SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CM 2013 / BELARUS - ROMÂNIA 28-23

"Naţionala" fără viitor! » România a ratat calificarea în barajul pentru CM 2013

Apărarea bieloruşilor a fost ieri de netrecut. Românii s-au zbătut ca
Apărarea bieloruşilor a fost ieri de netrecut. Românii s-au zbătut ca "peştii pe uscat."

Articol de - Publicat luni, 16 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 15 ianuarie 2012 23:23

Reprezentativa masculină a României a ratat calificarea în barajul pentru Campionatul Mondial din 2013. "Tricolorii" au pierdut cu cinci goluri ieri, la Minsk.

"Naţionala" masculină a României s-a prăbuşit ieri, la Minsk. După ce miercuri cîştigase la Bucureşti cu 25-22, ieri, în capitala Belarusului, Popescu, Ghionea şi compania nu au reuşit să apere acel rezultat. Au pierdut cu 23-28 şi vor urmări turneul final din 2013 la televizor.

O repriză curajoasă
România a jucat bine în prima repriză şi s-a apărat exact, aşa cum a făcut-o şi în meciul tur. Belarus s-a distanţa la 9-5, dar "tricolorii" au revenit imediat. L-au scăpat însă din vedere pe finalul partidei pe starul de la FC Barcelona, Siarhei Rutenka, iar Belarus a intrat la pauză în avantaj: 15-12.

Zece minute groaznice
Rutenka şi-a continuat reprezentaţia după pauză. Bieloruşii au făcut ce au vrut cu românii în primele zece minute. Au marcat de şase ori consecutiv fără ca ai noştri să poată riposta. După opt minute, antrenorul Vasile Stîngă a cerut time-out, dar a fost prea tîrziu. Echipa României intrase deja în transă. "Tricolorii" au reuşit performanţa să joace cu doi oameni mai mult pe teren timp de două minute, dar să nu poată marca. Au primit, în schimb, două goluri!

Belarus s-a distanţat la 23-14 în minutul 43 şi mai apoi la 26-16. Fenici a luat meciul pe cont propriu, portarul Pralea a reuşit cîteva parade consecutive, iar românii s-au ridicat din genunchi. De la 26-16 au ajuns la 23-27 cînd mai erau 40 de secunde de joc. De un gol mai aveau nevoie pentru calificare, dar acesta a venit în poarta noastră. Niajura a marcat şi a stabilit scorul final: 28-23.

"Am mai pierdut o calificare"
"Ne pare rău că am ratat încă o calificare. E greu să tragem acum concluzii, dar cred că începutul foarte prost din repriza a doua ne-a costat. Am făcut iar multe greşeli şi pe final degeaba am încercat să mai reparăm. A fost prea tîrziu", a declarat pivotul Marius Novanc. "Am sperat să cîştigăm în Belarus, dar am făcut un joc foarte slab şi am mai ratat încă o calificare. Din păcate, nu mai mergem la Mondiale, era frumos, ne-am dorit, dar nu am putut", a adăugat şi Vali Ghionea.

"Jucători umflaţi!"
Fostul mare jucător Ştefan Birtalan i-a criticat dur pe actualii handbalişti. "Sînt jucători umflaţi care nu se gîndesc decît la bani. Cîştigă mai mult decît arată pe teren. Mi-ar fi ruşine să intru pe teren şi în zece minute să nu pot să marchez un gol. La vîrsta mea, acum, şi tot dau un gol! Nu jucam cu Franţa, ci cu Belarus, o echipă, orice mi-aţi spune, modestă!", a tunat Birtalan. "Eu am crezut că învingem fără probleme în Belarus, dar cu atitudinea arătată nu aveam cum. Nu merităm să mergem la Mondiale!", a încheiat Birtalan.

Stîngă pleacă
Selecţionerul a spus la ultima şedinţă a Comisiei Tehnice că va demisiona dacă nu reuşeşte calificarea la Mondiale.

Vasile Stîngă e antrenorul României din 2009. A reuşit în 2010 calificarea "naţionalei" la Campionatul Mondial din 2011, eliminînd surprinzător Rusia! Înainte de meciul cu Belarus, la şedinţa Comisiei Tehnice din FRH, Stîngă le-a spus celorlalţi antrenori că dacă nu va reuşi calificarea, va pleca. "Sînt om de cuvînt, le-am spus ceva oamenilor şi asta o să fac" a fost tot ce a spus ieri Stîngă.

Despre meci şi elevii săi, tehnicianul a avut numai cuvinte de ocară. "Cei mai deştepţi cîştigă întotdeauna! Bieloruşii au arătat că ştiu mai mult handbal. Ne-a bătut o echipă care a vrut mai mult. Greşelile noastre individuale, ratările numeroase, jocul slab al portarilor, totul ne-a costat!", a spus Stîngă. Selecţionerul a notat şi faptul că România nu are un lider de echipă. "Belarusul îl are pe Rutenka, noi nu avem un jucător ca el. Am pierdut încă o calificare, dar trebuie să recunoaştem că asta e valoarea echipei", a încheiat tehnicianul.

Belarus 28: S. Rutenka 11, Babicev 4, Brovko 3, Baranov 3, Nikulenkov 2, Ţitu 1, Puhovski 1, Şilovici 1, Gromko 1, Niajura 1. Antrenor: Iuri Ceţov

România 23: Ghionea 5, Fenici 5, Ghiţă 3, Şimicu 2, Novanc 2, A. Stamate 1, Florea 1, Csepreghi 1, Onyejekwe 1, Şania 1, Talas 1. Antrenor: Vasile Stîngă

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  18 Ianuarie 2012, 19:00

nu e nimic iesit din comun pt ca de multi ani jucam altceva decat se joaca avem nevoie de antrenori care stiu sa predea un joc modern daca nu gasim antrenori de...jucatori straini (ungurii aveau un cubanez)noua ne tb o..echipa pt ca suntem la ani lumina la ce se joaca

Vezi toate comentariile (1)
Comentează