SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / ITXAKO-OLTCHIM 26-25 (10-14)

Revoluţionara Anja! Cum s-a defectat Oltchimul în doar 6 zile

Articol de - Publicat luni, 14 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 14 februarie 2011 09:46

Cum a "reuşit" Anja Andersen, în doar şase zile, să strice angrenajul unei echipe care anul trecut juca finala Ligii Campionilor

Anja Andersen, fosta vedetă a "naţionalei" Danemarcei, considerată una dintre cele mai mari handbaliste din lume, a fost primită cu multă căldură la Rm. Vîlcea. Tehnicianul care a cîştigat de trei ori Liga Campionilor cu Slagelse, în Danemarca, era aşteptată la Vîlcea ca un adevărat Mesia. 2.500 de suporteri au aplaudat-o în picioare după primul succes venit la limită, 21-20 cu Buducnost Podgorica, chiar dacă mulţi nu au priceput nimic din schimbările tactice ale danezei.

"Liga? La anul!"
La finalul meciului în care Beşe fusese folosită pivot, în care Elisei jucase inter drept, iar Ionela Stanca, unul dintre cei mai buni pivoţi din lume, nu prinsese lotul, Anja a spus că are nevoie de timp la Vîlcea şi că garantează că echipa vîlceană va cîştiga Liga Campionilor abia sezonul viitor! Nimeni nu a fost de acord, dar Anja e în continuare iubită.

Sîmbătă seara, în Spania, în cel de-al doilea joc din grupele Ligii, Anja a inovat din nou. A lăsat-o în afara lotului pe Adina Fiera, una dintre jucătoarele de bază. Elisei a fost tot inter dreapta, iar pe parcursul meciului extremele au fost la mare căutare. În repriza a doua, toţi cei patru "wingeri" ai Oltchimului, Elisei, Managarova, Nechita şi Curea, erau pe teren! Ucraineanca Managarova a jucat centru, inter dreapta, pivot, dar nu şi extremă dreapta, acolo unde ea este familiarizată! La fel şi Vali Beşe, trimisă tot pe inter dreapta!

"Am avut interi improvizaţi! Cine să marcheze la noi? Asta în condiţiile în care a lăsat acasă doi interi dreapta de meserie!"
Ioan Gavrilescu, preşedinte Oltchim

Umbra lui Neagu
Incredibil, şi la meciul de ieri, Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2010, nu a aruncat la poartă! A marcat un singur gol şi acela venit după o minge împinsă înspre buturi. "Nu are voie să arunce. O doare umărul!" a fost explicaţia danezei! Cu toate acestea, Neagu a rămas în teren 60 de minute. În plus, la finalul partidei cu Buducnost, Anja a declarat: "Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare de pe teren. A jucat pentru echipă!".

Selecţionerul Radu Voina, cel care a calificat anul trecut Oltchimul în finala Ligii Campionilor, are altă părere. "Neagu cea mai bună? Cred că a fost cea mai slabă de pe teren! Nu o recunosc pe Cristina. La «naţională» ea a jucat tot accidentată, are dureri de mult timp, dar probabil că acum i se cere altceva", a spus Voina.

"Mă îngrijorează ceea ce joacă Neagu pentru viitorul echipei naţionale. Nu înţeleg cum poţi să trimiţi un jucător în teren, dar să-i spui să nu arunce la poartă"
Radu Voina, antrenor România

Jucaţi pe orice post, numai pe al vostru nu!
Oltchim are cel mai puternic lot dintre toate echipele prezente în Liga Campionilor. 23 de jucătoare se bat săptămînă de săptămînă pentru a prinde lotul de 14 şi apoi să intre în teren ca titulare! În aceste condiţii, e surprinzător cum Anja Andersen nu a folosit în nici unul dintre cele două meciuri de pînă acum pe postul de inter dreapta o jucătoare familiarizată pe acel post. Geiger şi Vizitiu nu au intrat în vederile Anjei Andersen, fiind preferate Elisei, Beşe, Managarova. Mai mult, echipă recunoscută pentru jocul senzaţional cu pivoţii, Oltchim a ajuns să nu mai sperie pe nimeni pe semicerc. Sîmbătă seara, pivoţii Manea şi Stanca au marcat fiecare cîte un gol! "Nu mai jucăm nimic cu pivoţii. I-a bulversat total. Nu e nimic de înţeles", a comentat preşedintele Gavrilescu

"Nu am înţeles nimic din ce s-a întîmplat. Nu am o explicaţie. Nu-mi aduc aminte ca Oltchim să conducă cu şase goluri şi apoi să piardă"
Ioan Gavrilescu, preşedinte Oltchim


"Am nevoie de timp!"
Anja Andersen nu a dat declaraţii după meciul pierdut sîmbătă seara la Estella. "Am nevoie de timp" e tot ceea ce ea a spus cînd vicepreşedintele Nicolae Luca a vrut să afle mai multe lucruri despre jocul slab al "galacticelor"!

