SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Florentin Pera și Eliza Buceschi au vorbit despre duelul cu Danemarca: „Îmi este greu să spun că are un punct slab!”

Eliza Buceschi a fost MVP-ul meciului cu Serbia Foto Facebook FR Handbal
Eliza Buceschi a fost MVP-ul meciului cu Serbia Foto Facebook FR Handbal

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2023 17:28 / Actualizat luni, 04 decembrie 2023 19:43

România joacă împotriva Danemarcei în ultima etapă din prima fază a grupelor la Campionatul Mondial. Vicecampioana europeană e mare favorită, dar selecționerul Florentin Pera susține că „presiunea va fi pe Danemarca”

  • România - Danemarca va avea loc marți, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.RO și în direct de Digi Sport și Prima Sport

Ambele echipe au câte 4 puncte după primele două meciuri, dar Danemarca, fiind vicecampioană europeană și gazdă la turneul mondial, este favorită la casele de pariuri cu o cotă ce variază între 1.24 și 1.28, în timp ce România are 4.90-5.60 la victorie.

Extremele la înălțime, interii au rămas datori!

După victoria senzațională cu Serbia, scor 37-28, România și-a sporit încrederea pentru derby-ul cu Danemarca, chiar dacă nordicele sunt mari favorite. România a marcat în partida cu Serbia 37 de goluri din 56 de aruncări și a excelat pe contraatac, unde a reușit să fructifice 7 acțiuni din 8.

Naționala a marcat goluri ușoare, deoarece apărarea a funcționat aproape de perfecțiune, cel puțin în prima repriză, când a primit doar 13 goluri. Portarii au parat în 60 de minute doar 10 mingi, iar jucătoarele din defensivă au recuperat multe baloane și au dat repede drumul la minge pentru faza a doua sau contraatac.

Și extremele au avut o prestație de lăudat cu cele 9 goluri din 10 aruncări, făcând uitate nerealizările de linia de 9 metri, acolo unde România a reușit doar 5 goluri din 19 încercări.

Florentin Pera și Eliza Buceschi au vorbit despre duelul cu Danemarca: „Îmi este greu să spun că are un punct slab!”
Extrema dreapta Sonia Seraficeanu a înscris 7 goluri din tot atâtea aruncări Foto IHF

Florentin Pera: „Încredere și motivație în echipă”

Dacă vor reuși să intre bine în meciul cu Danemarca, apărarea va fi din nou foarte bună și va putea să țină ritmul, iar în atac nu se vor pierde mingi în pozițional, tricolorele pot realiza prima mare surpriză la Mondiale.

„Abordăm cu încredere și dorința de a face un joc bun meciul împotriva echipei gazdă, Danemarca, una dintre principalele favorite la câștigarea Campionatului Mondial. 

Presiunea va fi pe Danemarca, evoluția noastră din meciul cu Serbia a generat încredere și motivație în cadrul echipei noastre”, a declarat pentru GSP selecționerul Florentin Pera.

Eliza Buceschi: „Danemarca este favorită!”

Și Eliza Buceschi este conștientă de valoarea danezelor, dar a spus că România va juca la nivel maxim și în meciul de marți cu scandinavele.

„Îmi este greu să spun că Danemarca are un punct slab. Are apărare bună, are jucătoare valoroase pe toate posturile, sunt printre favorite la câștigarea medaliei de aur, joacă pe teren propriu... 

Știm că este cel mai dificil duel din grupă, dar vom încerca să ne ridicăm la nivel lor și să oferim fanilor un meci bun”, a declarat Eliza Buceschi pentru televiziunea daneză.

Un prim „7” probabil pentru România: Ciucă, Dincă, Buceschi, Laslo, Bucur, Seraficeanu, Pintea.

Florentin Pera și Eliza Buceschi au vorbit despre duelul cu Danemarca: „Îmi este greu să spun că are un punct slab!”
Interul Daria Bucur în acțiune Foto IHF

Danezele, lot de 5 stele!

Danemarca a revenit în topul mondial în 2021, când a reușit, după o pauză de 8 ani, să cucerească medalia de bronz la precedentul Campionat Mondial, apoi naționala pregătită de Jesper Jensen a confirmat la Europenele din 2022, unde a obținut locul 2.

Selecționerul în vârstă de 46 de ani are un lot de vis, cu câte două jucătoare pe post extrem de apropiate valoric și din acest motiv, când face schimbări, modul de exprimare al echipei nu scade.

Casele de pariuri i-au acordat Danemarcei șansa a treia la câștigarea titlului mondial în 2023, după Norvegia și Franța, dar înaintea Suediei și a Olandei.

În primele două meciuri de la turneul mondial, Danemarca a jucat la Herning, în fața a peste 12.500 de spectatori, și a câștigat partidele cu Serbia, 25-21, și cu Chile, 46-11.

În poartă, selecționerul Jensen se bazează pe Toft, în extreme pe Friis și Ostergaard, la pivot pe Iversen și Heindahl, iar la 9 metri are foarte multe soluții: Hojlund, Jorgensen, Haugsted, Petersen, Burgaard, Hansen sau tânăra de numai 19 ani Scaglione.

Naționala scandinavă este o echipă completă, practică un handbal modern și eficient în atac, folosește foarte mult extremele, bazându-se pe faza a doua și contraatac, atunci când apărarea scoate mingi pentru a fi fructificate rapid.

Un prim „7” posibil Danemarca: Toft, Friis, Jorgensen, Petersen, Burgaard, Ostergaard, Heindahl.

Din 2004, cele două naționale s-au întâlnit de 15 ori, fiecare a câștigat de 7 ori și un meci s-a încheiat la egalitate. Danemarca a câștigat ultimele patru partide, iar România a obținut ultima victorie în fața danezelor la în turneul preolimpic pentru JO din 2016.

Clasament grupa E

Florentin Pera și Eliza Buceschi au vorbit despre duelul cu Danemarca: „Îmi este greu să spun că are un punct slab!”

Citește și: 

Cine transmite la TV România - Danemarca, primul meci-șoc la Campionatul Mondial de handbal feminin
CM HANDBAL FEMININ
Cine transmite la TV România - Danemarca, primul meci-șoc la Campionatul Mondial de handbal feminin
Danemarca, adversara României din următorul meci, și-a asigurat prezența în grupele principale după ce a trecut categoric de Chile
ROMÂNIA
Danemarca, adversara României din următorul meci, și-a asigurat prezența în grupele principale după ce a trecut categoric de Chile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  04 Decembrie 2023, 22:52

un examen greu pe care Pera si echipa tb sa-l treaca,cu o aparare buna (nu cred ca le mai putem surprinde cu contratacuri )si atacuri pozitionale duse in situatii clare de gol(de preferat sa nu pierdem mingea)cu extremele in forma(sunt primele ce se repliaza la un contratac)portarii sa scoata aruncari de la 9m (sigur sunt mai multe decat in meciul cu Serbia)putem sa nu pierdem,avem un lot valoros si oricare din cele 16 jucatore pot sa faca fata in teren,ultimul detaliu,arbitrii,sigur vor fluiera corect pt ca e un meci important

Vezi toate comentariile (1)
Comentează