SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Prestație de campioană » CSM București a jucat ca o adevărată deținătoare a trofeului în primul meci din Ligă

Paula Ungureanu a apărat ultimele 19 minute ale partidei, având câteva parade senzaționale // FOTO Cristi Preda
Paula Ungureanu a apărat ultimele 19 minute ale partidei, având câteva parade senzaționale // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 18 octombrie 2016 00:00

Deși în campionat nu a arătat deloc bine, CSM București a jucat excelent la debutul în Ligă. Ca o adevărată deținătoare a trofeului.

CSM București pornea cu șansa a doua înaintea meciului cu Rostov Don, în opinia bookmakerilor. Și asta, în ciuda faptului că juca pe teren propriu, că e campioana Europei și că nu mai departe de luna aprilie, o elimina pe Rostov Don în "sferturile" Ligii, deși rusoaicele erau, la acea vreme, cea mai în formă echipă din competiție!

Citește și: Un turn cucerit » CSM a făcut primul pas în campania de apărare a trofeului: 24-21 cu Rostov Don

Rostov Don a avut în această vară o campanie de achiziții furibundă, în care a transferat numai handbaliste cu nume. Echipa danezului Jan Leslie a plătit 50.000 de euro pentru a o răscumpăra de la Odense pe Ana Paula Rodrigues, brazilianca plecată chiar de la CSM București.

Apoi a adus-o pe Anna Viahireva, considerată jucătoarea momentului în handbalul mondial, pe Siraba Dembele, vicecampioană olimpică, sau pe Alexandrina Barbosa, jolly-jokerul care s-a remarcat în România pe când evolua la Rulmentul Brașov.

7campioane olimpice evoluează la Rostov Don, șase fiind prezente în meciul de duminică. Portarul Sedoikina e accidentată

Duel tactic câștigat de Vestergaard

CSM București nu a arătat prea multe în meciurile de campionat, dar cei 4.000 de fani prezenți duminică în Polivalentă parcă le-au trezit la viață pe campioane. "Atmosfera a fost superbă, nu ai cum să nu dai totul pe teren când ai în spate o astfel de susținere", a declarat suedeza Gullden.

Rostov Don a venit parcă prea încrezătoare în forțele proprii. Jan Leslie a gândit un joc fără portar, în fazele de atac, pentru a surprinde adversarul cu doi pivoți. Tactica a fost falimentară, CSM a reușit trei goluri din poartă în poartă, în condițiile în care rusoaicele jucau cu poarta goală.

În plus, danezul Jakob Vestergaard a mizat totul pe apărare, încercând să le blocheze pe Viahireva, Rodrigues, Ilina sau Barbosa, jucătoarele extrem de tehnice și rapide. Cuplul Linnea Torstenson-Camille Ayglon a fost de netrecut în centru. Portarii Grubisici și Ungureanu s-au ridicat și ei la importanța disputei, ajutând echipa exact în momentele grele.

Rostov nu a putut să pună presiune pe bucureștence, în condițiile în care rusoaicele au condus o singură dată pe tabelă, 2-1 (minutul 4). În rest a trebuit ca ele să alerge mereu în spatele campioanei Europei, care pare să fie din nou o nucă tare în Ligă, CSM și finalista Gyor arătând cel mai bine ca joc după prima etapă a noului sezon.

Româncele pierd teren

În ciuda jocului bun și a victoriei cu Rostov, se vede o schimbare de optică la CSM. Antrenorul Jakob Vestergaard a mizat în multe momente exclusiv pe "straniere". De altfel, apariția primei românce pe teren a fost Aurelia Brădeanu, în minutul 18.

De altfel, un singur gol din totalul de 24 a fost marcat de o româncă, Oana Manea. Cele patru românce care au jucat cu Rostov, Ungureanu, Manea, Brădeanu și Curea, nu au adunat în total o repriză!

Prima victimă

După etapa de debut în Liga Campionilor, la feminin, a căzut și primul cap de antrenor. Macedoneanca Indira Kastratovici a fost concediată după ce echipa sa, Vardar Skopje, nu a reușit să treacă pe teren propriu, 27-27, de FTC Budapesta, vicecampioana Ungariei.

Kastratovici era singurul antrenor care câștigase Liga Campionilor și din postura de jucătoare și avea șansă să o facă și ca tehnician. Nu e prima oară când Kastratovici a fost schimbată la Skopje, formație care a încercat tot felul de variante, inclusiv cunoscuții tehnicieni Jan Pytlick sau Kim Rasmussen.

"Am arătat fanilor prin prestația noastră că-i apreciem, am reușit o victorie foarte importantă, trebuie însă răbdare pentru că practic construim o nouă echipă"
Linnea Torstensson

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  21 Octombrie 2016, 10:04

Ma bucur enorm pentru victorie. Ma intristeaza accentul scazut pus pe romance. Ma entuziasmeaza profesionalismul jucatoarelor straine care au jucat pentru CSM. Este usor flatant ca antrenorul da totul pentru echipa noastra. Bravo si succes pe mai departe !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează