SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN / FINALA / SPANIA-NORVEGIA 25-28

Norvegia. De 6 ori! Campioana olimpică a cîştigat din nou titlul european, după 28-25 cu Spania

Articol de - Publicat luni, 22 decembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 21 decembrie 2014 22:06

Campioana olimpică a recîştigat titlul european pe care-l pierduse acum doi ani, în faţa muntenegrencelor. Este al şaselea aur continental pentru "vikinge"


Norvegia nu e numai coşmarul României, ci şi al Spaniei. Cea mai galonată echipă din handbalul feminin european a cîştigat aseară, la Budapesta, al şaselea titlu din istorie! Spania s-a bătut enorm, a condus la pauză, 12-10, după ce a avut şi cinci lungimi avans în prima parte (10-5), dar în cea de-a doua Norvegia a revenit incredibil, aşa cum a făcut-o de atîtea ori.

Nora Mork, surorile Riegelhuth, dar şi surorile Solberg, au jucat excelent, surprinzînd echipa ibericelor prin viteza incredibilă cu care a circulat balonul. S-a ajuns la 26-22 în minutul 52, moment în care Spania a mai avut o răbufnire de orgoliu. La 26-25, de trei ori au ratat spaniolele şansa de a egala. Nu au putut şi Norvegia nu le-a mai oferit încă un prilej. S-a terminat la fel ca în finala Euro 2008 sau ca în semifinala Mondialelor din 2011, cu Norvegia învingătoare. Acum mai strîns, 28-25, dar tot victorie e!

Norvegia 28
LK Riegelhuth 10, Mork 7, Solberg 3, Loke 2, Oftedal 2, B. Riegelhuth 2, Kristiansen 1, Alstad 1. Antrenor: Thorir Hergeirsson
Spania 25
Pena 10, Barbosa 4, C. Martin 4, Mangue 3, Aguillar 2, Pinedo 1, Chavez 1. Antrenor: Jorge Duenas

Suedia ia bronzul
În finala mică a Europeanului, Suedia a reuşit surpriză. Medaliată cu argint european în 2010, a învins campioana europeană en titre, Muntenegru, 25-23. Echipa lui Dragan Adzici a beneficiat de eliminarea directă a interului Linnea Thorstensson, jucătoarea de la CSM Bucureşti, în minutul 12, dar doar în prima repriză. După 12-11 la pauză, Suedia a trecut la conducere şi nu a mai cedat pînă la final, sărbătorind performanţă istorică pentru echipa nordică.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  22 Decembrie 2014, 18:37

pierduta..se transforma in contratac letal pt nordice)pinedo f slaba (a ratat destul..dar s-a si aparat f slab la koren..care a fost cea mai buna din teren)au avut sansa la un moment dat sa reintre in joc...dar frantuzoaicele (le poarta"noroc"nordicelor in finala..olimpiada tot ele au"fluierat")au acordat peste 5la suta ..blondelor

ceaiuri
ceaiuri  •  22 Decembrie 2014, 18:30

norvegia castiga si cand nu are toate jucatoarele prezente(nu ma gandesc unde terminam fara neagu)o norv unde toate jucatoarele chiar formeaza o echipa...joc simplu,eficace,contratacul arma de temut,in atac circulatie repede a mingii(fara floricele)joc bun cu pivotul,extreme eficiente,interi destui(au de unde alege)scheme simple si castigatoare..(un joc mai dificil cu polonia si infrangera cu ungaria ..un joc fara miza pt ele) iar apararea mobila si uneori de netrecut,spania dupa cateva europene nereusite dar cu un lot mai complet ajung intr-o finala chiar neasteptata,prind o repriza buna..dar se pierd in a doua(teama le-a marcat tot meciul..putine angajari pe pivot pt ca stiau o minge

spinoza
spinoza  •  22 Decembrie 2014, 09:25

Intrebati-l pe Tadici ce a inteles din campionatul asta? Un antrenor rudimentar, sarac in idei, care a avut noroc cu jucatoarele si conjuncturile! Cu el la carma Nationalei nu vom realiza niciodata vreun lucru maret. Atat.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează