SPORTURI  »  HANDBAL  »  GERMANIA-ROMÂNIA 23-27

Oxigen din Germania! Tricolorele au cîştigat amicalul împotriva nemţoaicelor, 23-27 » Cristina Neagu, în formă maximă înainte de Europene

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 29 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 29 noiembrie 2014 20:19

"Tricolorele" au cîştigat în această seară amicalul contra nemţoaicelor şi-şi ridică moralul înainte de Europeanul din Ungaria. Mîine, de la ora 16:00, e meciul revanşă. 

România îşi turează motoarele înainte de startul Campionatului European, care va debuta pe 7 decembrie, în Ungaria şi Croaţia. Cu o săptămînă înainte de confruntarea oficială contra Norvegiei, campioana olimpică şi europeană, "tricolorele" au întîlnit aseară Germania, la Krefeld.

Fără căpitanul Brădeanu, rămas acasă pentru tratament la spate, Gheorghe Tadici a focalizat întreaga echipă în jurul briliantului Cristina Neagu. Şi interul stînga de la Buducnost, al doilea golgeter al sezonului în Liga Campionilor, nu a înşelat aşteptările.

14 goluri a reuşit Cristina Neagu în faţa Mannschaft-ului, cinci dintre ele din aruncări de la 7 metri. Practic, a fost imposibil ca germancele să o poată opri pe Neagu, care a dat aripi întregii echipe.

Florina Chintoan, dar şi portarul Paula Ungureanu au avut şi ele evoluţii remarcabile. "Ne-am apărat foarte bine, replierea a funcţionat excelent, iar în atac nu am irosit mingi.

Este exact ceea ce ne-am propus", a declarat satisfăcut antrenorul Gheorghe Tadici. "E un început bun, dar sper ca şi în jocul al doilea să continuăm la fel, nu ca acum doi ani cînd, după o primă victorie, am pierdut la 19 goluri diferenţă", a spus Tadici.

Mîine, mai mult ca sigur, Neagu, Ungureanu, Chintoan nu vor fi folosite, urmînd să stea pe teren jucătoarele care au evoluat mai puţin în partida de ieri.

Germania 23
Naidzinavicius 5, Steinbach 3, Althaus 3, Minevskaja 3 (1 din 7 m), Zapf 2, Lang 2, Huber 1 (1), Geschke 1, Augsburg 1, A. Müller 1, Loerper 1. Antrenor: Heine Jensen

România 27
Neagu 14 (5), Chintoan 4, Ardean 3, Nechita 2, Pintea 1, Bondar 1, Ciuciulete 1, Băbeanu 1. Antrenor: Gheorghe Tadici

48 de victorii a contorizat România în faţa Germaniei, la feminin, nemţoaicele avînd doar 33 de succese de-a lungul timpului. 6 partide s-au încheiat egal


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
bumix
bumix  •  30 Noiembrie 2014, 13:37

as fi preferat sa piarda amicalul si sa cistige in meci oficial , asta face ff rau romanilor ,SE INCRED si dezamagesc in meciuri adevarate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează