SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Oltchim are amintiri urîte cu Dinamo Volgograd

Articol de - Publicat vineri, 12 februarie 2010 00:00

Campioana României, Oltchim Rm. Vîlcea, va întîlni duminică, pe teren propriu, cea mai în formă echipă din Rusia în acest moment.

Dinamo Volgograd e pe primul loc în campionatul rus, avînd 15 victorii din tot atîtea partide jucate. Dinamo mai are un singur meci de disputat, derbyul cu Zvezda Zvenigorod de pe teren propriu. În rest, campioana Rusiei a învins de două ori Lada Togliatti (37-31 în deplasare şi 33-30 acasă) şi Zvezda Zvenigorod (28-26 în deplasare). La 4 puncte distanta de Zvezda si la 10 de Lada, Dinamo Volgograd va intra in play-off de pe primul loc.


Anna Kocetova, Olga Levina, Anna Sedoikina, Tatiana Hmirova, Ksenia Makeeva şi Tatiana Alizar sînt vedetele echipei ruse. În afară de Kocetova, care a ratat Mondialul din 2009, din China, din cauza unui accident de maşină, toate celelalte au cîştigat titlul mondial cu "naţionala" Rusiei. Alizar in 2005, restul in 2009. Kocetova este însă cea mai valoroasă jucătoare din lotul lui Volgograd. De altfel, Anna e golgeterul echipei atît în campionat (50 de goluri), cît şi în Liga Campionilor (47 de goluri).


Oltchim a mai întîlnit o singură dată echipa din Volgograd în cupele europene. În sezonul 1999-2000, în meciurile pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, Oltchim a terminat la egalitate în deplasare, 21-21, partida tur, şi pornea drept favorită. Rusoiacele au cîştigat însă la Rm. Vîlcea, 22-19, şi au eliminat Oltchimul din Ligă. În primul meci, Dinamo Volgograd a pierdut pe teren propriu 29-30 cu Viborg.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
 •  12 Februarie 2010, 21:11

va yubesc si voi crede pana la moarte in voi va ador voi imi dai culuarea vieti va yubesc din tot sufletul meu

kily
kily  •  12 Februarie 2010, 13:11

Din dubla cu Volgograd valcencele trebuie sa-si asigure locul doi in grupa! Pentru ca Viborg...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează