SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM HANDBAL

Ce șansă am irosit! Știm cum ar fi arătat grupa României la Turneul Preolimpic » „Tricolorele” ar fi fost ca și calificate la Jocurile Olimpice

România nu va evolua la Jocurile Olimpice din 2024. Foto: FRH
România nu va evolua la Jocurile Olimpice din 2024. Foto: FRH

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2023 00:07 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 03:18

România a încheiat Campionatul Mondial de handbal feminin pe locul 12, după victoria cu Polonia, scor 27-26, și nu va fi prezentă la Jocurile Olimpice. Dacă ar fi încheiat turneul final pe locul 10, „tricolorele” ar fi avut biletele pentru Paris în buzunar, pentru că ar fi fost într-o grupă mai mult decât accesibilă.

Eșecul categoric cu Danemarca, 23-39, a costat scump România, care a încheiat grupele principale cu un golaveraj slab, -4. În ierarhia finală a Campionatului Mondial, echipele de pe locul 3 în grupele principale s-au clasat pe pozițiile 9-12. Departajarea s-a făcut la golaveraj, pentru că toate cele 4 au adunat 6 puncte:

  • 9. Brazilia - 6p (+22)
  • 10. Ungaria - 6p (+20)
  • 11. Slovenia - 6p (-2)
  • 12. ROMÂNIA - 6p (-4)
România nu va fi la Jocurile Olimpice! Ungaria s-a calificat la Turneul Preolimpic, după o revenire incredibilă cu Croația
CM HANDBAL
România nu va fi la Jocurile Olimpice! Ungaria s-a calificat la Turneul Preolimpic, după o revenire incredibilă cu Croația

Ce șansă am irosit! Știm cum ar fi arătat grupa României la Turneul Preolimpic

Locul 10 a asigurat calificarea la Turneul Preolimpic, însă România a fost trădată nu doar de evoluția slabă cu Danemarca, dar și de relaxarea din meciurile accesibile, inclusiv cel de azi cu Polonia, 27-26, când „tricolorele” aveau nevoie de o victorie la cel puțin 10 goluri pentru a prinde poziția a 10-a, într-un scenariu fantezist în care am mai fi avut nevoie de un egal între Ungaria și Croația și un rezultat pozitiv al Muntenegrului cu Suedia.

Cu mai multe goluri marcate și o atenție sporită în defensivă, România putea obține un golaveraj mai bun care să-i permită să meargă la Turneul Preolimpic. Iar grupa era una accesibilă:

  • finalista Campionatului Mondial;
  • Camerun;
  • Japonia.

Primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice, astfel că victoriile cu Japonia și Camerun erau suficiente pentru un loc la Paris 2024. Echipa care va evolua în această grupă este Ungaria. Celelalte grupe ar fi fost variante mai dificile, însă le-am fi evitat:

Grupa 2 de la Turneul Preolimpic

  • locul 3 de la Campionatul Mondial;
  • locul 6 de la Campionatul Mondial;
  • Argentina;
  • Spania.

Grupa 3 de la Turneul Preolimpic

  • locul 4 de la Campionatul Mondial;
  • locul 5 de la Campionatul Mondial;
  • Slovenia;
  • Paraguay.

Rezumatul VIDEO. Polonia - România 26-27

Citește mai multe știri despre Campionatul Mondial de handbal feminin:

România eliminată, turneul preolimpic ratat, dar Florentin Pera în extaz! Imagini curioase după fluierul final cu Polonia
POLONIA - ROMÂNIA 26-27
România eliminată, turneul preolimpic ratat, dar Florentin Pera în extaz! Imagini curioase după fluierul final cu Polonia
România pleacă de la CM de handbal cu un „trofeu”! Performanța fabuloasă care arată ce urmează după „era Neagu”
CM HANDBAL FEMININ
România pleacă de la CM de handbal cu un „trofeu”! Performanța fabuloasă care arată ce urmează după „era Neagu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
X01Y
X01Y  •  13 Decembrie 2023, 03:38

Șansa nu am irosit-o noi, ci blestemații ăștia care ne conduc. Politica falimentară din sport, prin care aduci și plătești jucătoare străine la nivel astronomic, din taxele și impozitele oamenilor, nu din banii tăi, au transformat România în El Dorado-ul handbalului. Nivelul campionatului de la noi este peste cel al țărilor care câștigă medalii. Și atunci, fetele din țară unde să mai joace, ca să poată crește? Nu qvea dreptate Ghe. Tadici??

steaua.libera
steaua.libera  •  12 Decembrie 2023, 12:53

Să vină primăriile să dea bani….

emilou
emilou  •  12 Decembrie 2023, 09:53

Cred ca nu e in regula compararea golaverajelor facute in meciuri cu Senegal si Camerun pe de o parte, cu cele facute in meciuri cu Serbia si Japonia, pe de alta parte. Daca miza locurilor 9-12 este atat de mare, cred ca normal era sa se organizeze meciuri pentru stabilirea ierarhiei.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează