SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - AUSTRIA

Poftă de gol! » România a spulberat Austria în primul meci în drumul spre turneul final din Franța. ”Tricolorele” joacă duminică în Portugalia

FOTO Marius Ionescu (Rm. Vâlcea) +3   FOTO
FOTO Marius Ionescu (Rm. Vâlcea)

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2017 17:24

România a pornit lansat în cursa spre turneul final al Europenelor din Franța 2018. Întoarse la Rm. Vâlcea, un teren atât de familiar lor, Neagu, Elisei, Geiger și celelalte au făcut spectacol pentru cei 2.000 de fani care au venit să le susțină.

Tânăra echipă austriacă nu a rezistat ritmului sufocant impus de românce decât jumătate de repriză. Cristina Neagu a fost ținută om la om, dar s-au creat culoare pentru ceilalți interi. Melinda Geiger și Cristina Zamfir Florianu au rupt plasa porții Petrei Blazek, marcând goluri de la distanță.

De altfel, interii României au arătat o mare poftă de gol, fiind un adevărat concurs între Geiger, Zamfir, Neagu, Perianu, Drăguț.

După 18-11 la pauză, când România s-a distanța la peste 10 goluri, Ambros Martin a trimis în teren și rezervele. Extremele Chiper, Elisei și Udriștoiu au făcut spectacol, pe final, meciul încheindu-se cu româncele aplaudate în picioare de fanii care le-au așteptat de doi ani să se întoarcă "acasă".

Cadou pentru Dedu

Denisa Dedu, portarul României, și-a sărbătorit ziua de naștere chiar miercuri. Fetele i-au dedicat victoria. "Sunt foarte bucuroasă, mă bucur că am câștigat de ziua mea. Am tratat meciul foarte serios, pentru că acum trei luni, la Oradea, am avut ceva emoții. Mulțumim fanilor care ne-au susținut, ne așteptam ca la Vâlcea să fie o atmosferă extraordinară, ca de fiecare dată", a declarat Dedu, care a apărat aseară timp de 45 de minute poarta României, având câteva parade spectaculoase.

România 36 (18)
Neagu 5, Elisei 5, Geiger 5, Zamfir 5, Perianu 4, Chiper 4, Tomescu 2, Udriștoiu 1, Zamfirescu 1, Drăguț 1, Pintea 1, Laslo 1, Popa-Iuganu 1. Antrenor: Ambros Martin
Austria 25 (11)
Frey 8, Kovacs 7, Dedic 4, Gerisch 2, Scheffknecht 2, Huber 1, Logvin 1. Antrenor: Herbert Muller

"Am obținut o victorie clară, sunt mulțumit, dar mai avem mult de muncă. Drumul e lung, însă avem speranțe că vom putea face o treabă bună. Au fost și greșeli, dar mi-a plăcut atitudinea echipei, felul în care fetele au luptat"
Ambros Martin, antrenor România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
catalynn
catalynn  •  27 Septembrie 2017, 20:12

Bravo fetelor, ne mandrim cu voi! Hai Romania !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează