SPORTURI  »  HANDBAL  »  AMICAL

Naționala masculină de handbal a României a învins Macedonia de Nord în primul amical de la Brăila

George Buricea
George Buricea

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2024 22:58 / Actualizat sambata, 16 martie 2024 19:55

Naţionala masculină a României va întâlni sâmbătă, de la ora 17:30, la Brăila, pentru a doua oară reprezentativa Macedoniei de Nord într-o partidă amicală. Vineri, fără spectatori, „tricolorii” s-au impus cu 32-27.

  • Partida România-Macedonia de Nord va fi transmisă sâmbătă de Pro Arena de la 17:30

România se pregătește pentru barajul cu Cehia, iar primul popas este la Brăila contra Macedoniei de Nord. Acesta este și prima acțiune al lui George Buricea ca selecționer, el înlocuindu-l pe Xavi Pascual la cârma naționalei masculine.

În prima partidă, disputată vineri fără spectatori, ”tricolorii” s-au impus cu 32-27. Sâmbătă, se va juca al doile meci în fața publicului din Sala Polivalentă.

„Băieţii sunt foarte receptivi, păcat că nu suntem toţi, lipsesc câţiva, poate nu este cea mai bună naţională astăzi. Îmi pare rău că nu îi am pe toţi şi nu avem o arie de selecţie foarte mare. Noi nu suntem Franţa să alegem din 100 de jucători, avem o arie de selecţie mică, în plus mai sunt şi accidentaţi, alţii s-au retras şi atunci este greu”, a spus noul selecționer.

Simona Halep, prim pas spre Jocurile Olimpice » Convocată în echipa de Billie Jean King Cup a României: când și împotriva cui joacă „tricolorele”
Billie Jean King Cup
Simona Halep, prim pas spre Jocurile Olimpice » Convocată în echipa de Billie Jean King Cup a României: când și împotriva cui joacă „tricolorele”

Apoi a adăugat: „Vom face tot ce ţine de noi. Nu pot să promit nu ştiu ce victorii celebre, dar pot promite o naţională care va da totul pe teren, care va muri pe teren şi dacă se întâmplă să piardă, să o facă totuşi cu onoare”.

George Buricea: „Aș avea nevoie de mai mult timp”

Antrenorul lui CSM Constanța a ținut să sublinieze că ar mai avea nevoie de timp pentru a pune la punct reprezentativa României, mai ales pentru confruntarea cu Cehia, care va avea loc la începutul lunii mai și care contează pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025.

Aş avea nevoie de mult mai mult timp, dar încercăm să facem tot ce putem în această perioadă scurtă, să facem o echipă aşa cum îmi doresc eu, să impun sistemul pe care mi-l doresc şi pe care l-am impus şi la Constanţa”, a subliniat Buricea.

El a continuat: „Cu siguranţă, la dubla cu Cehia vom fi mult mai pregătiţi. Acum nu mă interesează rezultatul, mă interesează să punem în practică ce am lucrat în zilele acestea la antrenamente. Eu zic că vom arăta destul de bine la ora meciului de sâmbătă, chiar dacă timpul este atât de scurt”.

Lotul convocat de George Buricea:

  • Portari: Ionuţ Iancu (CSA Steaua), Dan Vasile (CSM Constanţa), Alin Cozmaciuc (CS Dinamo Bucureşti)
  • Extreme dreapta: Ionuţ Nistor Ioniţă (CSM Constanţa), Roland Thalmaier (AHC Potaissa Turda)
  • Interi dreapta: Demis Grigoraş (Benfica Lisabona), Nicuşor Ungureanu (CSA Steaua);
  • Centri: Daniel Stanciuc (CS Dinamo), Liviu-Emil Caba (CSM Constanţa), Andrei Drăgan (CSM Constanţa), Călin Căbuţ (CSM Constanţa);
  • Interi stânga: Robert Militaru (CS Dinamo), Gabriel Ilie (CSM Constanţa), Andrei Buzle (CB Granollers), Tudor Botea (CS Minaur Baia Mare)
  • Extreme stânga: Sabin Constantina (CSA Steaua), Alexandru Andrei (CSM Constanţa)
  • Pivoţi: Călin Dedu (CS Dinamo), Robert Nagy (CS Minaur Baia Mare), Zavi Dumitrana (HC 2012 Buzău)

Citește și:

Dunărea Brăila forțează istoria și vrea în semifinalele EHF European League
EHF European League
Dunărea Brăila forțează istoria și vrea în semifinalele EHF European League
CSM București este favorită la Ljubljana în confruntarea pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor!
LIGA CAMPIONILOR
CSM București este favorită la Ljubljana în confruntarea pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează