SPORTURI  »  HANDBAL  »  INSULELE FEROE - ROMÂNIA 28-26

EXCLUSIV Vasile Stângă, concluzii dure după umilința României cu Insulele Feroe: „Avem aere de vedete! Jucătorii sunt plătiți prea bine la cluburi"

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2023 19:13 / Actualizat joi, 09 martie 2023 19:59

Vasile Stângă consideră că înfrângerea României cu Insulele Feroe din preliminariile pentru Campionatul European din 2024 ne-a reconfirmat poziția din eșalonul valoric 3-4 la masculin.

  • Meciul retur cu Insulele Feroe se va juca sâmbătă, de la ora 17:00, în sala Dinamo. 
  • Înaintea partidei, România este pe locul secund în grupă, cu două puncte din trei partide, iar Insulele Feroe tot pe 3, cu două puncte, dar cu golaveraj mai slab. 
  • Primele două clasate se califică la Campionatul European din 2024, dar și cele mai bune 4 echipe de pe locul 3 din cele 8 grupe preliminare. 
  • Celelalte două meciuri rămase pentru „tricolori” sunt cu: Austria (acasă, pe 24 aprilie) și Ucraina (deplasare, 30 aprilie).

După înfrângerea din Insulele Feroe de miercuri seară, 26-28, într-un meci din etapa a 3-a a grupelor de calificare pentru EURO 2024, Vasile Stângă confirmă că aceasta este valoarea echipei naționale. 

Fostul mare inter crede că „tricolorii" nu au motivație să joace pentru națională pentru că sunt plătiți foarte bine la cluburi și nu au niciun interes să se transfere în străinătate, unde ar câștiga mai puțini bani decât în România.

Ilie Năstase s-a întrecut pe el însuși! Soția Ioana a uitat de divorț și de toate supărările când a primit cadoul „de suflet”
CADOU
Ilie Năstase s-a întrecut pe el însuși! Soția Ioana a uitat de divorț și de toate supărările când a primit cadoul „de suflet”

Concluzia lui Vasile Stângă: „Avem aere de vedete!"

Chiar dacă nu credea că România va pierde în deplasare cu Feroe, Vasile Stângă știe că naționala masculină nu are valoare pentru a spera la mai mult, dar consideră că nici selecția nu a fost perfectă.

„Sunt dezamăgit, dar eu spun de mult timp că asta ne este valoarea, de eșalonul 3-4. Avem aere de vedete și când suntem puși să demonstrăm ceva în fața unei echipe, nu mai știm pe unde să scoatem cămașa. Cred că nici selecția nu a fost bine făcută. 

Nu s-a văzut un joc colectiv, nu am jucat cu extremele, au lipsit foarte multe lucruri. Au lipsit speranțele handbalului românesc. De ce nu au fost Buzle, Bizău, Hanțaru, Botea? Incredibil, parcă s-au lăsat de handbal. Au fost foarte buni cu alte ocazii", a declarat pentru Gazeta Sporturilor Vasile Stângă.

5goluri din 11 aruncări a marcat debutantul Kuduz

Ratări foarte multe

În meciul pierdut cu Feroe, România a marcat doar 26 de goluri din 46 de aruncări, în timp ce selecționata nordică a înscris 28 de goluri din 39 de aruncări.

„Se spune că vinovat este antrenorul, dar nu el o bagă în poartă. Dacă se numără câte ratări au fost cu Feroe, te iei cu mâinile de cap. Nu avem valoare, nu știm să dăm gol. În prima repriză portarul lor a avut procentaj de 60%. Enorm, dar totul din cauza greșelilor jucătorilor noștri.

Feroezii știu handbal, sunt peste noi. Ne-au demonstrat prin arta de a pasa mingea. Prin viteza de exprimare și pătrundere, inteligența în joc, chiar dacă nu au aruncat de la distanță. Toată lumea a progresat, iar noi am dat înapoi. Suntem departe de handbalul modern", a explicat Stângă.

