SPORTURI  »  HANDBAL  »  U JOLIDON - MURATPAŞA ANTALYA 34-26

Pas chinuit spre Ligă » U Jolidon a trecut de Muratpaşa Antalya şi va juca azi pentru accederea în grupe

Clujencele s-au impus la o diferenţă de opt goluri.
Clujencele s-au impus la o diferenţă de opt goluri.

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 22 septembrie 2012 20:35

Vicecampioana României a fost de nerecunoscut în prima repriză a meciului de ieri, dar a obţinut în cele din urmă calificarea în finala turneului.

După două încercări ratate, la Skopje, în 2010, şi la Viborg, anul trecut, a venit momentul ca "U" Jolidon să forţeze accederea în grupele Ligii Campionilor pe teren propriu. Primul adversar al clujencelor, aparent unul facil, campioana Turciei, Muratpaşa Belediyesi.

La cum a început partida, 4-1 (5), părea că vicecampioanele României vor avea parte de un antrenament cu public. Dar de unde! Şi nu a fost aşa pentru că formaţia din Turcia ar fi cine ştie ce echipă, ci pentru că elevelor lui Gheorghe Covaciu nu le-a ieşit mai nimic.

Căpitanul Mihaela Ani Senocico nu a marcat nici un gol în prima repriză, la fel extrema Nicoleta Dincă! O dată cu trecerea timpului, oaspetele au prins tot mai mult curaj şi au reuşit să egaleze la 11 în minutul 22. Nu au mai cedat iniţiativa pînă la pauză şi asta s-a văzut pe tabelă, 16-18!

Resuscitate la pauză
Covaciu şi-a băgat fetele în şedinţă la cabine. Nu ştim ce le-a zis, dar le-a zis bine! Altă determinare, alt tonus în partea secundă. Atacul a funcţionat altfel, Petroczi a început şi ea să apere şi balanţa şi-a schimbat treptat înclinaţia. De la 19-21, s-a făcut 21-21 (41) după care, timp de 9 minute, turcoaicele nu au mai marcat, ajungîndu-se la 25-21 (51).

Motiv de relaxare pentru studente, care au redus puţin turaţia. Au apăsat însă din nou pe acceleraţie, exact cînd trebuia, în ultimele minute. Cine nu a văzut meciul, doar scorul final, 34-26, poate spune că "U" Jolidon s-a distrat cu Muratpaşa. Nu a fost deloc aşa: 40 de minute chin, restul normalitate. Pentru a obţine biletele pentru grupele Ligii Campionilor, clujencele au nevoie de o prestaţie perfectă astăzi. Şi adversara va fi de alt nivel.

Zi nefastă pentru Senocico
Mihaela Ani Senocico, căpitanul vicecampioanei României, a avut o prestaţie modestă ieri. Interul dreapta nu a reuşit să perforeze poarta turcoaicelor nici măcar o dată. "A fost o zi nefastă pentru Mihaela. Ea este o jucătoare de caracter şisînt convins că altfel va juca în finală. Pe mîna ei s-au cîştigat multe meciuri importante, sper să fie aşa şi acum", a spus Gheorghe Covaciu.

120 de sîrbi la Cluj
Campioana Serbiei, RK Zajecar, a fost însoţită la Cluj de o galerie numeroasă, 120 de persoane. Aceştia au ajuns în Sala Sporturilor "Horia Demian" la jumătatea partidei dintre "U" Jolidon - Muratpaşa Belediyesi, dar şi-au păstrat glasul pentru partida favoritelor, cînd au făcut un vacarm de nedescris. Vicecampioana Rusiei, Rostov-Don, a fost însoţită şi ea la Cluj de 50 de suporteri fanatici.

"Am suferit 40 de minute. Mă bucur că fetele s-au mobilizat şi au obţinut victoria. Publicul a fost fantastic" (Gheorghe Covaciu, antrenor "U" Jolidon)

"Am spus dinainte că primul meci va fi foarte greu. Aşa a şi fost. Pînă la urmă, am scos-o la capăt" (Mihaela Tivadar, inter "U" Jolidon)

"U" Jolidon 34 (16)
Paraschiv 8, Tivadar 8, Chintoan 7, Cartaş 4, Vădineanu 4, Dincă 3

Muratpaşa 26 (18)
Iskenderoglu 6, Tankaskaya 4, Pavici 4, Laiuk 3, Akgun 3, Khouildi 2, Hosgor 2, Sen 1, Cărbune 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
gabrielaj
gabrielaj  •  23 Septembrie 2012, 20:26

bravo fetelor no sa vedem amu ce iti face in grupa cu gyor nu e viata usoara dar nici un capat de lume .succes si multe multe felicitari .

dilibau
dilibau  •  23 Septembrie 2012, 18:43

S-a calificat Jolidonul in CL, dar prestatia a fost modesta. Va fi ciuca batailor in grupa, dar macar vor capata gustul competitiei supreme inter-cluburi. Felicitari Cluj!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează