SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CM / MUNTENEGRU-ROMÂNIA 31-27 (17-13)

Oare se poate?

Articol de - Publicat luni, 09 iunie 2008 00:00

România trebuie să cîştige la 5 goluri diferenţă în returul de la Oradea pentru a ajunge la Mondiale după 14 ani de absenţă.

31-27. Acesta e scorul pe care “naţionala” masculină a României trebuie să-l în­toar­că pentru a se califica la CM 2009 din Croaţia. Ieri însă, jucătorii lui Aihan Omer ar fi putut scoate un rezultat mult mai bun la Bjelo Polje. Montaţi şi dornici de a pune capăt lungului şir de insuccese, românii au condus în prima repriză pe tabelă, ultima dată în minutul 19: 11-10. Ultimele 9 minute ale pri­mei runde au fost extrem de slabe, apărarea lăsîndu-l de unul singur pe portarul Rudi Stănescu să se lupte cu linia de 9 metri mun­te­ne­greană. Gazdele au intrat astfel la cabine în avantaj, 17-13.

În partea a doua, Muntenegru s-a distanţa la 19-13 şi pentru noi se prefigura dezastrul. Au urmat cinci goluri consecutive şi şansa “tri­colorilor” de a egala. Românii au făcut iar cîteva greşeli co­pi­lă­reşti, în ciuda jocului bun al lui San­du Iacob, Alin Şania sau Rudi Stă­nescu. Pe final, în superioritate numerică, România a irosit iarăşi două ocazii care ar putea să conteze enorm în retur. Jucătorii speră însă să refacă handicapul la Oradea şi să fie prezenţi la festinul din Cro­a­ţia. “Aş fi vrut un rezultat mai strîns. Patru goluri sînt periculoase. O să facem totul să cîştigăm la Oradea la o diferenţă cît mai mare”, a declarat antrenorul Aihan Omer.

“Ne-am luptat cît am putut şi am demonstrat că merităm să ne calificăm la Mondiale. Dacă am fi fost un pic mai atenţi, rezultatul ar fi fost altul”
LAURENŢIU TOMA extremă România

“În Muntenegru băieţii nu au putut să se odihnească pentru că a fost o nuntă în hotel. Vom organiza însă şi noi la retur o nuntă ţigănească să ne calificăm”
Petru Paleu vicepreşedinte FRH

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (8)
 •  10 Iunie 2008, 18:44

e bine scris in articol "nationala" IN GHILIMELE pt asta si sint, niste caricaturi de "handbalisti" in ghilimele..........................................

 •  10 Iunie 2008, 12:32

e imposibil, pe jucatori ii intereseaza orice altceva decit meciul de calificare, au ei alte probleme cum ar fi discotecile si cluburile de noapte din Oradea unde cica au facut pregatirea... prietenii stiu de ce....

 •  09 Iunie 2008, 20:35

CIND JOCI CU 2 PORTARI SI EXTREMA DREAPTA NUMAI ESTE FOARTE GREU SA MAI SI OBTII REZULTATE. STAVROSITU,BURICEA SI IACOB AU PIERDUT ACEST MECI.,,TURCULE" CIND II AVEAI IN SUBORDINE LA CONSTANTA ACESTIA 3 PARCA JUCAU ALTCEVA,SAU SE UITA PREA REPEDE?!?!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează