SPORTURI  »  HANDBAL  »  FEROE - ROMÂNIA

Spre Euro prin Feroe! Naționala României joacă al treilea meci din preliminariile Campionatul European din 2024 » Pe ce lot mizează Xavi Pascual

Dan Racoțea în acțiune // foto: Raed Krishan, GSP
Dan Racoțea în acțiune // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat marti, 07 martie 2023 08:10 / Actualizat marti, 07 martie 2023 08:31

Naționala masculină a României joacă miercuri în Feroe meciul al treilea din grupa de calificare pentru Campionatul European din 2024 și are nevoie de victorie pentru a rămâne în cursă. Partida se joacă de la ora 21:00 și va fi transmisă de ProArena.

România se află în grupa a 4-a alături de Austria, Ucraina și Insulele Feroe. Primele două clasate vor merge la Euro de anul viitor, dar și cele mai bine patru națiuni clasate pe locul 3 din cele opt grupe. Sunt calificate direct Suedia, Spania și Danemarca, medaliatele de la ultima ediție, alături de țara organizatoare, Germania. După două etape, România este pe locul secund cu 2 puncte, în urma Austriei, dar înaintea Ucrainei și este obligată să bată în Feroe pentru a rămâne în cursa calificării.

Xavi Pascual: „Mergem să câștigăm!"

Selecționata pregătită de Xavi Pascual și Mihai Popescu s-a antrenat de vinerea trecută până ieri la sala Dinamo, selecționerul având la dispozitie 21 de jucători. Al 22-lea, interul de la Benfica Lisabona Demis Grigoraș, singurul internațional român care joacă în străinătate, va veni direct în Feroe.

„Sunt foarte mulțumit și fericit pentru felul în care am lucrat cu  echipa pentru că este un meci foarte important pentru noi. Feroe are o echipă bună, cu jucători tineri, talentați, de calitate, foarte buni în situații de unu la unu, de aceea va fi complicat să ne apărăm contra lor

Joacă deseori 7 contra 6, va fi un meci greu, dar toată lumea va fi concentrată pentru victorie. Mergem cu mentalitate pentru victorie, nimic altceva", a declarat selecționerul Xavi Pascual înaintea plecării în Feroe.

Pasqui a mai spus că România respectă adversarul, dar tricolorii sunt pregătiți pentru a câștiga și pentru a se califica la turneul final, competiție unde au jucat ultima dată in 1996. Acesta este și gândul jucătorilor, confirmat de căpitanul naționalei, Robert Militaru.

„Atmosfera este foarte bună, se așteaptă de mult această calificare, suntem convinși că de această dată o s-o și înfăptuim, chiar dacă meciul din Feroe va fi foarte greu, deoarece ei joacă foarte bine pe teren propriu. Mergem în Feroe pentru a câștiga", a declarat interul lui Dinamo.

Debutează Kuduz în naționala României

La naționala României va debuta „Hansen al Croației", cum era alintat de o parte a presei croate, interul stânga Ante Kuduz. 

Poreclit „Vasilică" de colegii dinamoviști, jucătorul lui Dinamo are emoții pentru primul meci sub tricolor, după ce anul trecut a obținut cetățenia română. Kuduz este născut la Osjek, are 27 de ani, este vicecampion mondial de tineret cu Croația în 2013 și în acest sezon a marcat 53 de goluri în 14 partide pentru Dinamo în Liga Campionilor.

„Abia aștept să joc cu băieții la națională, sunt fericit că voi debuta pentru România. Ne-am pregătit bine, am emoții, dar sunt onorat că pot ajuta colegii și naționala României, pentru a ne califica la EURO", a spus Ante Kuduz.

Naționala Insulelor Feroe a adunat două înfrângeri în primele două partide din grupă și chiar dacă are jucători în campionatele din Danemarca și Suedia, iar naționala de tineret a învins Danemarca, pe diferență de valoare, România trebuie să o învingă miercuri. 

Dintre cei 21 de jucători care s-au pregătit în sala Dinamo, cinci au fost lăsați la București: Bucătaru, Botea, Ungureanu, Popovici și Buguleț.

Naționala a plecat luni în Insulele Feroe și, după o călătorie de aproximativ 12 ore pe ruta București-Copenhaga–Torshavn, tricolorii au ajuns în nordul continentului, iar astăzi au programate două antrenamente.

Un prim 7 probabil pentru România: Iancu, Negru, Kuduz, Căbuț, Humet, Nistor, Dumitriu.

Lotul deplasat în Feroe:

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța), Alex Tărâță (Steaua)
  • Pivoți: Robert Nagy (Minaur), Călin Dedu (Cisne), Gabriel Dumitriu (Turda)
  • Linia de 9 metri: Ante Kuduz (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Robert Militaru (Dinamo), Călin Căbuț (Minaur), Javier Humet (Dinamo), Demis Grigoraș (Benfica), Gabriel Cumpănici (CSM Vaslui), Daniel Stanciuc (CSU Suceava)

Clasament Grupa a 4-a

Spre Euro prin Feroe! Naționala României joacă al treilea meci din preliminariile Campionatul European din 2024 » Pe ce lot mizează Xavi Pascual

Citește și: 

Ignorat de autorități, Novak Djokovic va fi în continuare interzis în SUA pentru că e nevaccinat: OUT de la Indian Wells

Jaqueline Cristian, campioană la Trnava » Săptămână excelentă pentru româncă + salt de 64 de locuri în clasament

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează