SPORTURI  »  HANDBAL  »  ZVEZDA ZVENIGOROD-OLTCHIM 23-26

Paula Ungureanu analizează meciul cîştigat cu Zvezda: "Presiunea a fost enormă!"

Ungureanu a fost cea mai bună jucătoare a Oltchimului în meciul cu rusoaicele.
Ungureanu a fost cea mai bună jucătoare a Oltchimului în meciul cu rusoaicele.

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 martie 2013 22:48

Cea mai bună jucătoare a Oltchimului în Rusia, portarul Paula Ungureanu, crede că echipa va juca din ce în ce mai bine şi speră să prindă semifinalele.

A apărat fabulos. A avut 12 intervenţii în 25 de minute si un procentaj de 67 la sută! Paula Ungureanu (32 de ani) a dat aripi coechipierelor în momentul în care a intrat între buturi, iar victoria a părut, la final, ceva logic.

- Paula, aţi cîştigat în Rusia şi rămîneţi în cărţi pentru calificarea în semifinale. Cum a fost?
- Mulţumim lui Dumnezeu că am învins pînă la urmă! A fost cel mai greu meci din cauza presiunii. Ştiam că orice pas greşit ne-ar fi fatal. Şi greşelile care s-au făcut au fost tot din cauza presiunii.

- Tu ai apărat formidabil, toată lumea te-a felicitat.
- Da, am intrat şi am făcut tot ce am putut. Am avut emoţii pentru că nu prea mă antrenasem toată săptămîna. De trei săptămîni am probleme la piciorul stîng, o contractură la bicepsul femural. Dar acum nu mai contează.

- Vine alt meci decisiv, la Budapesta, nu?
- Noi am vorbit între noi şi ne-am spus că avem de jucat o altă finală. Eu am încredere însă că va fi bine. De la meci la meci jucăm mai bine, victoriile ne dau şi mai multă încredere. Dacă noi ne mobilizăm, nu avem cum să nu cîştigăm în Ungaria!

- A contat şi faptul că aţi primit un salariu restant înainte de meciul cu Zvezda?
- Eu cred că da. Toată lumea merge la serviciu de nevoie, nu de voie! Contează şi aspectul financiar. Cine lucrează fără bani? Sper ca problemele să se rezolve acum, să nu ne mai gîndim la alte lucruri.

- Eşti încrezătoare că veţi prinde semifinalele?
- Altfel nici nu aş mai intra pe teren, îţi spun sincer! Eu sînt convinsă că vom merge mai departe. Şi credinţa mea e că dacă nu ar fi existat probleme financiare la echipă, nu am fi fost în situaţia de acum!

"Oltchim va merge în semifinale!"
Ekaterina Marenikova, extrema stîngă de la Zvezda, campioană mondială cu "naţionala" Rusiei, a fost golgeterul echipei sale în meciul de sîmbătă, de la Zvenigorod, reuşind să înscrie de 6 ori. "Am controlat meciul în prima repriză, dar totul s-a schimbat de cînd Vîlcea a schimbat portarul. Nu am mai avut eficienţă şi nu am mai putut înscrie", a declarat Marenikova.

Rusoaica a fost pusă de antrenorul său să o ţină om la om pe Katarina Bulatovici. "E o jucătoare fenomenală, foarte puternică. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă, dar tot a scăpat de cîteva ori". Ekaterina crede că Oltchim nu are cum să nu prindă semifinalele. "Are cel mai valoros lot, ar fi şi păcat pentru ele".

Gaţu, atac la Stanca
Într-o declaraţie dată la DigiSport, preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a criticat decizia pivotului Ionela Stanca de a-şi depune memoriu pentru neplată. "La jucătoarele străine mă aşteptam, ele nu simt nimic pentru Oltchim, dar de la Ionela Stanca nu mă aşteptam. Ea a jucat atîta timp la Vîlcea, şi-a primit mereu banii la timp şi, acum, cînd clubul are probleme, şi-a depus imediat memoriu. E condamnabil", a declarat Gaţu.

Gyor e calificată
Rivala Oltchimului la cîştigarea Ligii, campioana Ungariei, ETO Gyor, e prima echipă calificată după patru etape în grupele principale. Gyor a învins sîmbătă cu 30-24 pe Larvik şi şi-a asigurat locul în semifinale, de pe primul loc. Ca să evite Gyorul în penultimul act, Oltchim trebuie să cîştige grupa I în care evoluează.

8 sezoane în Liga Campionilor a bifat Paula Ungureanu în carieră, cu trei echipe diferite: 5 cu Oltchim, două cu Hypo Viena şi unul cu Podravka Koprivnica

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
mirel1010
mirel1010  •  06 Martie 2013, 19:15

GROSOLANA declaratie la adresa jucatoarelor, INADMISIBILA din postura in care va aflati, domnule Gatu. O NESIMTIRE, ca atatea altele, cauzata de o INFATUARE fara margini. Nu aveti niciun drept sa jigniti jucatoarele straine, sa emiteti certitudini fata de ce simt ele, sau nu. Va place sa credeti ca puteti struni oamenii la infinit, si , cand va confruntati cu o atitudine demna, luati foc. Omiteti faptul ca, jignindu-le pe ele, ne jigniti si pe noi, toti cei care le admiram si le pretuim.Dar asta NU VA PASA.

mirel1010
mirel1010  •  06 Martie 2013, 18:58

Toata admiratia si recunostinta noastra, Paula! Multumim pentru tot ce faci, in special pentru atitudinea si seriozitatea ta. Multa bafta!

vera7kc
vera7kc  •  05 Martie 2013, 23:43

Paula e un portar extraordinar. ma bucur mult ca a ramas in forma chiar si dupa nastere...Fara ea Oltchimul nu ar avea nici o sansa sa mearga mai departe....dar cu ea intre buturi, s-ar putea sa ne calificam. multa bafta fetelor! o sa va urmaresc cu pumnii stransi sambata dupa-amiaza! In legatura cu Gatzu, parerea mea e ca ar fi mai bine ca batranelul asta sa taca...si eventual sa si se retraga! Nu e treaba lui sa comenteze decizia Ionelei de a-si depune memoriu pt a deveni libera de contract!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează