SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Perla neagră » Oltchim a reuşit cel de-al treilea transfer: Alexandrina Barbosa

Barbosa a mai jucat în România timp de doi ani la Rulmentul
Barbosa a mai jucat în România timp de doi ani la Rulmentul

Articol de - Publicat luni, 30 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 29 aprilie 2012 20:51

Oltchim a reuşit transferul uneia dintre cele mai bune handbaliste din lume: Alexandrina Barbosa, care revine în România după ce a jucat la Braşov între 2008 şi 2010.

Campioana României, Oltchim Rm. Vîlcea, a reuşit încă un transfer de marcă. După vicecampioanele lumii, portarul Amandine Leynaud şi centrul Allison Pineau, din sezonul viitor va îmbrăca tricoul Oltchimului şi portugheza Alexandrina Barbosa, care ultima dată a evoluat în Spania, la Itxako Estella.

La 26 de ani, Barbosa este considerată una dintre cele mai bune handbaliste din lume. Pe semnătura sa s-au bătut mai multe echipe de top din Europa, dar a preferat Oltchimul. "După ce am decis să părăsesc Itxako, am fost căutată de mai multe formaţii. Am ales Oltchim pentru că mi-a plăcut proiectul, ştiu nivelul şi aspiraţiile de acolo. E o nouă provocare pentru mine şi sper să cîştig Liga Campionilor. Cred că prin muncă, răbdare şi mult efort, Oltchim îşi va realiza dorinţa deoarece are potenţial şi valorile necesare", a declarat Barbosa.

Doi ani la Braşov
Barbosa a jucat timp de două sezoane la Rulmentul Braşov, între 2008 şi 2010. A fost una dintre cele mai bune handbaliste, dar a plecat în momentul în care nu şi-a primit banii mai bine de şase luni! "Sandi, cum îi spuneam noi, e o fată extraordinară. O jucătoare excepţională, cu un suflet mare. În acelaşi timp este foarte modestă. Cred că este cel mai bun transfer al Oltchimului. Îşi dă sufletul pe teren şi nu-i place să piardă. M-am mirat cînd am văzut pentru că ştiu că era foarte reticentă să mai semneze în România după ce la Braşov nu şi-a primit banii", a declarat Cristina Niculae, fosta ei coechipieră de sub Tîmpa.

Miză: să joace pentru România
Alexandrina Barbosa nu a mai jucat de aproape trei ani pentru "naţionala" Portugaliei, o reprezentativă slabă, care nu prea contează în handbalul mondial. Interul stînga şi-a arătat disponibilitatea, cît a jucat la Itxako, să îmbrace tricoul "naţionalei" Spaniei. O dată cu venirea în România, conducătorii Federaţiei Române de Handbal ar putea încerca să o convingă să joace pentru România! Nici acordarea cetăţeniei române nu ar fi un lucru prea greu, mai ales că handbalista de culoare ştie să vorbească româneşte din perioada cît a evoluat la Braşov!

"Sînt foarte bucuroasă că mă întorc în România. Cunosc jucătoarele, ştiu nivelul şi sînt foarte nerăbdătoare să îmbrac tricoul Oltchimului" (Alexandrina Barbosa)

200.000 de euro pe an era contractul portughezei la Rulmentul. La Oltchim va primi însă 10.000 de euro pe lună

162 de goluri a marcat pentru Itxako în ultimele două sezoane de Liga Campionilor Alexandrina Barbosa, o medie de aproape 6 goluri pe meci

Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Haos la PSG! Jucătorii lui Luis Enrique se revoltă după anunțul făcut de președintele clubului!
Campionate
Haos la PSG! Jucătorii lui Luis Enrique se revoltă după anunțul făcut de președintele clubului!
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (6)
ceaiuri
ceaiuri  •  30 Aprilie 2012, 18:04

portugheza, daca nu ma insel va juca pt ..spania(cineva zicea sa o naturalizam...) poate juca si ca intr dreapta(chit ca e dreptace)dar natura a fost darnica cu ea..viteza,detenta,mobilitate(bulatovic daca nu are elan nu poate arunca)calitati pe care nu le vezi oriunde(prin campionatul francez mai vezi..congoleza mwasesa a fost si la valcea)era bine daca facea si faza de aparare(se apara deobicei avansat)daca aducem si o aparatoare de meserie si daca sponsorul mai ..rezista 1an finala se vede ceva mai ... aproape(sunt cateva echipe care isi vor reveni..viborg fiind una )

kily
kily  •  30 Aprilie 2012, 10:45

pot aduce "primul 7" din lume la ora asta, degeaba! daca nu angajeaza un antrenor de handbal totul este inutil... antrenorul era singurul lucru ce'i lipsea oltchimului si nu mercenarele astea!

anadana
anadana  •  30 Aprilie 2012, 10:28

Desi toata lumea asteapta un inter dreapta bun, totusi, in conditiile in care Jovanovic si Neagu nu se stie cand isi vor reveni din punct de vedere al sanatatii iar Ozel si Pineau sunt mai mult coordonatoare decat interi stanga, venirea Alexandrinei Barbosa este de salutat.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează