SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

Regina trăiește » Meci la limită între HCM Baia Mare și CSM București în Cupa României, scor 25-26

Iulia Curea a marcat ieri cinci goluri în poarta celor de la HCM
Iulia Curea a marcat ieri cinci goluri în poarta celor de la HCM

Articol de , - Publicat sambata, 21 mai 2016 00:00

CSM București a trecut cu mare dificultate de HCM Baia Mare în semifinalele Cupei României, un meci care a părut la un moment dat la fel de greu ca și finala Ligii Campionilor, contra Gyorului.

CSM București și HCM Baia Mare au jucat aseară la Cluj cu gândul la ultimul trofeu al sezonului, Cupa României. După ce au cucerit al doilea titlu consecutiv, dar și Liga Campionilor, bucureștencele își doreau să pună în vitrină și al treilea trofeu.

Baia Mare pornea din poziția outsiderului care nu avea nimic de pierdut și care și-a jucat ultima șansă. Neplătite de aproape jumătate de an, cu memorii depuse și contracte semnate cu alte cluburi, băimărencele știau că din sezonul viitor destinul le va purta prin alte locuri. Dar au vrut să joace până la capăt pentru orgoliul lor, pentru suporterii care au venit să le încurajeze.

Suspans total

Meciul a fost unul foarte echilibrat. Nicio echipă nu s-a distanțat la mai mult de două goluri pe tabelă. Scorul a fost un carusel greu de stabilit și de anticipat, până la final. Băimărencele au condus la pauză, 13-12, au fost aproape de fericire până cu 7 minute înainte de final, când aveau două lungimi distanță: 22-20.

CSM a profitat însă din plin de eliminarea lui Allison Pineau, a egalat și a trecut la conducere. În ultimele două minute, de la 24-24, CSM a marcat de două ori și meciul era rezolvat. Brazilianca Rodrigues, care din vară va pleca la Odense, în Danemarca, a fost omul decisiv.

CSM va juca azi finala, în timp ce Baia Mare va evolua doar pentru locul 3. Regina trăiește, dar la un moment dat a trebuit să fie stropită cu apă ca să-și revină!

"Mi-ar fi plăcut să se decidă totul la 7 metri!"

Ionica Munteanu, portarul băimărencelor, a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren ieri. Ionica a avut 15 parade pe parcursul jocului și și-a ținut de multe ori echipa în joc.

La final a părăsit terenul cu ochii în lacrimi, supărată că echipa sa a pierdut. "Mi-ar fi plăcut să jucăm cu CSM-ul în finală, nu în semifinale. Am arătat că ne-am dorit enorm să câștigăm, dar din păcate am făcut câteva greșeli pe final. Pot să fiu subiectivă, dar cred că CSM a avut mai mult noroc", a declarat Ionica.

Munteanu a și marcat un gol din poartă în poartă. Goal-keeperul a spus că motivarea lor de a juca în continuare la Baia Mare a fost apropiatul turneu olimpic de la Rio. "Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat cu echipa dacă nu ar fi venit turneul olimpic. Important e că am rămas până la capăt și ne-am străduit să jucăm cel mai bun handbal".

Ionica a mărturisit că și-ar fi dorit să se stabilească totul la 7 metri. "M-am gândit în poartă și mi-ar fi plăcut. Nu mi-era teamă, chiar dacă acum două săptămâni, CSM a câștigat Liga Campionilor la 7 metri", a încheiat Munteanu.

Baia Mare acuză arbitrajul

Cel mai bun cuplu feminin din România, Diana Florescu și Ana Maria Stoia, a condus meciul de ieri, de la Cluj. Ele au făcut câteva greșeli pe parcursul jocului, de-o parte și de alta, dar nu au influențat scorul final.

Oficialii de la Baia Mare le-au reproșat însă la final că, în prima parte, au ținut echipa bucureșteană în joc, după părerea lor băimărencele trebuind să intre la cabine cu un avantaj de 4-5 goluri! Și antrenorul Kim Rasmussen a protestat de multe ori la deciziile arbitrelor, a văzut cartonașul galben, dar la final le-a strâns mâna.

Finala mică a stat în cumpănă!

Aseară, la Cluj, a circulat zvonul că HCM Baia Mare nu va mai juca azi finala mică a Cupei României. Echipă aflată în prag de desființare, care are datorii de un milion de euro la jucătoare, HCM are șanse minime de a mai continua și sezonul viitor! O parte dintre jucătoare nu mai doreau să intre pe teren, dar până la urmă se pare că s-au hotărât să meargă până la capăt!

HCM Baia Mare-CSM București 25-26 (12-11)

HCM Baia Mare: Abbingh 6, Do Nascimento 3, Geiger 3, Pineau 3, Perianu 2, Elisei 2, Jezici 2, L. Marin 2, Munteanu 1, Tătar 1. Antrenor: Aurelian Roșca

CSM București: Gullden 5, Curea 5, Manea 5, Rodrigues 4, Brădeanu 3, Jorgensen 1, Torstensson 1, C. Martin 1, Fisker 1. Antrenor: Kim Rasmussen

  • Azi, 15:30 Finala mică HCM Baia Mare-Dunărea Brăila
  • Azi, 18:00 Finala  CSM București-HCM Roman

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
catalynn
catalynn  •  21 Mai 2016, 11:32

Pacat ca HCM are problemele pe care le are .... Ca bucureștean tin cu CSM, si ma bucur ca Primăria a facut o investite cu cap in sport, dar ca roman imi doream sa mai avem si alte echipe puternice.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează