SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM - GYOR

Pentru unguri se poate! » EHF a devansat data returului dintre Gyor şi Oltchim: se joacă pe 6 şi pe 11 aprilie!

Anul trecut, Gyor a jucat returul semifinalei cu Oltchim, la Veszprem, în faţa a 5.500 de spectatori // Foto: Cristi Preda +1   FOTO
Anul trecut, Gyor a jucat returul semifinalei cu Oltchim, la Veszprem, în faţa a 5.500 de spectatori // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 martie 2013 19:44

Federaţia Europeană de Handbal a aprobat cererea Gyorului ca returul semifinalei cu Oltchim să se dispute pe 11 aprilie, la Veszprem.

Campioana Ungariei, ETO Audi Gyor, a făcut ieri cerere la Federaţia Europeană de Handbal ca să joace meciul retur cu Oltchim, din semifinalele Ligii Campionilor, pe 11 aprilie şi nu în 13 sau 14 aprilie, cum era programat iniţial. " Veszprem Arena", sala în care Gyor doreşte să joace returul semifinalei cu Oltchim este ocupată între 12 şi 14 aprilie cu o expoziţie!

Vîlcea nici nu a vrut să audă de această soluţie. "Echipa va fi însoţită şi în Ungaria de o mulţime de suporteri. Cum vor putea pleca oamenii de la muncă dacă se va juca joi?", a explicat vicepreşedintele Oltchimului, Nicolae Luca. Vîlcea a trimis la rîndul său o adresă prin care cere Federaţiei Europene de Handbal să se respecte datele iniţiale: 13 sau 14 aprilie!

Au aprobat: 11 aprilie
Surprinzător, aseară pe siteul Federaţiei Europene de Handbal, apăruseră deja datele de disputare ale partidelor din semifinale, chiar dacă oficialii Oltchimului nu au fost întrebaţi asupra acestora.

"O să facem o altă adresă la federaţie. Nu se poate aşa ceva! Le-am explicat clar că nu avem timpul necesar între tur şi retur, va trebui să stăm numai pe drumuri. Plus că mai e situaţia spectatorilor", a adăugat Luca.

Oltchim a ales sala "Traian"
"Galacticele" şi-ar fi dorit să poată evolua pe 6 sau 7 aprilie la Bucureşti, în Pavilionul Romexpo. S-ar fi bucurat acolo de 14.000 de spectatori. Ar fi fost şi o reţetă financiară excelentă pentru club, dar ar fi putut mulţumit şi suporterii campioanei României, care vor să asiste la duelul cu marea rivală, Gyor.

În 6 şi 7 aprilie, la Romexpo va avea loc însă spectacolul "Sensation - Source of Light" şi toate speranţele vîlcenilor s-au evaporat. Au rămas ca variante Sala Polivalentă din Capitală şi Rm. Vîlcea.

Jucătoarele şi-au dorit, în aceste condiţii, să joace în sala proprie. În plus, şi sponsorul principal, Petrom, le-a sugerat oficialilor vîlceni să nu plece din sala "Traian", atmosfera de acolo neputînd fi egalată niciunde.

Meciul de la Vîlcea se va juca pe 6 aprilie, de la ora 18:00, data şi ora fiind publicate deja pe siteul EHF.

Puteau să joace turul la Gyor!
Gyor putea să ceară la EHF schimbarea locurilor de disputare a jocurilor. Adică să se joace pe 6 sau 7 aprilie la Veszprem şi pe 13 sau 14 aprilie, în România. În aceste condiţii, Oltchim ar fi fost cu siguranţă de acord, iar EHF nu a avea de ce să se opună. Oficialii de la Gyor nici nu vor însă să audă de aşa ceva. "Jucăm returul acasă orice ar fi", au anunţat maghiarii.

Gyor mai avea ca variante Budapesta, acolo unde sînt două săli de peste 10.000 de locuri, dar şi sala proprie. Arena "Magvassy Mihaly" din Gyor nu poate primi însă mai mult de 1.800 de spectatori. Cererea de bilete e foarte mare şi la Gyor, iar oficialilor le-ar fi imposibil să-şi mulţumească suporterii.

1-1 e scorul calificărilor în finala Ligii Campionilor între Oltchim şi Gyor. Româncele au cîătigat semifinala din 2010, iar unguroaicele dubla de anul trecut

7 finale a jucat Gyorul în competiţiile europene în istoria sa, între care două de Liga Campionilor. Nu a cîştigat însă nici una

4 milioane de euro e bugetul anual al campioanei Ungariei, fiind cea mai bogată echipă din handbalul feminin

"Vom trimite un protest la Federaţia Europeană de Handbal. Nu e normal ca să se ţină cont decît de opinia unuia dintre cluburi" (Nicolae Luca, vicepreşedinte Oltchim)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
anitzaa
anitzaa  •  20 Martie 2013, 22:35

Mi se parea mie ciudata decizia de a juca returul joia. De fapt, mi se pare o tampenie. De parca nu-si puteau alege alta sala. Toate meciurile din CL sunt jucate sambata sau duminica si s-au gasit ungurii sa programeze meciul joia... Maaaaaari nenorociti!!!

porapora
porapora  •  20 Martie 2013, 19:03
Postat de sorin58 pe 20 Martie 2013, 09:59

Ungurii au in toata lumea raspandit un puternic contingent de propaganda .Ei traiesc doar pt a acapara teritoriile care au apartinut candva ungariei mari si sunt bine organizati pt asta.Asta le sta in firea ;lor expasionista.Asa ca sa nu va mirati de aceasta decizie si nici de faptul ca arbitrii vor trage cu ele.Sunt infipti peste tot si Soros ii sponsorizeaza pe majoritatea.

si rromanii sunt cei mai destepti. da nu se stie de ce sunt la coada europei...nu conteaza, sunt si mandrii

sorin58
sorin58  •  20 Martie 2013, 09:59

Ungurii au in toata lumea raspandit un puternic contingent de propaganda .Ei traiesc doar pt a acapara teritoriile care au apartinut candva ungariei mari si sunt bine organizati pt asta.Asta le sta in firea ;lor expasionista.Asa ca sa nu va mirati de aceasta decizie si nici de faptul ca arbitrii vor trage cu ele.Sunt infipti peste tot si Soros ii sponsorizeaza pe majoritatea.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close