SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-FLEURY, DUMINICĂ, ORA 18:00, DIGI, DOLCE

Nici un pas greșit » HCM Baia Mare are nevoie de o victorie cu Fleury pentru a spera la calificarea în optimi

Allison Pineau își va întîlni compatrioatele // Foto: Alex Nicodim
Allison Pineau își va întîlni compatrioatele // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 09 ianuarie 2016 00:00

Pentru a spera la calificarea în ”optimi”, băimărencele trebuie să cîștige toate meciurile de pe teren propriu, dar să aducă puncte și din deplasare.

Fără punct după prima fază a grupelor, învinsă de Rostov și Larvik în dublă manșă, vicecampioana României mai are șanse să intre în primele patru echipe pentru a ajunge în "optimi". Echipa pregătită de Aurelian Roșca trebuie să cîștige însă lupta cu Fleury, campioana Franței, pe care ar trebui să o învingă în ambele manșe.

Prima oportunitate, mîine, la Baia Mare! Fleury a pierdut un singur meci pînă acum, la Budapesta. La campioana Franței se vorbește mai mult spaniolă, avînd în vedere că cinci dintre jucătoarele de bază sînt iberice.

Barbosa, fostul inter de la Brașov și Oltchim, e golgeterul formației, la care se mai detașează portarul Zoqbi de Paula, extrema dreapta Marta Lopez, dar și internaționalele franceze, interii Gnosniane Niombla, Estelle Nze Minko și Manon Houette (extremă stînga).

"Fleury este o echipă puternică, dar e la îndemîna noastră să cîștigăm. Trebuie să jucăm însă aproape de potențialul maxim și să tratăm meciul foarte serios", a declarat portarul Ionica Munteanu.

"Panterele", așa cum sînt supranumite franțuzoaicele pregătite de Frederic Bougeant, sînt pe primul loc în întrecerea internă, dar au pierdut ultimele două partide, ultima chiar în această săptămînă, 22-25 acasă cu Besancon!

CLASAMENT GRUPA 1

1. Rostov Don 4 4 0 0 102-92 8
2. FTC Budapesta 4 3 1 0 126-106 7
3. Larvik HK 4 2 0 2 104-104 4
4. Fleury 4 1 2 1 105-112 4
5. Thuringer 4 0 1 3 103-116 1
6. HCM Baia Mare 4 0 0 4 97-107 0

Prima etapă: Rostov-FTC (azi, 15:00), Larvik-Thuringer (azi, 19:30)
* primele patru clasate se califică în "optimi"

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close