SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Nu le-am bătut de 13 ani! » România are palmares nefavorabil cu Norvegia. Tadici speră la un rezultat bun

Valentina Elisei Ardean revine în
Valentina Elisei Ardean revine în "naţionala" României după ce în acest an a devenit mămică // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 22 octombrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 21 octombrie 2013 20:07

Norvegia, campioana olimpică şi mondială, joacă miercuri la Oradea cu prima echipă. România are multe absenţe, dar speră la un rezultat bun.

România nu a mai învins Norvegia într-o partidă oficială de 13 ani! Se întîmpla la Euro 2000, turneul final găzduit de România, "tricolorele" cîştigînd cu 26-22.

De atunci, cea mai bună echipă din lume, dublă campioană olimpică şi mondială, cvintuplă campioană a Europei, nu a mai lipsit de pe podiumul nici unei competiţii majore.

12 medalii în 13 ani!
"Golden Women", aşa cum le-a numit presa, s-au încurcat rar în meciurile importante. România a fost aproape în două rînduri. La Olimpiada de la Beijing, generaţia cu Huţupan, Stanca, Farcău, Brădeanu, Beşe, Amariei, Meiroşu a pierdut la mare luptă, 23-24. Tot la un gol, dar 24-25, pierdea România şi la Mondialul din 2009, tot în China.

Miercuri, la Oradea, în preliminariile CE 2014, Norvegia vine cu artileria grea. Cinci campioane olimpice, Katrine Lunde-Haraldsen, Heidi Loke, Linn Kristin Riegelhuth, Linn Sulland, Ida Alstad, opt campioane mondiale, celor cinci adăugîndu-li-se Mari Molid, Stine Oftedal şi Isabel Blanco.

Totul pe apărare
În lipsa multor jucătoare de bază, gen Neagu, Tolnai, Manea, selecţionerul Gheorghe Tadici a creat un mix între jucătoare experimentate precum Brădeanu, Ungureanu, Nechita sau Elisei şi tinere ca Dedu, Perianu, Dincă, Pintea, Oltean, Vizitiu. "Nu ne gîndim că pornim cu şansa a doua. Fetele s-au antrenat foarte bine, pun mult suflet şi cred că putem să realizăm o surpriză. Apărarea va juca un rol esenţial", crede Tadici.

Tehnicianul vrea să scoată maximum posibil din dubla cu nordicele, 23 octombrie, la Oradea, şi 27 octombrie, la Bergen. "Ne-am dori să nu depindem de meciurile cu Belarus, de anul viitor. Norvegia e însă Norvegia şi trebuie să ţinem cont de asta", a încheiat Tadici.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  23 Octombrie 2013, 00:01

Cred ca in acest meci vom vedea daca putem emite pretentii la titlul mondial. Chiar daca lipsesc cateva jucatoare de baza, sunt convins ca putem invinge Norvegia.

usla
usla  •  22 Octombrie 2013, 14:48
Postat de razvyyc pe 22 Octombrie 2013, 13:34

Fain, insa cu informatii false" - "Norvegia nu a lipsit de pe podiumul nici unei competitii majore" - fals. A ratat semifinalele CM in doua randuri. - Daca afirmam ca JO reprezinta competitie majora (poate este competitia cea mai importanta pt. unii)

Stii ce-mi place la tine? Esti mereu documentat Daca ai evita discutiile contradictorii cu altii, ai fi chiar simpatic.

razvyyc
razvyyc  •  22 Octombrie 2013, 13:34

Fain, insa cu informatii false" - "Norvegia nu a lipsit de pe podiumul nici unei competitii majore" - fals. A ratat semifinalele CM in doua randuri. - Daca afirmam ca JO reprezinta competitie majora (poate este competitia cea mai importanta pt. unii)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează