SPORTURI  »  HANDBAL  »  TOP

Pe locul 2 în lume! » Cristina Neagu a fost desemnată a doua jucătoare a lumii în 2014

Articol de - Publicat joi, 08 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 07 ianuarie 2015 21:30

Cristina Neagu a fost a doua în preferinţele fanilor şi tot a doua în topul jurnaliştilor sportivi.

Portalul Handball-Planet.com a stabilit, aşa cum se întîmplă de patru ani, topul celor mai bune jucătoare din lume în 2014, dar a desemnat şi cei mai buni antrenori care activează la feminin.

În clasamentul final au contat voturile fanilor, dar şi ale unei comisii formate din 17 jurnalişti, din 17 ţări, de pe trei continente, între care şi Gazeta Sporturilor.
Cristina Neagu, interul stînga al "naţionalei" României, a ratat de puţin titlul pentru jucătoarea anului, fiind devansată doar de norvegianca Heidi Loke.

Campioana Europei, cu Norvegia, dar şi cîştigătoare a Ligii Campionilor cu Gyor, Loke a cumulat 65 de puncte, cu trei mai mult decît Neagu, care a jucat finala Ligii cu Buducnost Podgorica şi a impresionat la Euro 2014, chiar dacă România a terminat doar pe locul 9. Loke a cîştigat disputa adunînd cele mai multe voturi din partea fanilor: 9.862 de voturi faţă de 7.795 cîte a adunat Neagu.

Este pentru a treia oară în ultimii patru ani cînd Heidi Loke a cîştigat titlul de cea mai bună jucătoare din lume: după 2011 şi 2013. În 2012, unguroaica Zsuzsanna Tomori a primit titlul din partea Handball Planet.

Iubită de fani, nu a prins echipa ideală
Portalul a stabilit pe fiecare post cea mai bună jucătoare din lume. La categoria portari a concurat şi Paula Ungureanu, goalkeeper-ul de la HCM Baia Mare, portarul reprezentativei României.

Deşi a adunat cele mai multe voturi din partea fanilor, la respectiva secţiune (5.025 voturi), Paula a fost devansată categoric de o altă jucătoare norvegiană, Katrine Lunde, care chiar dacă nu a participat la Euro 2014, fiind însărcinată, a fost votată de foarte mulţi jurnalişti.

În aceste condiţii, Paula a adunat 21 de puncte, iar Lunde 39! Paula le-a devansat însă pe nemţoaica Clara Woltering, de la Buducnost, 20 de puncte, şi pe campioana Europei, norvegianca Silje Solberg, care evoluează la Holstebro, în Danemarca.

Thorstensson, apărătoarea numărul 1!
Patru jucătoare străine care evoluează în campionatul României, suedeza Linnea Thorstensson şi spaniola Carmen Martin (CSM Bucureşti), Camilla Herrem şi Alexandra do Nascimento (HCM Baia Mare), au mai fost în luptă pentru a intra în echipa ideală a anului 2014.

Doar interul stînga suedez a prins echipa, dar doar în apărare, fiind desemnată cea mai bună handbalistă în faza defensivă, peste Heidi Loke şi Suzana Lazovici (Buducnost).

În schimb, extremele de la campioana HCM Baia Mare nu au prins nici măcar podiumul, terminînd pe 4, iar Martin a fost a doua la extremă dreapta, după cîştigătoarea Linn Kristin Riegelhuth (Norvegia).

Clasament final jucătoarea anului
1. Heidi Loke (Norvegia) 65
2. Cristina Neagu (România) 62
3. Eduarda Amorim (Brazilia) 53
4. Katarina Bulatovići (Muntenegru) 49
5. Nora Mork (Norvegia) 40

Echipa ideală în 2014
Extremă stînga: Maria Fisker (Viborg, Danemarca)
Inter stînga: Cristina Neagu (Buducnost, România)
Centru: Anita Gorbicz (Gyor, Ungaria)
Inter stînga: Katarina Bulatovici (Buducnost, Muntenegru)
Extremă dreapta: Linn-Kristin Riegelhuth Koren (Larvik, Norvegia)
Pivot: Heidi Loke (Gyor, Norvegia)
Portar: Katrin Lunde (Gyor, Norvegia)
Cea mai bună apărătoare: Linnea Thorstensson (CSM Bucureşti, Suedia)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  08 Ianuarie 2015, 18:13

ps - modificati va rog, jucatoarea din muntenegru katarina bulatovic a fost desemnata cel mai bun inter dreapta. cristina este cel mai bun inter stanga, intre ele fiind centrul ungariei, anita gorbicz, in fata pivotul norvegiei, heidi loke, iar pe extreme, daneza maria fisker si norvegianca linn kristinn riegelhuth koren, aparate de goalkeeperul norvegiei, katrin lunde (aici trebuia sa fie paula, in opinia mea).

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  08 Ianuarie 2015, 18:06

excelenta performanta a unei sportive de exceptie. fost numarul 1 mondial, actuala numarul 2 mondial, cristina este deja un superstar al handablului feminin mondial. daca am mai avea macar 2 astfel de handabiliste, in afara de cristina si paula, am putea sa ne gandim la finala CM. 4-5 superstaruri si 4-5 handbaliste excelente dar nu neaparat superstaruri, sunt de ajuns. in fine, felicitari Cristina si mult succes in viitor !

bivumu
bivumu  •  08 Ianuarie 2015, 12:24

Am deschis din curiozitate, gandidu-ma la Loke. M-a impresionat tipa.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează