SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-GYOR, SÎMBĂTĂ, 6 APRILIE, ORA 18:00, ÎN DIRECT DIGISPORT 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Radu Voina prefaţează semifinala de sîmbătă: "Individual, Oltchim stă mai bine. Gyor joacă mai colectiv!"

Radu Voina, la un time-out, pe vremea cînd le pregătea pe Vizitiu, Vetkova sau Curea
Radu Voina, la un time-out, pe vremea cînd le pregătea pe Vizitiu, Vetkova sau Curea

Articol de - Publicat joi, 04 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 03 aprilie 2013 22:11

Radu Voina e tehnicianul cu care Oltchim a jucat finala, în 2010, eliminînd Gyorul, şi cu care a ratat finala sezonul trecut. Tehnicianul îl apreciază pe Vestergaard şi-i ţine pumnii în dubla cu Gyor.

Radu Voina e antrenorul care a avut cele mai bune rezultate la Oltchim. A antrenat în două mandate şi a calificat echipa de două ori în semifinale şi o dată în finală.

În perioada sa, Vîlcea a întîlnit de trei ori Gyorul, în dublă manşă. A cîştigat de trei ori, a pierdut două dispute, iar o dată a terminat la egalitate.

- Domnule Radu Voina, cunoaşteţi foarte bine Gyorul. Ce părere aveţi despre dubla din semifinale?
- Vor fi două meciuri echilibrate, se întîlnesc două echipe foarte bune. Înainte de începerea competiţiei toată lumea le vedea sus şi uite că aceste lucruri s-au adeverit.

- De un meci cu Gyor se leagă, probabil, cea mai frumoasă amintire trăită la Vîlcea, nu?
- Cu siguranţă. În 2010 am eliminat Gyorul şi ne-am calificat în finală. Totdeauna îmi voi aduce aminte cu plăcere de acele momente. Dar, plăcerile astea trec repede!

- Anul trecut Gyor a eliminat Oltchimul, tot în finală.
- Aşa e, dar rămîne meciul acela memorabil de la Vîlcea, cînd am întors de la minus patru sau cinci. Au fost mai bune.

- Echipa de acum a Oltchimului credeţi că e mai valoroasă decît cea de anul trecut?
- Mult, mult mai valoroasă. Luaţi jucătoarele post cu post şi o să vedeţi. Oltchim are acum numai vedete, handbaliste de top cinci în Europa. Aş putea spune că Oltchim, individual, arată mai bine şi decît Gyor. Numai că Gyor joacă de doi ani împreună şi asta se vede. Sînt mai omogene, se înţeleg bine, joacă mai colectiv.

- E Gyor o echipă influentă în Europa? Contează lucrul acesta?
- Eu zic să nu pornim cu această idee. La acest nivel, e greu. Şi nu e bine nici pentru fete. Ele citesc şi apoi interpretează fiecare fază dubioasă.

- Cum ar putea Oltchimul să bată Gyorul?
- Din punctul meu de vedere, în apărare trebuie să fim atenţi la Loke. Să nu stăm niciodată unu la unu cu ea, că nu avem şansă. Fetele să se ajute. Apoi să nu o bage în mînă pe Haraldsen, să arunce sănătos la poartă. Şi să jucăm colectiv. Avem avantaj că ele nu au inter de mînă stîngă şi apărătoarele pot bloca mai uşor pe braţul de aruncare.

- Despre Vestergaard ce părere aveţi?
- Niciodată nu o să vorbesc de rău un coleg, pentru că îl consider un coleg. E un tehnician valoros, a cîştigat Liga Campionilor. A demonstrat ceva. Nu poate face minuni într-un sezon, mai ales că sînt probleme de comunicare. Relaţiile într-o echipă nu pot fi aceleaşi cînd vorbeşti într-o altă limbă decît cea maternă.

- Sînt mulţi cei care nu susţin Oltchimul, deşi sînt români. Faceţi parte din categoria asta?
- Trebuie să fii tîmpit să nu susţii o echipă românească, oricare ar fi ea!

"Eu dacă aş fi fost antrenor, aş fi ales să se joace la Vîlcea. Erau mai mari şanse de calificare acolo. Sala e mai mică, presiunea pe adversar era mai accentuată" (Radu Voina)

"Vestergaard e un tehnician care are o carte de vizită impresionantă pentru vîrsta lui. Problemele lui la echipă vin doar de la comunicare" (Radu Voina)

4.000 de steaguri şi 2.500 de baloane
Petrom, sponsorul principal al Oltchimului, a pregătit o coregrafie specială pentru meciul cu Gyor, de sîmbătă.

"Pentru acest meci am pregătit împreună cu fanii 4.000 de steaguri "tricolore", 3.000 de tricouri albastre, 2.500 de baloane de formă paralelipipedică, plus 2.500 de palme de plastic", a declarat Răzvan Nicolescu, director afaceri publice în cadrul Petrom.

Fan împătimit al "galacticelor", nelipsit la meciurile de acasă în ultimii cinci ani, Nicolescu crede în calificare. "Ne aşteaptă un meci foarte dificil, dar sîntem optimişti în ceea ce priveşte calificarea. Vedem o finală Oltchim-Larvik", a declarat Nicolescu.

Petrom a sponsorizat cu 800.000 de euro pînă acum, anunţînd că va mai oferi alţi 100.000 de euro pentru calificarea în finală şi 100.000 de euro în cazul cîştigării trofeului.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
plischi
plischi  •  04 Aprilie 2013, 09:29
Postat de suporter_valcean pe 04 Aprilie 2013, 09:23

Radu Voina vorbeste de comunicare?!!! Poate la sprit ca in handbal comunicarea domniei sale se limita la "Hai ca se poate!!"

asta este o incurajare plina de sperantze.

plischi
plischi  •  04 Aprilie 2013, 09:28

pai daca stam mai bine individual, concluzia se impune de la sine: le luam om la om pe tot terenul! v-ati dat seama ca glumesc, sper... avem sansa a doua, iar uneori asta este un mic avantaj, ele cu nasul pe sus, noi cu capul in piept, cine stie ce iese...

suporter_valcean
suporter_valcean  •  04 Aprilie 2013, 09:23

Radu Voina vorbeste de comunicare?!!! Poate la sprit ca in handbal comunicarea domniei sale se limita la "Hai ca se poate!!"

Vezi toate comentariile (4)
Comentează