SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA MONDIALĂ

România debutează la Cupa Mondială în faţa Norvegiei! » Trofeu de apărat!

Articol de - Publicat marti, 21 septembrie 2010 00:00

11 victorii, 3 egaluri şi 7 înfrîngeri e bilanţul "naţionalei" României la Cupa Mondială în cele cinci ediţii de pînă acum.

Cîştigătoarea GF World Cup în 2009, cea mai importantă competiţie amicală rezervată echipelor naţionale feminine, România are parte în acest an de o grupă infernală.

Campioana olimpică, Norvegia, campioana lumii, Rusia, plus Suedia. De altfel, Norvegia, Rusia şi România sînt singurele echipe care au cîştigat cele cinci ediţii de pînă acum. De partea cealaltă, grupa A, din care face parte echipa gazdă, Danemarca, e infinit una mai uşoară, cu Franţa, Germania şi Ungaria. "Au vrut să fie sigure danezele că ajung şi ele în semifinale", au glumit româncele.

Fetele lui Radu Voina debutează azi, de la ora 19:00, contra echipei momentului în handbalul mondial, Norvegia, formaţie în faţa căreia au cîştigat anul trecut finala, 28-27.

"Avem o grupă foarte grea. Obiectivul nostru e să jucăm cel mai bun handbal şi să ne verificăm forţele înainte de Campionatul European din decembrie"
, a declarat Radu Voina. Fetele se gîndesc însă să-şi apere trofeul, mai ales că au parte şi de premiul de 25.000 de euro oferit cîştigătoarei.

Patru absenţe pentru România
"Naţionala" României nu va putea conta la ediţia din acest an pe patru jucătoare de bază. Căpitanul Cristina Vărzaru şi Ramona Maier, cealaltă extremă dreapta, sînt accidentate, iar Valeria Beşi şi Ionela Stanca şi-au exprimat dorinţa de a se retrage din echipa naţională. Doar prima a primit însă din partea federaţiei acceptul, iar pivotul a fost păsuit doar la Cupa Mondială să nu participe, în caz contrar fiind ameninţată cu suspendarea.

Huţu debutează ca secund
România va avea la meciul de azi, cu Norvegia, un cuplu de antrenori inedit. Radu Voina a cooptat-o în stafful său pe Luminiţa Huţupan Dinu, fostul portar al echipei naţionale, care va fi secund şi se va ocupa şi de pregătirea goal-keeperilor. "Am emoţii mai mari decît atunci cînd eram jucătoare", a declarat Luminiţa, care cu ocazia deplasării în Danemarca şi-a lăsat acasă fetiţa de doar cinci luni.

Dolce Sport transmite tot
Turneul din Danemarca va fi transmis în direct de proaspătul canal de sport apărut pe piaţa media din România, Dolce Sport. Televiziunea lansată de Romtelecom va transmite zilnic toate cele patru meciuri. Programul de azi e următorul: Rusia-Suedia (ora 15:00), Ungaria-Germania (ora 17:00), Norvegia-România (ora 19:00) şi Danemarca-Franţa (ora 21:00).

Cîştigătoarele GF World Cup
2005    Norvegia
2006    Rusia
2007    Rusia
2008    Norvegia
2009    România

Citește și:

A împărțit vestiarul cu Simona Halep și Sorana Cîrstea și dezvăluie: „Era o tensiune între ele. Atmosferă grea, ulterior am aflat”
Tenis
A împărțit vestiarul cu Simona Halep și Sorana Cîrstea și dezvăluie: „Era o tensiune între ele. Atmosferă grea, ulterior am aflat”
Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Campionate
Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională
Superliga
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (2)
vera_rapid
vera_rapid  •  21 Septembrie 2010, 18:05

Mult succes fetelor! Or sa fie niste meciuri frumoase...sunt sigura! Fortza Romania!

cyntia
cyntia  •  21 Septembrie 2010, 14:44

Intr-adevar doua grupe " infinit " de disproportionate ... Nici nu inteleg ce-a fost in mintea organizatorilor sa invite la turneu ciurucuri fara valoare gen Ungaria , Franta , Germania , ba sa le mai si plaseze in aceeasi grupa cu Danemarca , alta echipa de duzina . De cealalta parte in schimb doar multiple medaliate la Olimpiade , Mondiale , Europene gen Romania sau Suedia ... Ce frumos e sa fii modest !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează