SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Obligat să plece! » Jakob Vestergaard nu va mai continua la Oltchim. S-a decis cine va fi noul antrenor

Danezul a venit vara trecută la Vîlcea şi semnase un contract pe un sezon
Danezul a venit vara trecută la Vîlcea şi semnase un contract pe un sezon

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2013 19:35

Tehnicianul Jakob Vestergaard e nevoit să părăsească Vîlcea, deşi suporterii şi jucătoarele ar fi dorit să rămînă. Clubul nu mai are bani să-l plătească!

Oltchim Rm. Vîlcea se desparte de antrenorul danez Jakob Vestergaard după numai un an, deşi tehnicianul nordic a impresionat pe toată lumea prin metodele sale.

Iubit de suporteri, respectat de jucătoare, Vestergaard a reuşit să ţină în frîu echipa în cel mai dificil sezon al Oltchimului din ultimul timp. Danezul a ştiut să-şi apropie jucătoarele şi să le motiveze, în ciuda faptului că acestea erau neplătite!

Ghinionul a făcut ca Oltchim să rateze calificarea în finala Ligii, în returul de la Veszprem, cînd a condus cu şase goluri diferenţă în minutul 51, dar a învins pînă la urmă doar cu 25-24, insuficient pentru a prinde ultimul act. În tur, la Bucureşti, Gyorul cîştigase cu 24-22. Motivul oficial: probleme familiale!

În ciuda eşecului, Vestergaard a fost lăudat de toată lumea. Prin tactica sa, a surprins Gyorul în partida retur. Danezul a intrat definitiv în inimile suporterilor. Cu conturile goale însă, clubul a trebuit să renunţe la serviciile sale, chiar dacă Vestergaard era dispus să încaseze bani mai puţini pentru următorul sezon. Conducătorii Oltchimului nu i-au mai făcut însă o ofertă concretă, nedorind păstrarea lui.

S-a trecut la negocieri cu danezul, conducerea Oltchimului dorind să rezilieze contractul imediat, pentru a scăpa de plata salariului în ultimele două luni rămase din contract. Numai că Vestergaard vrea să-şi ducă treaba pînă la capăt, alături de fetele rămase la Vîlcea. Nordicul a spus după ratarea calificării în semifinale că va rămîne la Oltchim, unde doreşte să cîştige toate meciurile rămase de disputat în campionat, dar şi Cupa României, ce va avea loc la finalul lunii mai, la Oradea.

În aceste condiţii, Vestergaard a plecat în Danemarca pentru cîteva zile, dar se va întoarce pe 7 mai, la reunirea echipei. Şi secundul său, Mette Klit, va pleca o dată cu Vestergaard. Cei doi, de altfel, au făcut cuplu din 2008 la toate echipele, cele mai bune rezultate fiind cîştigarea Ligii Campionilor cu Viborg, în două rînduri: 2009 şi 2010.

Antrenor principal: Steluţa Luca
Oltchim Rm. Vîlcea nu îşi mai caută antrenor după plecarea lui Jakob Vestergaard. Conducerea clubului o va numi în funcţie pe fosta mare jucătoare a României, Steluţa Luca. Aceasta a fost unul dintre cei doi secunzi ai lui Vestergaard, dar a fost în aceeaşi funcţie şi în sezonul 2011-2012, cînd antrenor principal era Radu Voina. Steluţa Luca (38 de ani) nu a îndeplinit însă pînă acum, la nici un nivel, rolul de "principal".

N-au anunţat nici un transfer
Pînă în momentul de faţă, Oltchim nu ştie nici pe ce jucătoare se va baza în sezonul viitor. Dintre "galacticele" care evoluează acum la Oltchim, Vîlcea nu le mai are sub contract decît pe Ungureanu, Neagu, Managarova şi Safta! În plus, Oltchim le mai are împrumutate pe Băbeanu, la SCM Craiova, şi pe Eliza Buceschi, la HCM Baia Mare. Preşedintele Petre Berbecaru a declarat că va purta negocieri cu toate jucătoarele şi că va încerca să păstreze la Oltchim cît mai multe din actualul nucleu.

200.000 de euro era contractul anual al lui Vestergaard, danezul fiind, la cei 38 de ani, cel mai tînăr tehnician din Liga Campionilor

11 victorii şi trei înfrîngeri a fost palmaresul lui Vestergaard în Liga Campionilor. Oltchim a cîştigat însă 6 din cele 7 meciuri disputate în deplasare. Nimeni nu a mai reuşit acest lucru!

18 succese din tot atîtea meciuri disputate are Oltchim în Liga Naţională, cu Vestergaard antrenor

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
usla
usla  •  26 Aprilie 2013, 08:56
Postat de suporter_valcean pe 25 Aprilie 2013, 10:16

Luca, stii foarte bine ca nu a cerut nicio jucatoare. Nu-ti mai promova nevasta! Daca se renunta la Steluta Luca si Adina aveam bani pentru pastrerea lui Vestergaard.

Bai tu vorbesti ca sa te afli in treaba, pai cum sa-l pastreze pe danez cu salariul mai mare decat la fotbal? Pe LUCA o s-o plateasca cu 3.000 euro pe luna, si au facut economie de 164.000 euro, cu care pot plati restul de jucatoare. Stii ce contract are NEAGU la VALCEA si de ce nu pleaca, cu toate ca nu joaca de doi ani? 150.000 euro pe an . Pai sa tot stai pe banii astia . Stii cat ar fi luat VALCEA in cazul castigarii LIGII CAMPIONILOR? Jumatate din salariul lui VESTERGAARD. Le dai tu bani la club? Acum clubul va ajunge unul de rand sponsorizat de primarie si cine mai stie cine, va mai da una, doua sute de mii de euro, dar vom avea numai jucatoare din tara.

thumbzilla..
thumbzilla..  •  26 Aprilie 2013, 01:47
Postat de anitzaa pe 25 Aprilie 2013, 02:25

Mare prostie ca s-a renuntat la Vestergaard. :(

fara bani nu se poate face performanta :|

ailazor
ailazor  •  25 Aprilie 2013, 22:05

Respect Jakob! You're the best!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close