SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALELE CAMPIONATULUI

Războiul Bucureşti-Baia Mare. Episodul 1 » CSM și HCM dispută primele meciuri din finală

Adriana Nechita va avea în faţă o campioană mondială: Maysa Pessoa // Foto: Alex Nicodim
Adriana Nechita va avea în faţă o campioană mondială: Maysa Pessoa // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2015 00:00

CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare îşi dispută azi primul meci al finalei, la feminin, iar CSM şi Minaur, prima dispută la masculin. Maramureşenii pornesc cu prima şansă, atît la fete, cît şi la băieţi, urmînd să dispute jocurile decisive la Baia Mare.

Finala preconizată de toată lumea la începutul sezonului, între campioana HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti, s-a împlinit. Cele două echipe au mărşăluit autoritar prin Liga Naţională şi s-au calificat fără emoţii în ultimul act.

Finalistele şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat, iar în ultimul act nimic nu este cunoscut. Bucureştencele mizează mai mult pe "straniere", campioanele mondiale Ana Paula Rodrigues, Maysa Pessoa, Deonise Fachinelo şi Fernanda Da Silva, dar şi suedeza Linnea Torstenson fiind de neînlocuit.

De partea cealaltă, HCM se bazează mai mult pe legiunea română de "naţională": Paula Ungureanu, Adriana Nechita, Valentina Elisei Ardean, Eliza Buceschi sau Melinda Geiger. Cine va avea cîştig de cauză?

Probleme de lot

Ambele formaţii au şi probleme de lot. CSM Bucureşti mizează pe toate handbalistele, dar suedeza Linnea Torstenson joacă practic într-un picior. Nordica are dureri mari la genunchiul stîng, avînd probleme la cartilagiu. Ea nu s-a antrenat alături de echipă decît în două antrenamente, dar nu concepe să nu intre pe teren. Aşa s-a întîmplat mereu în ultimul timp, iar jocul cu Baia Mare e unul special.

De partea cealaltă, campioana a pierdut-o pe Anastasia Lobach, pivotul urmînd să se opereze la Tg. Mureş de ligamente. Nici Aneta Pîrvuţ nu va juca, extrema dreapta fiind învoită pentru că avea programată cununia civilă, la Tg. Jiu.

5.000 de spectatori

Sala Polivalentă va fi plină la meciurile de azi. Baia Mare va avea 200 de suporteri în galerie, dar maramureşenii şi-au mai cumpărat bilete pe lîngă cota de tichete dată de gazde. În rest, CSM-ul a pus 3.500 de tichete la vînzare, la preţuri cuprinse între 10 şi 30 de lei, dar a oferit şi 1.500 de invitaţii.

"E un mare cîştig pentru noi. Am început cu zece spectatori în tribună şi acum vom juca avînd patru-cinci mii. Sper să aducem cît mai mulţi suporteri lîngă noi", a declarat Constantin Căliman, directorul general de la CSM.

"Sper să încheiem acest sezon printr-o reușită frumoasă, în numai două meciuri. Pentru mine ar fi un vis să ajung în Liga Campionilor, pentru că nu am avut șansa să joc colo. Cred că acum este momentul potrivit"
Maysa Pessoa, portar CSM Bucureşti

"Ştim că se pregătesc de la finala Cupei României pentru a ne învinge, ştim că îşi doresc foarte mult să cîştige titlul şi ştim că ne aşteaptă trei meciuri foarte dificile. Presiunea este mare şi noi ne dorim să rămînem campioane. Sîntem obişnuite să jucăm sub presiune şi sperăm să iasă bine"
Eliza Buceschi, centru Baia Mare

MASCULIN: "Noi nu avem nimic de pierdut!"

CSM Bucureşti s-a calificat în finală, deşi nimeni nu dădea vreo şansă, la începutul sezonului, echipei pregătite de sîrbul Bozo Rudici. În "sferturi", CSM a eliminat chiar campioana HCM Constanţa şi şi-a deschis drumul spre marea finală.

"Şi acum ştiu că plecăm din postura de outsideri, dar nouă ne convine. Noi nu avem nimic de pierdut, nu jucăm cu presiune. Sînt convins că băieţii vor face faţă adversarului", crede antrenorul secund Ovidiu Mihăilă.

Minaur a trebuit să aştepte pînă ieri soluţionarea contestaţiei făcute de Dinamo după meciul din semifinale. Bucureştenii nu au primit cîştig de cauză, iar Minaur va juca marea finală.

"Sezonul este aproape de final, CSM are o echipă tînără, îşi revine mult mai repede decît noi, dar simt că sîntem pregătiţi pentru asta. Băietii cred în victorie", a declarat Lars Walter, danezul de pe banca Minaurului.

25-25 s-a terminat partida disputată între CSM şi Minaur, în sezonul regulat, la Bucureşti. În tur, maramureşenii au cîştigat cu 27-21 pe teren propriu

1999e anul în care Minaur a cîştigat ultimul titlu la masculin. Bucureştiul nu a mai avut o campioană la handbal din 2008, cînd s-a impus Steaua Bucureşti

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
tristan
tristan  •  22 Mai 2015, 19:08

hai baia mare!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close