0goluri din extrema stângă a marcat România 

„Jucătorii sunt plătiți prea bine la cluburi"

Fostul golgheter al naționalei consideră că unul dintre motivele decăderii naționalei sunt banii mulți pe care-i câștigă jucătorii la echipele de club, aceștia fiind apoi lipsiți de motivație pentru a se bate la meciurile reprezentativei.

„Jucătorii români nu pot câștiga în străinătate banii din campionatul intern, iar în Occident trebuie să tragi echipa după tine, să fii cel mai bun. Unii se bucură că nu sunt chemați la națională, unii chiar au refuzat să vină la lot. Nu mai este interesul, mândria de a juca la națională, care era un premiu. 

Acum nu mai este motivația să fii printre primii între echipele mari ale lumii. Se mulțumesc doar cu contractele de la club", apreciază Vasile Stângă.

Vasile Stângă, concluzii dure după umilința României cu Insulele Feroe: „Avem aere de vedete! Jucătorii sunt plătiți prea bine la cluburi
Vasile Stângă

„Atitudinea trebuie schimbată"

Pentru meciul retur de sâmbătă, Stângă crede că România va câștiga cu Feroe, dar va fi foarte greu din punct de vedere mental, pentru recuperarea jucătorilor.

„Nu am văzut dorință, dăruire, parcă evoluează cu frâna trasă. Parcă nu-și dau interesul, dar nu vreau să cred așa ceva. Trebuie să-și schimbe atitudinea pentru că au o șansă imensă să se califice la EURO. Returul va fi greu din punct de vedere psihologic pentru România. Am speranța că ne vom califica și apoi totul se va uita", a conchis el.

0goluri din inter dreapta a marcat România

Citește și: 

Atât de jos a ajuns naționala României de handbal masculin. Ce se întâmpla în urmă cu fix 53 de ani
DECLIN
Atât de jos a ajuns naționala României de handbal masculin. Ce se întâmpla în urmă cu fix 53 de ani
Rușinos! Ne-a bătut o țară cu populația Sloboziei
editorial
Rușinos! Ne-a bătut o țară cu populația Sloboziei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Hugo
Hugo  •  11 Martie 2023, 11:47
Postat de 10Klaudiu pe 10 Martie 2023, 06:38

Normal ca nu antrenorul este vinovat. La nationala romaniei pot fi, impreuna, primii 10 antrenori din lume si tot nu au ce face. Valoarea jucatorilor romani este scazuta. PS. ,, Nu poti face cai de curse din mîrțoage ,,.

Terminati cu scuzele astea pentru antrenorul asta superumflat.Sa te bata Feroe pe care acum patru ani o demolai, 28-20 e o tinchea de coada pentru orice antrenor.Antrenorul e la fel de raspunzator ca si jucatorii.

doublem
doublem  •  11 Martie 2023, 05:21

Domnule Stîngă, am o întrebare pentru dvs: cum ați putut în mai puțin de doi ani strica echipa națională făcută de Aihan Omer? Aveam atunci o echipă care chiar juca frumos. Cum ați putut înlocui 12 din cei 17 jucători din lotul din 2009 băgând foști elevi care s-au dovedit "mâini moarte" în atac sau profesioniști în forțări? Adevărat că ați calificat și cu ei echipa în 2011 dar jocul a fost mult sub vechea formulă. Penibilul meci cu Algeria de la mondial nu poate fi uitat. Și o întrebare pentru FRH: cine face selecția în handbalul românesc - antrenorul sau comisia tehnică?? Aș pune întrebarea asta tuturor selecționerilor de la masculin și feminin din ultimii 20 de ani. Sunt foarte curios de rezultatul "sondajului" pentru că până acum doar antrenorii au plătit pentru rezultatele slabe.

10Klaudiu
10Klaudiu  •  10 Martie 2023, 06:38

Normal ca nu antrenorul este vinovat. La nationala romaniei pot fi, impreuna, primii 10 antrenori din lume si tot nu au ce face. Valoarea jucatorilor romani este scazuta. PS. ,, Nu poti face cai de curse din mîrțoage ,,.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează