SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE

Paula Ungureanu îşi mobilizează colegele după victoria cu MKS Lublin: "Am prins şi noi culoare în obraji!"

Articol de - Publicat marti, 18 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 noiembrie 2014 22:27

Paula Ungureanu, MVP-ul partidei de la Lublin, cîştigată de campioana României cu 28-22, spune că HCM Baia Mare trebuie să ridice ştacheta de acum încolo pentru a avea şanse în Ligă.

Paula Ungureanu a jucat în Liga Campionilor cu cinci echipe diferite. A debutat cu campioana Austriei, Hypo Viena, a trecut apoi în Ungaria, la Dunaferr, pentru ca un sezon să ajungă în Croaţia, la Podravka Koprivnica. Din 2009 a revenit acasă, la Oltchim, în chiar primul sezon jucînd finala Ligii Campionilor.

După desfiinţarea Oltchimului, Paula a ales Baia Mare, fiind la al doilea sezon de Ligă. Portarul "naţionalei" României, ajunsă la 34 de ani, îşi doreşte să meargă cît mai departe în Ligă, dacă se poate chiar în Final Four.

- Paula, v-aţi revenit, în sfîrşit, o dată cu victoria din Polonia? Aţi căpătat un pic de roşeaţă în obraji?
- Sper să fim şi mai roşii decît acum. Am prins culoare, într-adevăr, dar mai avem lucruri de îmbunătăţit. Victoria a fost însă destul de greu obţinută.

- În prima parte au fost iar multe greşeli, nu aţi putut să treceţi în avantaj.
- Miza partidei cred că şi-a spus cuvîntul. E bine că am răbufnit în partea a doua, am căpătat încredere şi am arătat adevărata valoare. Sper ca de acum să păstrăm acest ritm şi chiar să jucăm mult mai bine.

- Eşti mulţumită de jocul tău? Procentaj de 40 la sută, e bine?
- Eu am făcut tot ce a depins de mine. Vreau să le mulţumesc şi fetelor din apărare că m-au ajutat foarte mult. Ştii cum se spune, un portar nu e mare dacă nu are şi o apărare bună în faţă şi invers. Eu am avut o apărare excelentă în faţă, la Lublin.

"Am avut probleme cu şoldurile tot sezonul. Acum, slavă Domnului, durerile au trecut şi sper să fiu sănătoasă. Aşa evoluţiile pot fi şi mai bune"

- Vine meciul decisiv cu Metz, de vineri. Victoria v-ar aduce siguranţa locului doi şi patru puncte în grupa principală.
- Ştim, pentru asta ne pregătim. Va fi însă un joc extrem de greu, Metzul vine să cîştige pentru a prinde calificarea. Pe de altă parte, noi trebuie să spălăm ruşinea din tur, cînd am pierdut la 10 goluri. Orice ar fi, grupa noastră a fost foarte echilibrată. Chiar şi Larvik, spun eu, nu a fost mult peste. A cîştigat multe meciuri datorită experienţei, pe final, la un gol diferenţă.

"Am avut şi noroc, trebuie să recunoaştem!"

- Paula, în grupa asta, în ultimele două etape, parcă toate echipele au jucat pentru Baia Mare.
- Aşa e, rezultatele indirecte ne-au ajutat. Dar trebuie să mai ai şi un pic de noroc. Dacă nu ai, degeaba joci tu, că nu-ţi iese. Acum tremurăm însă pînă la capăt, aşa sîntem noi făcuţi, să trăim cu emoţii.

- La Baia Mare jucaţi mult mai bine decît în deplasare.
- E publicul care ne împinge de la spate. Adversarii încep cu handicap, din start. E fantastic să joci într-o asemenea atmosferă. Eu sper însă să avem şi noi, de acum încolo, cît de cît, echipa completă. Că pînă acum am avut mereu accidentări, nu am reuşit şi noi să arătăm ce putem.

- Poate nu aţi prins nici vîrf de formă.
- Nici nu trebuie să prindem acum. În aprilie-mai, atunci să jucăm cel mai bun handbal.

S-au spart toate ghinioanele

- Pînă atunci, Paula, mai trebuie un vîrf de formă, la Europene, în decembrie, nu?
- Asta clar. Am sentimentul că putem face un rezultat bun. Nu vorbesc înainte, dar eu am speranţe.

- Jucaţi la Debrecen, vor fi iar suporterii aproape, la fel cum s-a întîmplat în Serbia.
- E minunat, sper însă ca eu să termin cu ghinioanele la Europene. Că, la ultimele trei ediţii, am avut numai belele. În 2008, în Macedonia, mi-a fugit genunchiul, m-am accidentat, în 2010 am făcut ligamente, iar neşansă, iar în 2012 s-a dus tata, Dumnezeu să-l ierte! "Naţionala" rămîne însă ceva special, atmosfera e bună, vom da totul pentru a ne face fanii fericiţi.

- Te simţi obosită acum, la sfîrşitul sezonului?
- Destul, dar îmi încarc bateriile acasă, cu copilul. Paul, băieţelul meu, îmi dă energie. Din Polonia am ajuns la cinci dimineaţa la Baia Mare, am dormit două ore şi m-a luat de bună. Dar nici nu simt oboseala cînd mă joc cu el.

7 echipe sînt trecute în CV-ul Paulei Ungureanu: Rulmentul Braşov, Remin Deva, Hypo Viena, Dunaferr SE, Podravka Koprivnica, Oltchim şi HCM Baia Mare. Cu ultimele cinci a jucat şi în Liga Campionilor

641741-clasament-d.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  20 Noiembrie 2014, 17:45

fetele nu cred ca stiu ce sansa au...o editie de C.L. dintre cele mai slabe(in afara de gyor si budc care au echipe solide)se schimba generatii..se transfera mult de la an la an(nici nu e timp sa se formeze o echipa)eu zic ca daca inving metz ..echipa poate ajunge in primele 4

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close