SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - RUSIA, AZI, 19:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

România joacă azi meciul tur al barajului pentru CM 2011 » Hai la Mondial!

Articol de - Publicat duminica, 13 iunie 2010 00:00

Elevii lui Vasile Stîngă joacă azi, de la ora 19:00, primul meci al barajului pentru turneul final din Suedia 2011.

Adversarul românilor din Sala Polivalentă este Rusia, o echipă pe care au întîlnit-o ultima oară la CM 2009.

Anul trecut România se întorcea după 14 ani de pauză la un Campionat Mondial. În ultimul meci al competiţiei din Croaţia s-au întîlnit România şi Rusia. Un meci de clasament, pentru poziţia a 15-a.  S-a impus România cu 42-38. Cele două formaţii se întîlnesc din nou, de data aceasta miza este mult mai mare. Prezenţa la CM 2011. O competiţie pe care ruşii n-au ratat-o niciodată. "Băieţii sînt dornici să ajungă încă o dată la un turneu mondial şi să demonstreze că prezenţa lor în 2009 nu a fost o simplă întîmplare. Sîntem pregătiţi să facem cele mai bune meciuri. Este un adversar foarte puternic, în faţa căruia trebuie să recunoaştem că pornim cu şansa a doua", a spus tehnicianul Vasile Stîngă.

Prima partidă din dubla întîlnire se dispută azi, de la ora 19:00 (în direct DigiSport), în Sala Polivalentă. Preţul unui bilet este de 5 lei. Băieţii au nevoie de tot sprijinul tribunelor pentru a reuşi un rezulat mare, care să le permită să viseze şi în manşa retur, care se dispută la Moscova, pe 19 iunie, ora 18:00.

"Am văzut Rusia de zeci de ori, este o echipă masivă, bine acoperită pe posturi. Şansa noastră este să-i alergăm şi să jucăm foarte bine pe contraatac şi pe faza a doua", a subliniat pivotul Marius Novanc. Din echipa care învingea Rusia la Campionatul Mondial din 2009 în lotul României se mai găsesc doar patru jucători: Mihai Popescu,  Valentin Ghionea,  Ionuţ Georgescu şi Rareş Jurcă.

Şania vrea în Suedia
Alin Şania a fost unul dintre ghinioniştii lui 2009. Handbalistul român s-a accidentat înainte de începerea Campionatului Mondial. "N-am putut să merg în Croaţia, tocmai de aceea vreau să ne mai calificăm încă o dată,  pentru că eşti handbalist cu adevărat doar cînd participi la un campionat mondial", a spus Alin.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
cumvretivoi
cumvretivoi  •  13 Iunie 2010, 19:46

din cate stiu HCM CONSTANTA a castigat primul meci cu CEHOVSKI MEDVED(nationala rusiei)SI ATUNCI CE-I cu ehipa asta??parca-i la nationala de fotbal??avem si"n handbal clanul becali implicat??mi-mila de bietii comentatori (SLABI)care se entuziasmeaza cand (rar)facem o faza buna!

cumvretivoi
cumvretivoi  •  13 Iunie 2010, 19:40

asta-i echipa care vrea sa ajunga(doamne fereste la CM) Multumim GATU,VOINA,STANGA DAR sunteti DEPASITI DE CERINTELE HANDBALULUI MODERN. SI DA ,NU AVEM JUCATORI PENTRU ASA CEVA!!!!

cumvretivoi
cumvretivoi  •  13 Iunie 2010, 16:41

pana aici ne-a fost!sa fim seriosi ..rusii ne sunt superiori,,.la CM din croatia nu mai conta un loc.,acum e cu totul altceva!I-ati vazut pe cei de la Cehovski medvedev in final four??Sper sa avem o atitudine demna ,sa luptam (asa cum stim si putem) in ambele meciuri! Hai Romania!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează