SPORTURI  »  HANDBAL  »  MTS

Nouă foști campioni mondiali au cerut audiență la ministrul Sportului. Nu au primit niciun răspuns!

Nicolae Munteanu și Vasile Stângă, doi foști mari handbaliști, semnatari ai scrisorii trimise ministrului FOTO sportpictures.eu
Nicolae Munteanu și Vasile Stângă, doi foști mari handbaliști, semnatari ai scrisorii trimise ministrului FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat sambata, 05 iunie 2021 20:32 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 20:41

”Nu suntem dezamăgiți, ci umiliți de contraperformanțele handbalului românesc din ultimul timp”, au scris ei în scrisoarea adresată ministrului Eduard Novak. Deși au trecut 30 de azile de atunci, nu au primit niciun răspuns

Nouă nume mari ale handbalului românesc au trimis la începutul lunii mai o scrisoare ministrului Tineretului și Sportului Eduard Novak. Ei doreau să tragă un semnal de alarmă pentru ceea ce se întâmplă în handbalul românesc. 

Naționala masculină tocmai pierduse cu Kosovo și ratase calificarea la Euro 2022, iar fetele pierduseră șansa de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unul din obiectivele asumate de conducerea Federației Române de Handbal.

Scrisoarea trimisă ministrului Novak:

"Prin ratarea calificării la turneul final al Campionatului European masculin EURO 2022, cu 24 de echipe, și necalificarea echipei feminine la Jocurile Olimpice de vară 2021 de la Tokyo, handbalul românesc a înregistrat cele mai slabe performanțe din istoria sportului cu mingea mică. 

Aceste contraperformanțe indică pragul inacceptabil până la care a coborât handbalul românesc în ultimii șapte ani de când Alexandru Dedu este președintele Federației Române de Handbal. 

Totodată, contraperformanțele sunt rezultatul direct al amatorismului managerial, al dezinteresului și superficialității cu care actuala echipă de la FRH a tratat acest sport pe care noi, prin cele patru titluri mondiale câștigate la masculin, la care se mai adaugă trei obținute la feminin, am pus România pe harta handbalului mondial. 

Domnule ministru, noi, câțiva dintre campionii mondiali și marii performeri ai handbalului românesc, nu suntem dezamăgiți, ci umiliți de aceste contraperformanțe, fapt pentru care solicităm a discuta cu dumneavoastră cauzele care au condus la rezultatele dezastruoase de astăzi. 

În speranța că veți da curs solicitării noastre, așteptăm un răspuns privind data și locul desfășurării acestei întâlniri"

Semnează: Cornel Oțelea, Cristian Gațu, Ștefan Birtalan, Radu Voina, Valentin Samungi, Gheorghe Goran, Mihai Marinescu, Vasile Stângă și Nicolae Munteanu

Nouă foști campioni mondiali au cerut audiență la ministrul Sportului. Nu au primit niciun răspuns!
Ministrul Novak nu s-a grăbit să-i primească pe campionii mondiali

"E la fel ca în societatea noastră: multe întrebări, puține răspunsuri!"

Nicolae Munteanu, fostul mare portar al Stelei și al echipei naționale, spune că nu se aștepta ca ministrul Sportului să nu-i primească în audiență. "Am dorit o încercare de dialog. Nu mă pun pe mine, dar dacă te uiți pe lista aia, sunt totuși niște nume cu greutate! Dacă îți dă cineva «Bună ziua» trebuie să răspunzi la un moment-dat", spune Nicolae Munteanu. 

Acum, fostul mare handbalist s-a împăcat cu gândul că nu vor primi niciun răspuns. "E ca în toată societatea românească: multe întrebări, puține răspunsuri sau câinii latră ursul merge. Se așteaptă uitarea, să se aștearnă praful pe toate lucrurile", adaugă Nicolae Munteanu.

A rămas contrariat de faptul că președintele FRH, Alexandru Dedu, nu a oferit nici măcar o explicație după rezultatele dezastruoase din ultimul timp. "L-au huiduit spectatorii, oamenii la Cupa României. El și-a băgat mâinile în buzunar și și-a văzut de drum. Nu am văzut nicio grimasă pe fața lui", a mai spus fostul goalkeeper.

"Nu a vrut să asculte părerea unor foste glorii!"

Și Vasile Stângă, fostul tunar al Stelei, un nume uriaș în handbalul mondial, e dezamăgit de atitudinea ministrului Novak. "Nu a vrut să asculte părerea noastră, a unor foste glorii ale handbalului românesc! Sportul românesc e în cădere liberă și nu facem nimic. Mă așteptam ca Ministerul să ia atitudine după rezultatele de la handbal, dar toți sunt în același partid cum se spune, nu am vrea noi să se înjure unii pe alții", a declarat Vasile Stângă.

S-a tras cortina peste Liga Florilor » Ce echipe merg în cupele europene, egalitate la golgeteri, cine a retrogradat

Marta Lopez și Alicia Fraga Fernandez: „Inima noastră a rămas în sala Traian!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  07 Iunie 2021, 23:00

Dedu e in capatul listei...dar vin cei din C.A(multe nume ce ridica mana la comanda si care voteaza ce se intampla in acest joc)daca transferul strainilor fara numar nu a dus la ridicarea valorii echipelor nationale,tb sa incercam si cu un nr limitat de jucatori in teren(3 atat la fete si baieti e mult mai ok...plus ca se fac si mari economi)

buleicanu
buleicanu  •  06 Iunie 2021, 13:00

Păi au greşit adresa...trebuia trimisă scrisoarea la Federaţia Română de Handbal***mai bine aruncăm pisica decedată în curtea altuia...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

133691265471157
Marcello Kazan  •  06 Iunie 2021, 00:08

Ehhh... Ministrul Sportului NU are timp sa se -ntilneasca cu fostii MARI sportivi / handbalisti ai Romaniei pt a discuta problemele si marile carente manageriale din sportul romanesc... Ninistrul Sportului are pe agenda alte probleme mai importante decit dezvoltarea sportului romanesc aflat IN CADERE LIBERA... Pur si simplu NU mai ai la ce sa te uiti... Am intrat deja in DEPRESIE... La Fotbal, Umilinta e TOTALA... La Handbal, Umilinta e TOTALA... La Rugby, Umilinta e TOTALA... La Volei, Umilinta e TOTALA... La Gimnastica, Umilinta e TOTALA... s.a.m.d... Acesti *** INCOMPETENTI de la Ministerul Tinretului si Sportului ignora faptul ca sportul e cea mai mare si mai eficienta propaganda in folosul unei natiuni... E o NEMERNICIE DE NEDESCRIS...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează