SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - RUSIA 28-32

România a pierdut prima manşă a barajului pentru CM 2011 » De ruşi nu se trece!

Articol de - Publicat luni, 14 iunie 2010 00:00

Atmosferă intensă şi incendiară la propriu în sala Polivalentă. 1.500 de persoane au venit să-i susţină pe elevii lui Vasile Stîngă în încercarea de a participa la Mondialul din Suedia 2011.

După ce a reînnodat firul participărilor la Campionatele Mondiale în 2009, actuala generaţie de handbalişti încearcă să devină o constantă. Dar nu e deloc uşor, între CM şi români stau ruşii. O echipă masivă şi bine acoperită pe toate posturile. Alin Şania a fost cel care a deschis scorul şi cele 120 de minute ale dublei manşe dintre Rusia şi România. Chiar dacă Rusia i-a avut în centrul apărării pe Kamanin (1,97 m), Rasţorţev (2,00 m) şi pe Cernonoivanov (2,00 m), Csepreghi şi Şania au reuşit să-i depăşească prin aruncări.

În primele douăzeci de minute, cele două echipe s-au ţinut de mînă, în ceea ce priveşte scorul, pentru că în teren a fost vorba numai despre luptă crîncenă. Apoi ruşii s-au distanţat, profitînd de cîteva greşeli ale românilor. S-au dus la 9-7, iar în boxe răsuna "I need a miracle!".

De un miracol aveau nevoie şi jucătorii români. Elevii lui Vladimir Maximov punînd şi patru goluri pe tabelă în favoarea lor. Golurile lui Novanc, Sadoveac şi Sabou, dar şi apărarea  au limitat scorul la pauză, 12-10 în favoarea oaspeţilor.

Vitali Ivanov a fost răspunzător pentru deschiderea balului în repriza a doua, golurile lui Ghionea şi Jurcă aducînd din nou România în cursa de urmărire a Rusiei. A fost 13-14, 14-15, 15-16. Atît de aproape, dar departe de Rusia. În sală, spectatorii transpirau din ce în ce mai rău şi epuizaseră metodele de a se răcori. Cei din Peluza Sud cîntau. În minutul 39, Vali Ghionea a dus egalarea. A fost ultimul moment în care "tricolorii"  au fost atît de aproape de echipa pe care o învingeau în 2009 cu 42-38, la CM din Croaţia. Golurile s-au înghesuit în partea de tabelă a ruşilor. Au fost două, trei, patru, cinci, chiar şi şase  goluri.

Zgîndăriţi în orgoliu şi în joc de adversari, românii au început să recupereze. Asta pînă la un anumit punct. S-a terminat 32-28. Un scor ce nu prea lasă loc de întors la Moscova, acolo unde se dispută returul pe 19 iulie. Rusia a arătat pe parchetul vechi al Polivalentei de ce nu a ratat nici un Mondial.

România 28 (10)
Ghionea 5, Csepreghi 5,  Florea 3,Novanc 3,  Sadoveac 3, Şania 3, Sadoveac 3, Sabou 1, Jurcă 1, Stamate 1
Rusia 32 (12)
Aslanian 6, Kokşarov 6, Starik 5,  Kovalev 3, Cipurin 3, Rasvorţev 2,  Şişkarev 2, Luşnikov 1 Kamanin 1, Filipov 1, Dibirov 1, Ivanov 1


Înalţi cît brazii

Cristian Gaţu, preşedintele FRH, a povestit că atunci cînd a primit poza cu ruşii pentru programul meciului de la Bucureşti, i-a spus antrenorului Vasile Stîngă să nu le-o arate băieţilor. "Nu vezi poarta de ei, atît de înalţi sînt", a spus Gaţu.

"În retur o să jucăm la risc, la sacrificiu. Sînt doar patru goluri de recuperat. Se poate întîmpla orice"
Vasile Stîngă, antrenor

"Trebuia să luptăm mai mult. A fost un meci greu. Am ratat mult, iar ruşii au profitat. Va fi greu să ne calificăm, dar sperăm să facem un meci bun în retur"
Marius Novanc

"Mergem mai departe. Vom trece peste acest eşec şi o să ne remontăm. Am pornit cu şansa a doua încă de la început, dar nu vom renunţa la luptă"
Rareş Jurcă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
pinguilde
pinguilde  •  16 Iunie 2010, 00:40

Atmosfera incendiara la propriu? Zau? Asta ca sa nu pomenesc decat chifla cu care ne intampinati. Fetelor, respectati-va respectandu-ne.

handbalvolei
handbalvolei  •  14 Iunie 2010, 06:53

Transferuri exclusive, totul despre acest sport NUMAI pe handbalvolei.ro

Vezi toate comentariile (2)
Comentează