SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

România debutează AZI la Campionatul European, după 28 de ani de absență » Coordonatorul Andrei Drăgan este realist: „Sincopele care apar în timpul partidelor ne demoralizează puțin”

Andrei Drăgan într-un meci al lui CSM Constanța Foto Facebook CSM Constanța
Andrei Drăgan într-un meci al lui CSM Constanța Foto Facebook CSM Constanța

Articol de - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 15:43 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 15:44

România joacă astăzi de la ora 19:00 la Campionatul European masculin de handbal, în grupa B, împotriva Austriei, revenind după 28 de ani în competiția continentală. Centrul naționalei Andrei Drăgan subliniază importanța ocaziei, adăugând că echipa are viitor, însă e nevoie de răbdare.

  • Campionatul European de handbal masculin este programat între 10 și 28 ianuarie 2024, în Germania;
  • România face parte din grupa B la Campionatul European de handbal masculin. Adversare vor fi Austria, Croația și Spania;
  • Toate meciurile României de la Euro 2024 vor fi liveTEXT pe GSP.ro. Competiția este televizată pe Prima Sport și Digi Sport.

Unul dintre principalii jucători ai naționalei este coordonatorul constănțean Andrei Drăgan, jucătorul care, datorită postului din teren, trebuie să pună în aplicare planul gândit de antrenorul Xavier Pascual. Drăgan a spus pentru GSP că nu simte o presiune deosebită în meciuri, iar România are nevoie de mai multă experiență pentru a reuși rezultate notabile la turneele finale.

Andrei Drăgan: „Sunt recunoscător pentru realizările din 2023!”

Născut în urmă cu 24 de ani la Sfântu Gheorghe, Andrei Drăgan a început handbalul în orașul natal la CSȘ Sfântu Gheorghe și apoi s-a perfecționat la CSM Bacău. S-a transferat apoi la Focșani și din 2022 evoluează la CSM Constanța. Coordonatorul dobrogean a făcut anul trecut pasul la națională și abia așteaptă să debuteze la Campionatul European.

„2023 a fost un an de vis pentru mine ca handbalist. M-am calificat cu Constanța în grupele EHF European League, cu România la Campionatul European, mai mult nu puteam să realizez și sunt recunoscător că pot participa la astfel de evenimente”, a declarat pentru GSP internaționalul Andrei Drăgan.

Cum arată arena de 70 de milioane de euro unde România își joacă meciurile de la Campionatul European de handbal masculin
Euro 2024
Cum arată arena de 70 de milioane de euro unde România își joacă meciurile de la Campionatul European de handbal masculin

Andrei Drăgan: „Nimeni nu simte oboseala. Toți ne gândim doar la EURO!”

După ce a petrecut Revelionul fără să exagereze din niciun punct de vedere, gândul său fiind tot la handbal, Drăgan a revenit la lotul național și spune că se simte foarte bine alături de colegii săi.

Mă simt foarte bine la națională, îmi place foarte mult ce se întâmplă în cantonament, sunt foarte mulțumit de grupul cu care mă antrenez și nu pot să descriu în cuvinte ce înseamnă să fiu antrenat de domnul Pascual.

Cred că nimeni nu simte oboseala pentru că ne îndeplinim un vis, vom juca la Campionatul European împotriva celor mai buni jucători din lume și din acest motiv nu mai simțim greutățile și problemele acestei perioade”, a spus Andrei Drăgan.

„Avem nevoie de încredere și experiență pentru a obține victorii!”

Drăgan crede că România poate juca la acest turneu final mai bine decât a făcut-o în meciurile de pregătire și totul se poate schimba dacă jucătorii au mai multă încredere în modul de exprimare.

2participări are naționala României la Campionatul European, la primele două ediții, 1994 - locul 11 și 1996 - locul 9

„Este doar o chestiune de încredere în potențialul nostru și eu cred că putem să depășim acest prag. Este cel mai important să avem încredere în noi, așa cum reușim la antrenamente, trebuie să rezolvăm acțiunile și în timpul meciurilor, iar acest lucru se poate remedia.

Avem nevoie de victorii și de mai multă experiență în competițiile majore. Noi ne antrenăm foarte bine, dar sincopele care apar în timpul partidelor ne demoralizează puțin”, crede Andrei Drăgan.

„Lucrurile frumoase vin greu!”

Coordonatorul naționalei este conștient că România are șansa a patra în grupa cu Spania, Croația și Austria, dar spune că trebuie să avem răbdare, deoarece handbalul masculin din România este pe un drum corect.

România debutează AZI la Campionatul European, după 28 de ani de absență » Coordonatorul Andrei Drăgan este realist: „Sincopele care apar în timpul partidelor ne demoralizează puțin”
Echipa României la un time-out cu antrenorul Xavi Pascual în centru FOTO Imago

„O să fie greu în grupa de la EURO, ne vom întâlni cu jucători de Liga Campionilor, care au mare experiență la turnee de acest gen, au continuitate în performanță, dar noi vom juca cât de bine putem și trebuie să ne bucurăm că am ajuns la un turneu final. Tot ce vom realiza aici sunt niște bonusuri pentru naționala noastră.

Handbalul masculin românesc a început să crească. Toată lumea vrea performanță într-un timp foarte scurt, dar acest lucru este imposibil. Trebuie să luăm totul treptat, iar rezultatele vor veni și ele. Lucrurile frumoase vin mai greu, trebuie răbdare”, a conchis Andrei Drăgan.

Programul României la Campionatul European de handbal masculin:

  • Austria - România » 12 ianuarie, ora 19:00
  • România - Spania » 14 ianuarie, ora 19:00
  • Croația - România » 16 ianuarie, ora 19:00

Lotul României pentru Campionatul European de handbal masculin:

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărâță (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța)
  • Pivoți: Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur), Adrian Rotaru (CSM București)
  • Linia de 9 metri: Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur), Cristi Ghiță (Turda), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Liviu Caba (CSM Constanța), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers).

Grupele Campionatului European de handbal masculin:

  • Grupa A: Franţa, Germania, Macedonia de Nord, Elveţia
  • Grupa B: Spania, Austria, Croaţia, ROMÂNIA
  • Grupa C: Islanda, Ungaria, Serbia, Muntenegru
  • Grupa D: Norvegia, Slovenia, Polonia, Feroe
  • Grupa E: Suedia, Olanda, Bosnia-Herţegovina, Georgia
  • Grupa F: Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia

VIDEO. Discursul lui Xavier Pascual, selecționerul „tricolorilor”, după calificarea României la EURO: „Nu înțeleg ce se întâmplă în această țară”

Citește și: 

România debutează AZI la Campionatul European, după 28 de ani de absență » Interviu cu selecționerul Xavi Pascual: „Vrem să jucăm un handbal bun, dar trebuie să fim realiști”
CAMPIONATUL EUROPEAN
România debutează AZI la Campionatul European, după 28 de ani de absență » Interviu cu selecționerul Xavi Pascual: „Vrem să jucăm un handbal bun, dar trebuie să fim realiști”
Daniel Stanciuc, mezinul lotului de handbal al României, își trăiește visul cu ochii: „Abia aștept să joc la EURO!
CAMPIONATUL EUROPEAN
Daniel Stanciuc, mezinul lotului de handbal al României, își trăiește visul cu ochii: „Abia aștept să joc la EURO!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează