SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL» INTERVIU

Pariu cu “naţionala”

Articol de - Publicat miercuri, 14 mai 2008 00:00

Aihan Omer, antrenorul care a cucerit cu Reşiţa a doua oară Challenge Cup, vrea să califice România la un turneu final după 13 ani.

Acum doi ani, Aihan Omer a pă­răsit campioana HCM Con­stanţa pentru o nou-pro­movată: UCM Re­şi­ţa. A adus la e­chipă jucători re­fu­zaţi de marile pu­teri Steaua, Di­na­mo sau Con­s­tanţa, dar s-a bătut cu acestea de la egal la egal. Mai mult decît atît, doi ani la rînd, Reşiţa a cucerit Challenge Cup. Omul care a cîştigat titlul în România cu Minaur Baia Mare, Fibrex Săvineşti şi HCM Con­stanţa vrea acum să facă din Reşiţa prima putere în handbalul ro­mâ­nesc. Primul obiectiv însă pentru se­­lec­ţio­nerul României e să califice e­chipa naţională la Cam­pio­natul Mondial din 2009, după o pauză de 13 ani.

- Domnule Omer, Reşiţa a cîşti­­gat iar Challenge Cup? Cum a fost po­si­bil?
- Am tratat serios fiecare ad­ver­sar, am muncit mult împreună cu băieţii şi la final am avut de ce să ne bucurăm. Primul sezon a fost mult mai greu, nu aveam experienţă in­ter­naţională, luasem echipa de puţin timp şi relaţiile de joc nu se su­daseră. Anul acesta a fost parcă mai uşor, deşi echipele întîlnite mi s-au părut mai valoroase.

- Mulţi desconsideră Cha­llen­ge Cup, pentru că e ulti­mul trofeu ca valoare.
- E adevărat, dar acesta e ni­velul handbalului românesc. Nu ne pu­tem bate cu echipe care au bu­gete de zece ori mai mari decît ale noastre. Au fost însă şi alte for­maţii care s-au înscris în această cu­pă şi nu au triumfat.

- Cui dedicaţi succesele?
- Familiei mele. Am stat singur la Reşiţa, departe de soţie, de copii. Nu e foarte uşor, dar pentru per­for­manţă trebuie să faci şi sacrificii. E rău că distanţa între Reşiţa şi Con­stanţa e foarte mare.

- Vă mai amintiţi cum aţi început la Reşiţa?
- Sigur. La un concert cu Ştefan Bănică jr. am fost pus şi eu să le vorbesc oamenilor. Fusesem a­nun­ţat ca marele transfer al echipei. M-am întrebat ce să le zic? Le-am promis că numele Reşiţei va fi cu­nos­cut în România şi în Europa şi uite că acest lucru s-a întîmplat.

- S-a vorbit că vreţi să plecaţi de la Reşiţa. E adevărat?
- Nu, Reşiţa mi-a intrat la ini­mă. Oamenii m-au primit ex­tra­or­di­nar, sînt foarte iubit aici şi nu vreau să plec. Poate numai dacă aş pr­imi un contract de la o echipă ma­re din străinătate. În ţară nu plec nicăieri.

- Acum vin meciurile cu Muntenegru. Calificaţi “naţio­na­la” la Mondiale?
- E lucrul la care mă gîndesc cel mai mult. Nu pot să dorm nopţile. Mun­tenegru e un adversar pe­ric­u­los, va­lo­ric au jucători peste ai noştri, dar eu am încredere în am­biţia şi ho­tă­rî­rea românilor. Du­pă 13 ani, e timpul ca Ro­mânia să rein­tre între puterile lumii.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
 •  25 Octombrie 2008, 11:19

Multumim!!Dl Omer este cel mai bun antrenor din Romania si nu numai!!Multumim pentru tot ce ati facut pentru handbalul romanesc si pentru echipele la care eti fost ati lasat o ampreta frumoasa in istoria fiecarei echipe!!Multumim si mult succes cu nationala dvs si baietilor

 •  15 Mai 2008, 09:49

MULTUMIM MULT DOMNULE PROFESOR!!! LUMEA VA IUBESTE FOARTE MULT IN RESITA, SI NU NUMAI TOT BANATUL ESTE ALATURI DE DUMNEAVOASTRA SI ACEASTA ECHIPA MINUNATA!!!S-A VAZUT SI DUMINICA CAND 10000 OAMENI AU VENIT SA VADA SPECIAL ECHIPA DE HANDBAL...

 •  14 Mai 2008, 17:29

cred ca e cel mai valoros antrenor de handbal din tara,pe unde a fost si-a lasat amprenta(a avut rezultate)cred ca daca i se iveste posibilitatea sa antreneze"afara"ar trebui sa incerce(nu stiu dc nu incearca la fete pt ca valoric acestea stau mai bine decat la baieti)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează