SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM - ITXAKO, AZI, 18:00, DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Pivotul Oltchimului, Ionela Gîlcă, joacă azi ultimul meci în actualul sezon » Vine barza la Oltchim!

Ionela Gîlcă îşi ia adio pentru o vreme de la handbal
Ionela Gîlcă îşi ia adio pentru o vreme de la handbal

Articol de - Publicat duminica, 13 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 12 noiembrie 2011 20:56

Handbalista e însărcinată în două luni şi promite că după ce va naşte se va întoarce pe teren


Ionela Gîlcă-Stanca le-a dat aseară o veste mare coechipierelor de la Oltchim: "Fetelor, sînt însărcinată în şase săptămîni. Cu Itxako va fi ultimul meu meci în actualul sezon!", a transmis Ione în vestiar. Toată lumea a sărit să o îmbrăţişeze şi să o felicite. "E un motiv de mare bucurie. De mult timp aşteptam acest moment. Acum a venit, aşa a vrut Dumnezeu", a spus Ionela. Ea a aflat vestea de două săptămîni, dar a ţinut totul secret. Doar fina ei, extrema stînga Iulia Curea, mai ştia, dar nici ea nu a deconspirat ştirea. "La 30 de ani cred că era momentul să devin şi mămică". Soţul ei, Răzvan Stanca, fostul rugbyst de la Dinamo, e şi el în culmea fericirii. "Din vară nu am mai plecat în Franţa, acolo unde jucam şi antrenam, tocmai pentru a ne îndeplini acest vis", a spus Răzvan.

"Ce-o fi, numai fetiţă să fie!"
Ionela îşi doreşte enorm ca "barza" să-i aducă o fetiţă. "Ştiţi cum se spune, ce-o fi, numai fetiţă să fie! Nu mă supăr nici dacă voi face un băieţel, sănătos să fie! Am emoţii mari, abia aştept momentul". Ionelei nu-i e frică să intre în teren. "Fetele, după ce le-am anunţat, mă şi protejau. "Stai, să nu te lovim!" "Nu-mi e teamă însă, nu fac box ca să poată să mi se întîmple ceva. Îmi doresc enorm să ajut echipa, să cîştigăm cu Itxako şi să terminăm pe primul loc în grupă. Apoi voi fi alături de fete şi le voi susţine, să dea Domnul să ajungă în finală!"

"Nu mă las de handbal!"
După ce va naşte, Ionela nici nu se gîndeşte să nu revină pe teren. "Am doar 30 de ani, nu sînt o babă. Iubesc prea mult handbalul ca să nu revin. Tocmai de aceea şi vreau să am o sarcină activă, să nu pun multe kilograme pe mine, ca să reintru repede", a subliniat Ionela. "Nemţoaica Grit Jurack a născut şi la o lună era în teren. Asta vreau şi eu să fac", a încheiat Ionela. Pivotul este a doua jucătoare care rămîne însărcinată, în actualul sezon, la Oltchim, după portarul Paula Ungureanu. "O să facem o grădiniţă la Oltchim", a glumit Ionela.

"E o veste care nu poate decît să mă bucure. E un moment unic pentru fiecare, în viaţă. Ionela lasă un gol la echipă din punct de vedere handbalistic, dar mai important e să devină mămică. Să fie sănătoasă şi ea, şi copilul!"
Radu Voina, antrenor Oltchim

230 de goluri a marcat pentru Oltchim în Liga Campionilor Ionela Stanca în cele cinci sezoane petrecute pînă acum la Vîlcea

Adio, Mondiale!
Ionela Stanca va rata şi Campionatul Mondial de handbal din Brazilia, din luna decembrie, dar şi Jocurile Olimpice de anul viitor, dacă "naţionala" va reuşi să se califice la Londra. "Nu m-am gîndit nici un moment la asta. Aşa a fost să fie, nu-ţi alegi acest moment. Nu mai am o vîrstă la care să aştept să am un copil", a declarat Stanca.

Citește și:

„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Campionate
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (12)
cristinaco71
cristinaco71  •  14 Noiembrie 2011, 12:34

Ce veste minunata! Felicitari si sa dea Domnul sa fie un copil sanatos! Se va naste inca un ingeras care peste ani va fi un sportiv roman de elita! Ne vei lipsi, insa stiu ca este pentru o cauza "nobila".HAI ROMANIA! HAI OLTCHIM!

1737
1737  •  13 Noiembrie 2011, 22:04

Ce veste minunata! Ma bucur sincer. Sper ca asta sa insemne si retragerea ei definitiva din activitate! Un caracter urat care nu mai merita sa fie pe teren, rolul de femeie de casa ii sade mult mai bine decat rolul pe care l-a jucat in ultima vreme la Oltchim!

dilibau
dilibau  •  13 Noiembrie 2011, 20:17

Felicitari Ionela, sper sa intregesti cu succes sirul mamicilor de la Oltchim. Azi Luminita si Stefania au fost superbe in tribuna alaturi de Super-Criss... In curand si Paula li se va alatura. Sper ca Paty sa nu fi patit nimic la final. Azi spanioloaicele au luat-o pe coaja mai convingator ca la Itxaco, si sper ca si-au invatat lectia: Oltchim e mai buna chiar si fara titulare indiscutabile (Cristina, Ionela, Paula...). Din pacate mi-a facut rau s-o vad pe Melinda in tribuna, are o stanga ce merita pusa in valoare. FELICITARI OLCTHIM, FELICITARI R.VOINA!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează