SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM - DINAMO VOLGOGRAD, MÎINE, 19:30, SPORTRO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Oltchim înfruntă mîine echipa momentului în Rusia » "De calibru. Rusesc"

Oltchim
Oltchim

Articol de - Publicat sambata, 13 februarie 2010 00:00

Oltchim înfruntă duminică echipa momentului în Rusia, formaţia cu cinci campioane mondiale în lot

"Galacticele" de la Oltchim au examen la rusă duminică! Vîlcencele înfruntă de teren propriu campioana Rusiei, Dinamo Volgograd, echipa cu cele mai multe campioane mondiale în lot: cinci. Olga Levina, Ana Sedoikina, Tatiana Hmirova, Ksenia Makeeva şi Tatiana Alizar sînt vedetele echipei ruse, însă peste ele e Ana Kocetova. Ea e MVP-ul. Interul stînga a ratat însă Mondialul din China, anul trecut, după ce a făcut un accident cu maşina cu doar cîteva zile înainte de plecarea în Asia!

"În jurul Kocetovei se învîrte tot jocul rusoaicelor. Principala noastră ţintă e să o anihilăm. O vom lua om la om, va fi şi marcaj în zonă, sper să putem să-i facem faţă. E o handbalistă formidabilă, cu un braţ extraordinar. Aruncă din toate poziţiile, mai mult de pe picioare, şi e imprevizibilă", a declarat antrenorul Radu Voina.

Oana Manea, pivotul Oltchimului, e încrezătoare. "Jocul nostru a crescut în ultimul timp de la meci la meci. În apărare putem să cîştigăm mult. Trebuie să ne apărăm şi să fructificăm fiecare atac. O să avem însă mult de muncă, vom întîlni o echipă masivă, greu de depăşit", a declarat Oana. Oltchim a învins în prima etapă la Viena, pe Hypo, 31-26, în timp ce Dinamo a pierdut acasă cu Viborg, 29-30.

Amintiri urîte
O singură dată în istorie Oltchim s-a mai întîlnit în Liga Campionilor cu formaţia din Volgograd. În sezonul 1999-2000, vîlcencele au fost eliminate de campioana Rusiei de atunci, AKVA Volgograd. După 21-21 în Rusia, Volgograd a cîştigat la Rm. Vîlcea cu 22-19! "Galacticele" stau bine însă în disputele cu rusoaicele în ultimii ani. Zvezda Zvenigorod, echipa lui Trefilov, şi Lada Togliatti au pierdut de cîte două ori, Oltchim cîştigînd la scor de fiecare dată.

CUPA EHF
Speranţe!

HCM Baia Mare crede încă în calificarea în "sferturile" Cupei EHF. Ardelencele au pierdut meciul tur cu campioana Poloniei, SPR Lublin, 19-24, dar mizează totul pe revanşă în disputa de duminică. SPR Lublin a cîştigat Cupa EHF în 2001 şi a jucat de şapte ori în grupele Ligii Campionilor. "Pînă acum echipa noastră nu s-a mai calificat în sferturile unei competiţii de acest nivel. S-a jucat o finală în Challenge Cup, însă Cupa EHE e altceva. Dacă ne-am califica, ar fi ceva nemaipomenit", a declarat antrenorul Ioan Băban.

CUPA CUPELOR
"Nu ştim nimic de ei!"
Steaua Bucureşti întîlneşte sîmbătă, de la ora 19:00, la Chiajna, pe Portovik Iujnîi din Ucraina în optimile de finală ale Cupei Cupelor. "Nu ştim mai nimic despre ei. Sper însă să cîştigăm meciul tur de acasă la şapte-opt goluri diferenţă, pentru a avea un retur liniştit", a declarat extrema Ionuţ Georgescu. Portovik Iujnîi e pe locul 2 în campionatul Ucrainei, cu 24 de puncte, la patru lungimi de liderul ZTR Zaporojie. Olexandr Şevelev şi Dmitro Doroşciuk, pivoţii echipei, au făcut parte din lotul Ucrainei la Euro 2010 din Austria.

PROGRAMUL MECIURILOR ÎN CUPELE EUROPENE
MASCULIN
CUPA CUPELOR
Steaua Bucureşti-Portovik Iujnîi (Ucr) (sîmbătă, ora 19:00)
CHALLENGE CUP
MMTS Kwidzyn (Pol)-HC Odorhei (sîmbătă, ora 18:00)
CSU Suceava-Time Burevestnik (Ucr) (sîmbătă, ora 17:00)
Ştiinţa Bacău-Motor Zaporojie (Ucr) (duminică, ora 17:00)

FEMININ
CUPA CUPELOR
VfL Oldenburg (Ger)-Dunărea Brăila (duminică, ora 17:00)
în tur: 32-29
CUPA EHF
HCM Baia Mare-SPR Lublin (Pol) (duminică, ora 17:00)
în tur: 19-24

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
 •  13 Februarie 2010, 19:10

Cele 2 meciuri,ale echipelor baia mare si braila,sunt televizate?

 •  13 Februarie 2010, 19:03

Krim-Leipzig 32-26

 •  13 Februarie 2010, 18:15

la pauza : Ljubljana - Leipzig 12-15

Vezi toate comentariile (4)
Comentează