SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE

Neplătite de patru luni! HCM Baia Mare are restanțe uriașe către jucătoare: handbalistele amenință cu memorii

Alexandra do Nascimento e ca și plecată de la Baia Mare // Foto: Alex Nicodim
Alexandra do Nascimento e ca și plecată de la Baia Mare // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 05 ianuarie 2016 00:00

Jucătoarele de la HCM Baia Mare nu au mai văzut un ban, de la club, de la începutul sezonului. Handbalistele amenință cu memorii la FRH pentru a deveni libere de contract.

HCM Baia Mare are grave probleme financiare și riscă să-și piardă jucătoarele dacă nu se vor găsi soluții pentru achitarea restanțelor. Vicecampioana României, echipa care a avut în lotul României la Campionatul Mondial din Danemarca nu mai puțin de 10 handbaliste, are restanțe uriașe către jucătoare.

Practic, de la începutul actualului sezon, în luna august, jucătoarele nu și-au primit banii! "Tot timpul ni s-a promis că situația se va rezolva. Așteptăm, dar nu știu cît mai putem", au declarat cîteva dintre componentele lotului.

Antrenorii "naționalei", Tomas Ryde și Costică Buceschi, au declarat și ei pe perioada Mondialului că au probleme cu jucătoarele de la Baia Mare.

”Ele au venit la lot destul de bulversate din cauza situației prin care trec la echipă. A trebuit să le ridicăm moralul și să le facem să uite de aceste lucruri", a declarat Buceschi.

Do Nascimento nu s-a mai prezentat

"Stranierele" sînt primele care vor să facă pasul spre despărțire. Brazilianca Alexandra Do Nascimento și-a depus memoriu la federație pentru a deveni liberă de contract, extrema dreapta neprezentîndu-se la antrenamentele echipei, pe data de 2 ianuarie.

Şi olandeza Louise Abbingh e gata să părăsească echipa dacă situația nu se va rezolva urgent. Vicecampioană mondială cu reprezentativa Olandei, Abbingh are mai multe oferte de transfer, cele mai bune venind, se pare, din Germania!

Vor să înființeze un nou club

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a declarat de curînd că municipalitatea vrea să transfere jucătoarele la un club nou, care să se numească HCM Minaur Baia Mare. Federația şi-a dat, se pare, acordul, dar pentru asta trebuie să fie de acord și jucătoarele.

Dacă vor accepta să se transfere la noul club, jucătoarele trebuie să renunțe la restanțele pe care HCM Baia Mare le are către ele. Și e greu de crezut că handbalistele vor renunța la sumele de bani care li se cuvin.

15.000 de euro datorie la Arenhardt

Luna trecută, HCM Baia Mare a fost somată de o hotărîre a Consiliului de Administrație al FRH să plătească fostului său portar, Barbara Arenhardt, suma de 15.000 de euro, plus 1.000 de lei taxa de procedură. Termenul de plată este 20 ianuarie, în caz contrar HCM urmînd să nu mai poată organiza partide pe teren propriu!  

Deschid sezonul

HCM Baia Mare are un program infernal în luna ianuarie, cu jocuri din trei în trei zile. Vicecampioana va debuta practic pe 6 ianuarie, la Cluj, în meciul din etapa a 14-a cu U Alexandrion, pentru ca pe 10 ianuarie, pe teren propriu, să o întîlnească pe Fleury, campioana Franței, în Liga Campionilor.

În Liga Națională însă, azi au loc alte două partide. Campioana CSM București întîlnește nou-promovata Măgura Cisnădie (19:45), iar Corona Brașov joacă împotriva celor de la HCM Rm. Vîlcea (18:00).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
10208216920638191
Tomoiaga Ramona  •  05 Ianuarie 2016, 23:29

Inteleg ca nu aveti timp sa va documentati dar ca sa scrieti 2 nume corect, ati putea sa "descoperiti" noutati ca Google sau Wikipedia. Noi, in Baia Mare, am auzit doar de Lois Abbingh si de Barbara Arenhart.

catalynn
catalynn  •  05 Ianuarie 2016, 09:20

Ca de obicei in Romania, daca nu ne dau alții in cap ne dam singuri ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează