SPORTURI  »  HANDBAL  »  PLAY-OFF PRELIMINARIILE CE / FINLANDA-ROMÂNIA 32-29

Nu avem loc nici în preliminarii! România a suferit ieri una dintre cele mai ruşinoase înfrîngeri din istorie, 29-32 cu Finlanda

Articol de - Publicat duminica, 06 aprilie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 05 aprilie 2014 22:15

România a pierdut în Finlanda şi a ratat accederea în preliminariile Euro 2016


Jocul modest, din tur, cîştigat la Chiajna în faţa Finlandei, 32-30, nu a fost întîmplător. Ieri, în partida retur, România nu a reuşit o prestaţie altfel. A pierdut cu 29-32 şi a ratat astfel calificarea în preliminariile Euro 2016!

E pentru prima dată în istoria "naţionalei" masculine cînd se află în această postură deloc plăcută! România nu s-a mai calificat din 1996 la un turneu final european, dar pînă acum a pierdut de fiecare dată în preliminarii. Acum nici nu va mai ajunge acolo!
După ce a cîştigat miercuri meciul tur cu 32-30, o victorie chinuită, obţinută cu o mare doză de noroc, România nu a contat ieri, în returul de la Karjaa. Acelaşi joc modest în apărare, cu ratări nenumărate în atac, foarte multe greşeli tehnice. Finlanda, o formaţie fără nume în Europa, care nu s-a calificat niciodată la un Campionat Mondial sau European, a condus de la început pînă la sfîrşit şi, în ciuda scorului, nu a avut deloc emoţii pentru a se impune.

Au avut şi opt goluri
A fost 15-13 la pauză, dar în partea a doua, gazdele s-au desprins decisiv pe tabelă. S-au dus la 18-14, 21-15, 27-19. Cu cinci minute înainte de final, Finlanda avea opt goluri avantaj: 30-22. Nimic nu mai era de făcut pentru "tricolori", care au profitat totuşi de lipsa de concentrare a gazdelor şi s-au apropiat la trei lungimi: 29-32. Prea tîrziu însă. Generaţia actuală bifează astfel cel mai negru moment din istoria handbalului masculin românesc.

Nu mai sîntem în primele 30 din Europa!
25 de echipe sînt calificate direct în preliminariile Campionatului European din 2016, care va avea loc în Polonia. Acestora li se adaugă Polonia, gazda Euro 2016, dar şi Franţa, echipa calificată direct ca deţinătoarea titlului. Plus cele trei echipe calificante în urma meciurilor din play-off: Finlanda, Bosnia şi Elveţia. La un calcul sumar, România a căzut practic din top 30 european, lucru care nu s-a mai întîmplat niciodată pînă acum!

"Sînt foarte supărat şi dezamăgit! Nu vreau să discut acum, la cald, să spun lucruri pe care apoi să le regret"
Alexandru Dedu, preşedinte FR Handbal

Era să o comită şi la tineret
Contraperformanţa seniorilor era să fie urmată de o alta a jucătorilor sub 20 de ani. În grupa a şasea de calificare pentru Europeanul din acest an, România U20 a trecut cu 28-27 de Luxemburg, în Israel. După ce în prima zi au învins cu 32-17 Insulele Feroe, "tricolorii" mici s-au chinuit din greu în faţa luxemburghezilor, care au condus cu 27-26 cu patru minute înainte de final! România a întors scorul şi a învins cu mari emoţii. Azi, de la ora 16:00, se joacă meciul decisiv cu Israel, gazda turneului, doar prima clasată obţinînd calificarea la turneul final din Austria (24 iulie-3 august 2014).

Eliodor Voica îşi dă demisia!
Antrenorul "naţionalei" României, Eliodor Voica, tehnicianul care pregăteşte şi pe Ştiinţa Dedeman Bacău, vicecampioana României, şi-a anunţat, se pare, demisia după înfrîngerea de aseară. Surse din cadrul echipei declară că Voica le-a spus jucătorilor că a fost ultimul meci cu el pe bancă. Tehnicianul s-a plîns însă şi de faptul că unele cluburi au boicotat constant echipa naţională, referindu-se aici, în primul rînd, la campioana HCM Constanţa. "La club pot să joace, dar la echipa naţională constănţenii sînt mereu accidentaţi", ar fi spus Voica.

Finlanda 32
Tamminen 8, Ronnberg 7, Sundberg 4, Weber 3, Broman 3, Kihlstedt 2, Remy 2, Valo 2, Auer 1
România 29
Ramba 9, Ghiţă 6, Mihalcea 4, Talaş 3, Acatrinei 2, Asoltanei 1, Cristescu 1, Fenici, Rotaru 1, Şandru 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
er_pupone
er_pupone  •  07 Aprilie 2014, 12:16
Postat de soriniz pe 06 Aprilie 2014, 23:23

Liniste!!! Azi dimineata am jucat tenis. Am ajuns la ora 10 . Pe 5 terenuri de tenis nu era nimeni sub 40 de ani. Asta e cauza. Poate daca s-ar putea juca handbal. fotbal, tenis din masina...

Si crezi ca copii finlandezi (sau cei din Cipru San Marino) in general fac mai mult sport ? Poate ei au mai multe gadgetul si procarii dar nu asta e principala cauza.

soriniz
soriniz  •  06 Aprilie 2014, 23:23

Liniste!!! Azi dimineata am jucat tenis. Am ajuns la ora 10 . Pe 5 terenuri de tenis nu era nimeni sub 40 de ani. Asta e cauza. Poate daca s-ar putea juca handbal. fotbal, tenis din masina...

utaaradan
utaaradan  •  06 Aprilie 2014, 20:52
Postat de bvd_magheru pe 06 Aprilie 2014, 11:34

Ba mie si mila de cei din generatia asta . Ba eu am prins Steaua intr-o finala de CCE la handbal cistigata chiar de ei . Am prins Romania campioana mondiala la handbal masculin . Realizarile din perioada comunista nu le va mai avea Romania in vecii vecilor si asta e valabil si la Olimpiade . Astept sa se "dcuca" si Florin Piersic si am terminat cu Romania definitiv . Eu manele sportive nu inghit . Toate se trag de la saracia generalizata la toate nivelele .

nu plange dupa comunism, doar ei si nazistii se foloseau de sport/sportivii pt. imaginea tarii, patriotism si nationalism.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează