rivera, tehnicianul spaniol care a dus naționala de seniori a Qatarului pînă pe locul 2 în lume (!) și care în prima etapă a învins Spania, 27-26, reprezentativa de tineret a Qatarului a condus și România o mare parte din meci. Chiar și la 5 goluri diferență. "Tricolorii" au găsit însă forța să revină și să marcheze golul victoriei cu 20 de secunde înainte de final.

Dan Racoțea, interul stînga de la Wisla Plock, omul care a adus egalul cu Portugalia, dintr-o aruncare de la 7 metri, a fost și acum jucătorul care a reușit golul victoriei dintr-o aruncare senzațională, de la 10 metri, sub bara asiaticilor.

Antrenorul Ovidiu Mihăilă a fost felicitat de toată lumea pentru că a reușit să-l învingă pe omologul său, titratul Valero Rivera. "Mulțumim tuturor pentru încurajări și felicitări. Trebuie să rămînem cu picioarele pe pămînt! Valero Rivera este un colos în antrenorat. Eu am însă niște băieți extraordinari", a comentat Ovidiu Mihăilă.

Două cartonașe roșii

România a terminat meciul cu două cartonașe roșii. Burlacu a văzut direct culoarea roșie, în prima repriză, pentru o intrare dură, iar pivotul Andras Szasz a primit roșu, pe final, pentru trei eliminări de cîte două minute. Și în fața Portugaliei "tricolorii" au primit un cartonaș roșu direct, Rotaru fiind cel care a trebuit să vadă finalul de meci din tribună.

Azi-noapte cu SERBIA

România a jucat azi-noapte contra Serbiei, meciul avînd loc după miezul nopții, la Uberlandia. Sîrbii au înregistrat două rezultate diametral opuse. Au trecut de Angola, 31-17, dar au pierdut cu Portugalia, 24-27. După Serbia, România va juca împotriva Angolei, pe 25 iulie, și contra Spaniei, pe 26 iulie.

Clasament grupa B

1. Portugalia 3p
2. România 3p
3. Serbia 2p
4. Qatar 2p
5. Spania 2p
6. Angola 0p

* primele patru echipe se califică în "optimi"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
a13xutzu89
a13xutzu89  •  24 Iulie 2015, 10:24

Let me google for you guys :) Romania U21-Serbia U21 21-21 ;). Daca batem Angola(o misiune nu foarte dificila) si Portugalia nu castiga cu Quatar suntem in final 16 . Cu placere!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează