SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

“Nu mă răzgîndesc!”

Articol de - Publicat marti, 01 iulie 2008 00:00

Steluţa Luca e decisă să nu meargă la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Steluţa Luca, recordmena de selecţii şi de goluri în “naţionala” României, a decis duminică să nu mai meargă la Jocurile Olimpice de la Beijing! O decizie care a surprins pe foarte multă lume, dar la care jucătoarea nu vrea să renunţe.

– Steluţa, te-ai întîlnit cu domnul Gaţu şi cu domnul Tadici? Preşedintele FRH a declarat că va face totul ca să te facă să te răzgîndeşti.
– Nu m-am întîlnit cu nimeni. Eu sînt acasă, la Vîlcea.

– Ce te-a făcut totuşi să iei această soluţie radicală?
– Am mai spus-o, nu mai pot face faţă fizic. E prea mult. Mi-ar fi jenă de colegele mele să nu ţin pasul cu ele. Ce să fac, să cer tratament preferenţial? Am nevoie de pauză pentru odihnă. Voi mai juca doar la echipa de club.

– Problemele avute la spate sînt cauza?
– Nu numai. Toate acciden­tările din ultimul timp se resimt acum. Asta e decizia mea şi nu mi-o voi schimba. Cine mă apreciază trebuie să mi-o respecte.

– Totuşi, nu-şi pare rău că ratezi Olimpiada? Erai port­dra­pe­lul României, nu?
– E greu, dar nu pot să fac act de prezenţă. Repet, e decizia mea şi nu mi-o mai schimb.

“Nu s-a rezolvat nimic, nu am putut să o convingem să revină. Decizia îi aparţine Steluţei Luca”
Cristian Gaţu preşedinte FRH

Scrisoarea

Steluţa Luca a explicat FRH motivele pentru care s-a retras.

Interul dreapta al “naţionalei” României, Steluţa Luca, şi-a argumentat retragerea de la “naţionala” României printr-o scrisoare trimisă preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, dar şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. “Îmi este foarte greu să scriu aceste rînduri. Este o decizie pe care am luat-o după îndelungi meditaţii, în con­diţiile în care pentru acest lucru am avut nevoie de 14 ani de lot naţional, de peste 240 de jocuri internaţionale şi circa 1100 de goluri înscrise”, şi-a început jucătoarea scrisoarea.

“Am ajuns la concluzia că fizic şi biologic nu mai fac faţă exigenţelor impuse de înalta per­formanţă şi, ca atare, nu mai pot corespunde cerinţelor antre­norilor, federaţiei şi, de ce nu?, suporterilor, care aşteaptă mult mai mult de la mine”, explică Steluţa decizia. Luca regretă enorm că la Beijing nu va mai fi portdrapelul României. “Îmi cer scuze pentru faptul că, prin gestul meu de retragere refuz onoarea deosebită cu care un sportiv nu se întîlneşte, poate, niciodată în viaţă”.

În final, jucătoarea le urează multă baftă coechipierelor la JO. “O să ţin pumnii echipei şi îi doresc de pe acum mult succes! O să mă consolez cu ideea că o să mai joc la echipa mea de club, Oltchim Rm. Vîlcea, doi ani”.

Întîlnire fără căpitan

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, s-a întîlnit ieri cu antrenorul Gheorghe Tadici (foto) în cantonamentul de la Moeciu. Gaţu ar fi vrut să o facă pe Steluţa Luca să se răzgîndească, dar jucătoarea nu a mai plecat în pregătire. “Am fost anunţată că va fi o întîlnire în trei, dar nu ştiam cînd. Oricum, din punctul meu de vedere, nu mai e nimic de făcut. Nu mai vreau scandaluri, nu vreau declaraţii contradictorii, ci doar linişte”, a încheiat Steluţa.

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (7)
 •  01 Iulie 2008, 16:45

Dan are multa dreptate in ceea ce spune.Nu-i insa de-ajuns atmosfera,este nevoie si de o minte limpede in momentele critice care sa-ti spuna ce sa faci.Luis Aragones a reusit pentru Spania la fotbal,va reusi si Tadici la handbal?Avand in vedere evolutia lucrurilor,sunt cam sceptic.Oricum,e o sansa mare de a urca pe podium,sper ca ea sa fie fructificata indiferent care vor fi jucatoarele care-si vor aduce contributia.

 •  01 Iulie 2008, 16:17

O cunosc de mai bine de 10 ani pe Steluta si va pot spune sigur ca din cauza oligofrenului de Tadici a renuntat.Pur si simplu nu mai vrea sa contue cu el,dupa numeroasele jigniri si umilinte de care a avut parte de la magarul de Tadici.Asta este...

 •  01 Iulie 2008, 15:59

eu zic ca numai Tadici poate rezolva problema, eu am impresia ca este legat de ceea ce s-a intamplat la club, e doar o parere

Vezi toate comentariile (7)
Comentează