"Sînt mîndră de felul cum aţi luptat astăzi. Am pierdut, dar am arătat ca o echipă în teren!"
Anja Andersen către jucătoare la finalul partidei


Obligaţie de serviciu: toată lumea se bucură!
De cînd a venit Anja Andersen, daneza a impus anumite reguli la echipă. "Toată lumea participă la joc. Şi rezervele sînt la fel de importante", le-a spus Anja Andersen. Tehnicianul a cerut ca la jocurile oficiale, handbalistele care nu evoluează să nu mai stea în spatele băncilor de rezerve, ci în faţa lor, pe partea opusă. Asta pentru ca jucătoarele din teren să le vadă pe coechipierele lor cum se bucură la reuşitele Oltchimului. Şi rezervele de pe bancă sînt obligate să sară la fiecare gol şi să se felicite pentru fiecare reuşită!

Antrenează echipa prin corespondenţă!
Anja Andersen a stat în România trei zile pînă acum, înaintea partidei cu Buducnost! Imediat după meci a plecat în Danemarca, de unde s-a mai întors joi seara, vineri mergînd împreună cu echipa spre Spania. Imediat după jocul pierdut cu Itxako, Anja Andersen a plecat spre Copenhaga şi va mai veni în România joia viitoare! Cu doar două zile înainte de al treilea joc în grupele Ligii, cel cu Krim Ljubljana. "Nu se poate aşa ceva! Nu poţi să antrenezi o echipă prin corespondenţă, indiferent cît de bun ai fi", au spus mai mulţi antrenori din România. Anja le dă programul scris secunzilor Aurelian Roşca şi Maria Torok Duca.

De la zece antrenamente la trei!
Anja a anunţat imediat după ce a preluat Oltchimul că vîlcencele se antrenează prea mult. "Voi alergaţi pînă vomitaţi!", a spus ea. A schimbat imediat programul de antrenament al Oltchimului. Astfel, de la 7 antrenamente cîte făceau jucătoarele pe vremea lui Radu Voina, şi de la cele 10 conduse săptămînal de ungurul Peter Kovacs, Anja a trecut la doar trei! Două au avut loc cu secunzii, iar unul, exact înainte de meci, chiar cu ea, în Spania.

"Lăsaţi-o în pace pe Neagu!"
Antrenorul lui Itxako, Martin Ambros, a cîştigat duelul tactic cu Anja Andersen. Ibericul a trimis în teren doi pivoţi pentru a dejuca apărarea avansată a Oltchimului, iar pe Neagu a ignorat-o. "Lăsaţi-o pe Neagu! Ea nu aruncă la poartă, nu vă mai apăraţi la ea!", le-a spus la pauză Ambros elevelor sale şi rezultatul s-a văzut.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
dilibau
dilibau  •  15 Februarie 2011, 19:20

Avand in vedere ca tu lupti impotriva normalitatii e clar ca nici macar nu stii care e sensul acestei notiuni. Ma astept cu atat mai putin sa te identifici cu ea...

suporter_valcean
suporter_valcean  •  15 Februarie 2011, 13:31

Ramane valabil, dilibau, normalitatea ta si a lui Ghitza nu-i si normalitatea celorlati. Mai multe nu-ti explic pentru ca ar fi pierdere de timp.

dilibau
dilibau  •  15 Februarie 2011, 09:35

Logica ta suportere, spunea ca tre sa il lasam pe P.Kovacs pana la final, si iata ca l-a mazilit Roibu. Acu nu mai zici nimic?Il pupai in fund cand inca era la echipa,dar Roibu l-a dat afara pt motivul pe care il vedea toata lumea: lipsa de comunicare cu fetele, chiar si dupa ce i-au adus translator.Acu daca toata lumea vede ca Oltchim nu joaca nimic sariti tu si slugoiu de slick-bube, cu teoria constipatiei, ca "sistemul reactioneaza"?Mars ma in lumea ta

Vezi toate comentariile (42)
Comentează