SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONA BRAȘOV

Restart la Corona » Echipa cu 17 jucătoare suspendate din cauza dopajului se va înscrie în al doilea eșalon al handbalului feminin cu un lot compus din tinere

Simona Gogîrlă pozând lângă sigla clubului
Simona Gogîrlă pozând lângă sigla clubului

Articol de - Publicat luni, 29 iunie 2020 17:18 / Actualizat luni, 29 iunie 2020 17:44

Noua echipă a Brașovului se înscrie în Divizia A, cu Simona Gogîrlă pe bancă.

O mișcare preconizată de câteva luni, înscrierea noii echipe de handbal a CSM Corona Brașov în Divizia A (al doilea eșalon al țării) a fost anunțată oficial de conducerea clubului. Reconstrucția grupării „galben-albastre” o are în prim-plan pe Simona Gogîrlă, cea care va antrena noua formație a Brașovului, urmând a face echipă, la fel cum s-a întâmplat în ultimul an și jumătate, la junioare I, cu Vasile Curițeanu.

Staff-ul Coronei va avea ca principal obiectiv formarea unei echipe care să promoveze încă din primul an.  „Sunt plină de energie şi abia aștept să încep noul proiect împreună cu oamenii cu care lucrez deja foarte bine de ceva vreme. Este o provocare, dar asta nu face altceva decât să mă motiveze şi chiar abia aştept să am noua echipă în sală, la treabă. Toți suntem entuziaști, cu dor de handbal, dor de public şi de toată acea energie pozitivă pe care o simți în sală la Braşov”, a declarat Simona Gogîrlă.  Echipa se va reuni pe 7 iulie, la Braşov. 

Corona a fost exclusă din Liga Națională în urma scandalului folosirii, în toamna anului trecut, a unei terapii interzise de Agenția Internațională Antidoping.

Tinere de la centrul de juniori plus câteva jucătoare experimentate

Noua conducere a secției de handbal, coordonată de Marius Fetti, îşi doreşte ca echipa de „divizie” să aibă un nucleu de jucătoare format din handbalistele de perspectivă din pepiniera Braşovului cât şi din jucătoare cu experiență, pe care Corona să se poată baza şi după promovare.

„Secţia de handbal a clubului Corona este una dintre cele mai importante din club, iar acest lucru se vede pornind de la rezultatele pe care le are încă de la nivel de junioare. Avem în club junioare pe care trebuie să le creștem pentru performanțele pe care ni le dorim în viitor. Corona va avea de acum piramida cu echipă de divizie inclusă, iar acesta va fi un mare avantaj pentru jucătoare”, a spus Marius Fetti

Apoi a continuat: ”Revenind însă la proiectul din acest sezon, cu siguranţă vom avea o echipă în care tinereţea se va îmbina extrem de bine cu experienţa. Ne-am dorit să aducem la Braşov jucătoare de mare perspectivă pentru că ceea ce ne dorim pentru handbalul braşovean se încadrează în marea performanţă. Avem mare încredere că putem reconstrui o echipă puternică, pentru că avem tot ce ne trebuie”.

„Avem condiţii foarte bune la Corona, avem jucătoare şi un public iubitor de handbal dar avem şi unii dintre cei mai buni antrenori din ţară, la centrul de copii şi juniori. Acesta a fost principalul motiv pentru care am şi continuat cu o bancă tehnică formată din club, şi avem convingerea că Simona Gogîrlă cu staff-ul pe care îl are va duce echipa în prima ligă”- Marius Fetti, președinte secția de handbal

„Faptul că suntem acum, în această situaţie şi pornim din divizie, este un avantaj pentru fete în primul rând, pentru că presiunea nu este atât de mare şi au timpul necesar să capete curaj şi experienţă pentru ce aşteptăm de la ele în viitor” - Marius Fetti, președinte secția de handbal

„Avem experiența necesară să gestionăm situația!”

Simona Gogîrlă a subliniat că la acest moment cel mai important lucru este ca jucătoarele tinere din lot să crească fără o mare presiune, dar să simtă în același timp că aportul lor în echipă este important. „Vom avea un lot tânăr, dar pe lângă jucătoarele din propria pepinieră, vom avea şi transferuri de perspectivă, astfel că pentru fetele mai mici este un avantaj pentru că vor avea susținere în teren din partea celor care au deja experiență la un nivel mai înalt”, a spus fosta handbalistă. 

„Braşovul are un public tare frumos”

Apoi a adăugat: „Ca să le putem creşte într-o formă corectă, trebuie să le dăm încredere în ele, iar aceasta poate fi dobândită doar jucând alături de jucătoare cu experiență care vor şti să le pună în valoare şi pe cele mici. Cum am mai spus, am la rândul meu încredere că avem şi noi, banca tehnică, experiența necesară de a gestiona acest lucru pentru ca la final, clubul şi handbalul brașovean să aibă de câştigat”.

Aceasta a mai spus că fanii handbalului din Braşov reprezintă un factor important în planul de reconstrucţie. „Braşovul are un public tare frumos, iar despre asta nu vorbim doar noi, cei din acest oraș, ci se vorbeşte frumos despre ei în lumea handbalului. Sperăm ca ei să vină alături de noi, să aibă încredere în această echipă tânără şi să fie parte activă din tot ceea ce vrem  pentru handbalul braşovean”.

Citește mai multe știri din handbal:

Marius Stavrositu, unul dintre cei mai talentați handbaliști români ai ultimelor decenii, s-a retras: „Am fost rebel. Nu ca Dennis Rodman, dar rebel într-un mod constructiv”

Nora Mork, cel mai prost transfer din istorie la CSM București » Sumă uriașă primită din bani publici pentru 31 de minute jucate!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
446194735563038
Cony Nick  •  01 Iulie 2020, 05:59

...cred ca ar trebui adus(a) si o antrenoare...este f. greu sa fi inpartiala când fica ta joaca la echipa pe care o antrenezi...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează