SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAŢI / ROMÂNIA-UNGARIA 33-35

România a controlat partida cu Ungaria doar cu titularele pe teren

Articol de - Publicat sambata, 19 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 18 noiembrie 2011 21:43

În prima repriză, cît România a avut în teren echipa de bază, Ungaria a fost ţinută la respect. Apărarea a fost punctul slab aseară, la Turnu Severin


România a pierdut primul joc la "Trofeul Carpaţi" de la Drobeta Turnu Severin, 33-35 cu Ungaria. Cu gîndul la Campionatul Mondial din Brazilia, antrenorul Radu Voina a folosit în prima repriză o echipă cît mai aproape de cea standard. Le-a lăsat totuşi pe afară pe Vărzaru şi Amariei.

Jocul "tricolorelor" a fost în faza defensivă unul foarte bun. Trioul Fiera-Manea-Brădeanu a conlucrat perfect, iar România a păstrat tot timpul avantaj pe tabelă, conducînd chiar şi la patru lungimi distanţă. În partea a doua, cînd titularele au fost trimise pe bancă, jocul româncelor a avut mult de suferit. Calea spre poartă a fost găsită din ce în ce mai greu, iar Voina şi-a dat probabil seama, o dată în plus, că la turneul final din Brazilia, în meciurile decisive, se va putea baza doar pe un nucleu de 9-10 jucătoare.

Ungaria s-a impus la final cu 35-33, româncele negăsind soluţii să o oprească pe Tomori (15 goluri), dar nici pe Gorbicz (9 reuşite). "Un meci care ne ajută, în ciuda înfrîngerii. Mi-a fost frică de accidentări, şi aşa am avut numai ghinioane în ultimul timp. Chiar şi cu rezervele, cu mai multă atenţie, puteam obţine un rezultat bun. Dar scopul nostru nu a fost rezultatul, deşi o victorie făcea bine la moral", a declarat antrenorul Radu Voina. Azi, de la ora 16:00, România întîlneşte Macedonia, echipă învinsă ieri în primul meci cu 41-20 de Serbia.

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Superliga
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (6)
ceaiuri
ceaiuri  •  19 Noiembrie 2011, 14:12

nu prea am vazut meciul...dar cand te bat 2jucatoare nu sunt multe de zis(de la o nationala care inca e in cautari )intradevar un meci amical pana la urma unde nu stiu cat de mult a contat rezultatul..pb e ca multe nationale sunt in linie dreapta fac ultimele "ajustari"pe cand noi inca mai cautam...jucatoare(cele tinere sunt depasite...de ce se cere le tb timp,incredere)am vazut ceva cu babeanu in aparare cred pe intermediar...tomori a trecut de ea ca la antrenament iar a doua faza in loc sa inchida langa meirosu...deci nu avem nevoie de incercari cu asa putin timp la indemana...as fi chemat jucatoare cu experienta calite in jocuri chit ca au..lustruit banca ,tivadar depasita mereu

anadana
anadana  •  19 Noiembrie 2011, 14:13

@vera: Buceschi, dintre toate debutantele a jucat cel mai mult si la meciul cu Ungaria dar si cel cu Grecia. Ar trebui chemata la nationala peste vreo 2 ani (nu e pregatita psihic si n-are curaj sa traga la poarta). Intr-adevar Meirosu si Bradeanu au jucat mai bine decat de obicei (Bradeanu la Gyor in combinatie cu Spiridon marca multe goluri). As vrea sa le vedem pe fetele tinere nu doar pasand si sper ca la meciurile cu Macedonia, dar mai ales cu Serbia, macar 1-2 sa-si demonstreze valoarea marcand goluri, cum fac la echipele de club.

vera_rapid
vera_rapid  •  19 Noiembrie 2011, 11:42

va luati si voi de o debutanta, o tanara fara experienta de 18 ani care joaca primele meciuri pt nationala mare si care in plus nici nu isi cunoaste colegele. Inca nu pot fi legaturi de joc foarte bune intre ele, mai trebuie sa asteptam. Ea a jucat pe postul de coordonator, in schimb Oana Soit a jucat inter dreapta, o pozitie de unde ar fi putut sa arunce mai des la poarta. Si nu a facut-o.In plus pe final a si pierdut vreo 3-4 mingi. Ea are experienta, isi stie colegele de la nationala, mai ales ca joaca cu majoritatea la Oltchim, si totusi joaca f prost. M-au surprins placut Meirosu si Bradeanu. Sper mai ales ca Meirosu s-a trezit si o sa joace la fel si de acum inainte!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează